Eat Chic in Paris | 7 εστιατόρια για γαστρονομικό ταξίδι στην πόλη του Φωτός

Όσο η Paris Fashion Week ετοιμάζεται να ξεκινήσει, εμείς ανακαλύπτουμε τη "γεύση" του Παρισιού μέσα από νέες και κλασικές διευθύνσεις του.

Πραγματοποιώντας μία ιδιότυπη σύζευξη ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη, το Παρίσι δεν θεωρείται τυχαία μητρόπολη των δύο αυτών ανέκαθεν σαγηνευτικών κόσμων. Όσο η Paris Fashion Week στρέφει τον διεθνή προβολέα στην πόλη του Φωτός, νέα και κλασικά εστιατόρια στρώνουν το δικό τους γαστριμαργικό τραπέζι με τη θέα από τον πύργο του Άιφελ να σερβίρεται γευστικά στο κάδρο. 

Eat Chic in Paris | 7 εστιατόρια για γαστρονομικό ταξίδι στην πόλη του Φωτός

Maxim's 

Η ιστορία του βαδίζει παράλληλα με την αντίστοιχη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Δεν έχουν γραφτεί λίγα για το εμβληματικό – πλέον – Maxim's. Εκεί όπου η γαλλική κουζίνα παρασύρεται στον ρυθμό μίας κλασικής παριζιάνικης συγχορδίας, το Maxim's μετατρέπεται σε ένα ιδεατό Fine Living σημείο, συνώνυμο της γαστρονομικής και ενδυματολογικής ευδαιμονίας. Στα ατού του εστιατορίου, η jazz μουσική τις απογευματινές ώρες και το ενδυναμωτικό art de la table σε bold αποχρώσεις.

Laurent

Σχεδιασμένο με στόχο να αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα, το εστιατόριο Laurent είναι ένα εκ των ανερχόμενων της πόλης του Φωτός. Το μενού του πολυσυλλεκτικό, μία ευφυής μείξη κλασικών και μοντέρνων επιλογών. Όσο ο ήλιος χαμηλώνει και τα εσωτερικά φώτα δυναμώνουν, η μουσική δόνηση πολλαπλασιάζεται συμπαρασύροντας τη γαστριμαργική περιέργεια και τις δεκάδες ετικέτες καλού οίνου στα ύψη.

Courtesy Of Bonnie Restaurant

Bonnie

Στην κορυφή του πύργου Morland, το Bonnie υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα ψυχεδελικό σύμπαν, όπου η γεύση πειραματίζεται με τη ψυχοσύνθεση σου σε ένα 60s inspired σκηνικό. Η Bonnie, η γυναίκα πίσω από το ομώνυμο εστιατόριο, έχοντας συλλέξει τις νόστιμες εμπειρίες της από τα ταξίδια της σε Παναμά και Αμερική, προτείνει σύγχρονες γεύσεις σε έναν χώρο που τοποθετεί την αισθητική της Νέας Υόρκης στο παριζιάνικο ταμπεραμέντο.

Coco

Οι υψηλές νότες της όπερας εισχωρούν στο Coco, ένα σύγχρονο γαστριμαργικό καταφύγιο, στο οποίο ο χαρακτήρας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στις επιλογές των πιάτων όσο και στη διακόσμηση. Το brunch, μυθικό και εορταστικό, βαδίζει σε κλασικά γαλλικά μονοπάτια με τα φρέσκα βουτυρένια κρουασάν να γίνονται η βάση σε έναν french with a twist καμβά.

Courtesy Of Gigi Restaurant Paris

Gigi

Το να δειπνίζεις αγναντεύοντας τον Πύργο του Άϊφελ δεν είναι κάτι απλό. Ούτε με μία σου ματιά να βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία. Η πανοραμική θέα του αριστοκρατικού Gigi έχει τη λύση. Και τη μυστική συνταγή για απογευματινές συζητήσεις περί μόδας με τη συνοδεία σαμπάνιας και βελούδινης κρεμ μπρουλέ – μία από τις καλύτερες της πόλης του Φωτός.

La Suite

Για τους ανθρώπους της La Suite, sky is (definitely) the limit. Προκειμένου να καθίσετε στα τραπέζια της, χρειάζεται να βρεθείτε στον ένατο όροφο του Cite de l'Architecture. Η θέα σας αποζημιώνει. Όπως και οι θαλασσινές δημιουργίες που η κουζίνα σερβίρει έχοντας στη φαρέτρά της φρέσκες πρώτες ύλες και αλάτι για τις sweet & sour στιγμές.

Courtesy Of Monsieur Blue Restaurant

Monsieur Bleu

Μπορεί η Paris Fashion Week να επικεντρώνεται περισσότερο σε μαντάμ, όμως, ένας μενσιέ είναι πάντοτε η ευχάριστη νότα της παρέας. Αν πρόκειται για το(ν) Monsieur Bleu, τότε είναι σίγουρα και η πιο νόστιμη. Εμπιστευόμενος τη δύναμη του olive green, ο Monsieur Bleu σερβίρει ένα από τα καλύτερα Lunch της ειδυλλιακής πόλης όσο τα catwalk αναβοσβήνουν στον ρυθμό των σχεδιαστών.