Χριστουγεννιάτικα Δώρα | 10 πρωτότυπες επιλογές που ξεχωρίσαμε από τα πωλητήρια των Μουσείων της πόλης

Ανατρεπτικά γούρια, Statement Items, αντικείμενα με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας, ξεχωριστά στολίδια στη λίστα με τις επιλογές που ξεχωρίσαμε από τους χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Τα Χριστούγεννα είναι οι μέρες που το να προσφέρεις και να δίνεις αποκτά μία άλλη μαγεία. Εορταστική και ικανή να απομακρύνει από το νου κάθε αρνητική σκέψη, η μαγεία αυτή γεννά θετικά συναισθήματα, τα οποία ο καθένας μεταδίδει στα πρόσωπα που προσφέρει τα δώρα που έχει επιλέξει. Και φέτος, τα πωλητήρια των Μουσείων και πολιτιστικών φορέων της Αθήνας έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή τους με δημιουργίες εμπνευσμένες από τα έργα, τις περιοδικές ή μόνιμες εκθέσεις, την ταυτότητα, την ιδιοσυγκρασία τους.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ασπίδες και χρυσά στεφάνια, αριστουργήματα της αρχαίας μεταλλοτεχνίας, δίνουν την έμπνευση για μία συλλογή ιδιαίτερων δώρων με δυνατούς συμβολισμούς. Ανάμεσα στις επιλογές για δώρα στο Cycladic Shop βρίσκει κανείς εμβληματικά αντίγραφα  από τις συλλογές κυκλαδικής και αρχαίας ελληνικής τέχνης, μεγάλη γκάμα από στολίδια, ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο αλλά και παιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους

Χριστουγεννιάτικα Δώρα | 10 πρωτότυπες επιλογές που ξεχωρίσαμε από τα πωλητήρια των Μουσείων της πόλης
Χειροποίητο κεραμικό ρόδι, σύμβολο της καλοτυχίας, της ευημερίας, της αφθονίας, της γονιμότητας, του πλούτου και του Έρωτα.
Μουσείο Κυκλαδικής δώρα
SHEARLING WHITE CAP By Paja Toquilla®

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο Μουσείο, ξεχώρισα δύο μοναδικά shearling καπέλα (σε λευκό και μαύρο χρώμα), Premium αισθητικής και ευφυούς άνεσης, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Paja Toquilla. Η Aspa Xidakis συνθέτει καπέλα με χαρακτήρα, μοναδική ιδιοσυγκρασία, unisex ευτυχίας – και με το χαρακτηριστικό κυκλαδικό ειδώλιο στην επιφάνειά του - σε πλήρη αρμονία με τον άνδρα ή τη γυναίκα που καταλήγουν.

Μουσείο Ακρόπολης

Με εμβληματικό χαρακτήρα και αδιαμφισβήτητο δέος, το Μουσείο Ακρόπολης ακτινοβολεί σεβασμό στη σκιά ενός ιστορικού (sic) βράχου με διαχρονική γοητεία. Φέτος, το Πωλητήριο του Μουσείου αντλεί έμπνευση από την πρόσφατη περιοδική έκθεση "Ν(ο)ήματα" δημιουργώντας διακοσμητικά αντικείμενα που θυμίζουν προσωποποιήσεις και αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα. Ανάμεσά τους είναι το γούρι του Μουσείου για το 2024, εμπνευσμένο από έναν μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ. Ο τροχός θεωρείται σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της, της αστάθειας και του ευμετάβλητου στην ανθρώπινη ζωή.

Μουσείο Ακρόπολης δώρα
Το γούρι του 2024 είναι εμπνευσμένο από μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ.
μουσείο κυκλαδικής τέχνης άλογο
Πορσελάνινο στολίδι αλόγου εμπνευσμένο από τα μαρμάρινα άλογα (Ακρ. 575) που διακοσμούσαν μετόπη του Εκατόμπεδου, του ναού που κατασκευάστηκε γύρω στο 570 π.Χ. στη θέση του κατοπινού Παρθενώνα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με δημιουργίες εμπνευσμένες από το Έτος "Μαρία Κάλλας" στο επίκεντρο των συλλογών του, το MShop προσφέρει φέτος τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να επιλέξουν ιδιαίτερα δώρα με την υπογραφή γνωστών καλλιτεχνών που τιμούν την απόλυτη ντίβα μέσα από ξεχωριστές δημιουργίες: το μεταξωτό μαντίλι που σχεδίασε η εικαστικός Χάρις Απέργη ειδικά για το γκαλά Μαρία Κάλλας στην Όπερα του Μονακό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας λυρικής ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, τη βεντάλια "Νόρμα" από παρτιτούρα της συλλογής σπανίων αντικειμένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το συλλεκτικό νόμισμα "Μαρία Κάλλας" που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό.  

Μέγαρο Μουσικής Δώρα
Statement αντικείμενα / δώρα που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας.
Μέγαρο Μουσικής Δώρα
Bold κοσμήματα και αξεσουάρ. 

Όσοι αγαπούν τα διακοσμητικά αλλά και τα χρηστικά αντικείμενα για το γιορτινό τραπέζι, μπορούν να επιλέξουν από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή του MShop κεραμικές πιατέλες ζωγραφισμένες στο χέρι (Αλεξάνδρα Μωραΐτη), σουπλά, κούπες, μπολ πορσελάνης, λαβίδες σερβιρίσματος.

Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη υπογράφει και φέτος την εορταστική διακόσμηση και την art de la table νοοτροπία των μεγάλων χριστουγεννιάτικων δείπνων μέσα από τα εντυπωσιακά προϊόντα του Benaki Shop. Χειροποίητα στολίδια και γούρια με έμπνευση τις συλλογές του Μουσείου, μοναδικά κεραμικά και πολλές ακόμη προτάσεις δώρων περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να τις μετατρέψετε σε δώρα για τους αγαπημένους σας. Φυσικά, μην παραλείψετε κατά την επίσκεψη σας να περιηγηθείτε στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις στην Πειραιώς και την Κουμπάρη.

Γούρι - Μικρομέρια Ακροπολιτάνα
Γούρι - Μικρομέρια Ακροπολιτάνα
Αρκουδάκι "Μουσείο Μπενάκη"
Αρκουδάκι "Μουσείο Μπενάκη"

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το B&E Goulandris Shop δίνει το δικό του χρώμα και στις φετινές γιορτές με μια μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα εορταστικά δώρα και στολίδια, όλα εμπνευσμένα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

δώρα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Γούρι 2024 - Μενταγιόν "Δράκοι" από επιχρυσωμένο ασήμι 925°
δώρα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Εβδομαδιαίο ή Ημερήσιο ημερολόγιο 2024, Henri de Toulouse-Lautrec, Ο αναβάτης, 1899

Στολίστε το σπίτι και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στολίδια και μπάλες για το δέντρο, αρωματικά κεριά, μαξιλαροθήκες με γιορτινά σχέδια, βαμβακερά σουπλά, δίσκους σερβιρίσματος από πλεξιγκλάς και ημερολόγια για το 2024 (ημερήσια και εβδομαδιαία) και υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με το γούρι του Ιδρύματος για το 2024, ένα σχέδιο Δράκου από την πλούσια συλλογή κινεζικών χαρακτικών και αντικειμένων του Ιδρύματος Β& Ε Γουλανδρή, με έμπνευση από το 2024 που είναι η Χρονιά του Δράκου.