Domes Novos Santorini | Νέα άφιξη στη Σαντορίνη, πλήρως εναρμονισμένη με την ιδιοσυγκρασία του μαγικού αυτού νησιού

Με την ηφαιστειακή ενέργεια στο αρχιτεκτονικό του DNA και την ελληνική γαστρονομία στο πιάτο, το πρώτο ξενοδοχειακό απόκτημα της Domes στη Σαντορίνη υπόσχεται πολυτελείς στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης με θέα το απέρανο.

Διαθέτει τη δική της αύρα. Μία ενέργεια ηφαιστειακή, όπως οι ρίζες της, παράτολμη όπως η θέα που οι αμφιβληστροειδείς αντικρίζουν όταν ο αέρας διακόπτεται, ο ήλιος ακμάζει και η γοητεία του μαγικού αυτού τόπου συναρπάζει. Η Σαντορίνη δεν είναι ένα απλό κυκλαδίτικο νησί. Η γεωμορφολογία και η πανοραμική της οπτική με το βλέμμα στο γαλάζιο τη διαφοροποιούν.

Τη φετινή άνοιξη, η Κυκλάδα με το διεθνώς φημισμένο ηλιοβασίλεμα αποκτά ένα νέο πολυτελές κατάλυμα, εμπνευσμένο από την αναγεννησιακή εποχή του νησιού μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, εναρμονισμένο αρχιτεκτονικά με την ιδιοσυγκρασία του περιβάλλοντος. Με εκείνη την ηρεμία – ψυχική και ηχητική – που μετατρέπει το Domes Novos Santorini σε ένα ολιστικό retreat spot αναζωογόνησης της επιδερμίδας, ανάπλασης της ψυχικής υγείας, ανάπαυσης του νου, απελευθέρωσης από το στρες και την πίεση της καθημερινότητας. Ανάσα. 

Domes Novos Santorini | Νέα άφιξη στη Σαντορίνη, πλήρως εναρμονισμένη με την ιδιοσυγκρασία του μαγικού αυτού νησιού

Τοποθετημένο στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή "Θόλος", σε μικρή απόσταση από τα πολυσύχναστα σοκάκια της χώρας, το πρώτο ξενοδοχειακό απόκτημα της Domes στο νησί διαθέτει πενήντα ευρύχωρες σουίτες, δύο βίλες με ιδιωτική πισίνα και βεράντα, θέα το αξεπέραστο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, το Αιγαίο Πέλαγος και τους τοπικούς αμπελώνες. Ικανό να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία, μία νέα αρχή κάθε πρωί που ο ήλιος λούζει τρυφερά με τις ακτίνες του την Καλντέρα. Στη φιλοσοφία του Novos Santorini, κάθε νέα ημέρα αποτελεί μία νέα ευκαιρία να αφήσεις πίσω όσα σε "στενεύουν" προκειμένου να συντροφεύσεις με την ελευθερία σου. Άλλωστε, "Novos" σημαίνει νέο ξεκίνημα. 

Domes Novos Santorini

Αρχιτεκτονική ευδαιμονία

Η αρχιτεκτονική του πολυτελούς ξενοδοχείου σε σαγηνεύει. Η ομάδα του Κύρου Παγκαλίδη, KCP Architects Santorini, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά συμπεριλαμβανομένων ηφαιστειακών πετρωμάτων και με βιώσιμη προσέγγιση, έχει καταφέρει να συνδυάσει την πολυτέλεια της Domes με το κυκλαδίτικο αρχιτεκτονικό ταμπεραμέντο. Μία γήινη χρωματική παλέτα σε αποχρώσεις της τερακότας και του λευκού συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για οικογένειες και ζευγάρια. Η interior designer, Ολίβια Σίσκου ανέλαβε την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, συμπληρώνοντας το ιδιαίτερο σκηνικό, με την ομάδα της Fytron Landscapes, με επικεφαλή των Γιώργο Πετσαγκουράκη επιμελήθηκαν τον περιβάλλοντα χώρο.

Domes Novos Santorini

Γαστρονομικές περιπέτειες στη  μεθυστική Σαντορίνη

Οι γαστρονομικές διαδραστικές εμπειρίες συνιστούν αναπόσπαστο στοιχείο της Domes με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κρασιών στους διεθνώς φημισμένους αμπελώνες της Σαντορίνης, καθώς και να μυηθούν στην τοπική γευστική κουλτούρα μέσα από μαθήματα μαγειρικής. Η βιωματική εμπειρία μεταφέρεται, δηλαδή, στο προσκήνιο. 

Domes Novos Santorini

Ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Domes Novos Santorini, παρουσιάζεται και το ολοκαίνουριο εστιατορικό brand της Domes, το "Vatanee". H oνομασία του είναι εμπνευσμένη από τα μικρά πιάτα "Βατάνι" που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για τον μεζέ. Ο εμπνευστής και σεφ του εστιατορίου, Διονύσης Αναστόπουλος έχει όραμα και στόχο. Να φέρει τους ανθρώπους, τους καλεσμένους του πιο κοντά μέσα από τη μαγειρική του. 

Domes Novos Santorini

Έχοντας ζωντανή ως παιδική μνήμη τη συνάθροιση των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι και τον μεζέ ως στοιχείο σύνδεσης, ο ίδιος αποφασίζει να φέρει αυτό το εθιστικό tidbit στο κέντρο του τραπεζιού και να του προσδώσει μία διάσταση υψηλής γαστρονομίας. Οι καλύτερες εποχικές πρώτες ύλες, τα χειροποίητα αλίπαστα, τουρσιά και αλλαντικά είναι τα συστατικά τριών μοναδικών μενού που έχει εμπνευστεί από την ελληνική παράδοση, τη γη και τη θάλασσα. Κάπως έτσι, γεννάται ένα πλουραλιστικό μεσημεριανό και ένα πολυφωνικό δείπνο, τα οποία απολαμβάνονται καλύτερα στο rooftop του ξενοδοχείου, μέσα σ’ έναν κήπο με πισίνα, lobby bar και θέα το ηλιοβασίλεμα. 

Wellness Retreat με θέα το απέραντο 

Όπως και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία, έτσι και στο Domes Novos Santorini ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευεξία και τη χαλάρωση του επισκέπτη. Η τοποθεσία το ευνοεί, ο νους το επικροτεί. Στο βραβευμένο Soma Spa μπορεί κανείς να απολαύσει εξατομικευμένες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες του, να επισκεφτεί το υπερσύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και την ειδικά σχεδιασμένη πισίνα που είναι κρυμμένη κάτω από το έδαφος. Μαθήματα Yoga και διαλογισμού γύρω από τους αμπελώνες ενισχύουν την αίσθηση των διακοπών, αφήνοντας πίσω κάθε άγχος της καθημερινότητας, γράφοντας ένα φιλήσυχο φινάλε αναζωογονητικών διακοπών

Domes Novos Santorini
Domes Novos Santorini

Το Domes Novos Santorini κάνει την αρχή για τα επόμενα νέα ανοίγματα της Domes αυτή τη σεζόν, μετά την πετυχημένη εμφάνιση του brand στη Μύκονο, στη Μήλο και στη Χαλκιδική το 2023.  Το Opening είναι προγραμματισμένο για τον φετινό Απρίλιο.