Πού μπορείτε να νοικιάσετε designer bags

Οι online πλατφόρμες στις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε δημοφιλείς designer τσάντες.

Το μέλλον ανήκει στην αγορά των vintage και secondhand προϊόντων, αυτή είναι μια διαπίστωση που γλαφυρά περιγράφουν όλο και περισσότερα ρεπορτάζ για τη βιομηχανία της μόδας το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ανοδική πορεία, ωστόσο, σημειώνει και μία ακόμα κατηγορία στο λιανικό εμπόριο: αυτή της ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ από πρώτο ή και δεύτερο χέρι. Οι rental fashion υπηρεσίες γνωρίζουν τη δική τους άνθηση- συνέπεια κι αυτή της νέας φιλοσοφίας που θέλει τη μόδα να κάνει στροφή σε πιο βιώσιμες λύσεις αναφορικά με το περιβάλλον, αλλά και της ανάγκης για πολυτέλεια με τρόπο που να γίνεται προσιτή. Το παράδειγμα της συζύγου του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, Carrie, στη πρόσφατη Σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη, η οποία έφτασε με μία βαλίτσα από ρούχα που είχε νοικιάσει είναι χαρακτηριστικό της τάσης που διαμορφώνεται αναφορικά με το rental fashion

Γιατί να νοικιάσετε; 

Ο σπουδαιότερος σαφώς λόγος έχει να κάνει με τη συνειδητή κατανάλωση: το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι ασφαλώς μικρότερο όταν η παραγωγή μειώνεται στα απαραίτητα και τα προϊόντα μοιράζονται αντί για να πετιούνται. Σκεφτείτε, λοιπόν, το rental fashion και τις online πλατφόρμες που το εξυπηρετούν ως μία τεράστια γκαρνταρόμπα με κομμάτια ποιοτικά και διαχρονικά, από την οποία βεβαίως μπορούν να "δανειστούν" όλοι. 

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν, βεβαίως, και πιο ταπεινοί, αλλά σημαντικοί για το στιλ σας, λόγοι που κάνουν το rental fashion μία έξυπνη επιλογή: κατ' αρχάς, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ένα καινούργιο ρούχο ή αξεσουάρ, όπως οι τσάντες, πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σ' αυτό. Επίσης, σας επιτρέπει να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας για ένα διάστημα, χωρίς απαραίτητα να προχωρήσετε σε αγορές. Η κατάσταση, επομένως, που προσφέρει η ενοικίαση είναι ωφέλιμη και για εσάς και για το περιβάλλον, αφού σας επιτρέπει να επενδύσετε τελικά με σύνεση και σκέψη σε κάτι που πραγματικά έχετε ανάγκη- διαφορετικά, το αφήνετε για να το κρατήσει ή αποκτήσει ο επόμενος, αυτός που πραγματικά θα νιώσει ότι του χρειάζεται. 

Αν, μάλιστα, ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά για κομμάτια που απευθύνονται σε formal περιστάσεις (π.χ. γάμοι) αλλά τις ενδιαφέρει να ξεχωρίσουν με το στιλ τους, η λύση της ενοικίασης είναι εξαιρετικά βολική και προσφέρει τη δυνατότητα για μια ποικιλία στις εμφανίσεις και τα αξεσουάρ που ίσως δεν θα είχατε διαφορετικά. 

Πού μπορείτε να νοικιάσετε designer τσάντες; 

Αν διστάζετε να κάνετε την αρχή με ρούχα, γιατί ίσως αμφιβάλλετε για τα σωστά μεγέθη ή την καλή εφαρμογή τους πάνω σας, κάντε την αρχή με τις τσάντες. Είναι, εξάλλου, ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε διαχρονικά σχέδια που ονειρεύεστε να αποκτήσετε από καιρό ή να τολμήσετε με επιλογές που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ ότι θα σας ταίριαζαν. 

Ακολούθως, μπορείτε να δείτε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες rental fashion και να βρείτε αυτή που σας εξυπηρετεί καλύτερα: 

Cocoon Club

Με έδρα του το Λονδίνο, το Cocoon Club (στο οποίο πρόσφατα επένδυσε και ο κολοσσός της Kering) σας προσφέρει τη δυνατότητα να γίνετε μέλος με συνδρομή που ξεκινάει από τα 57€ τον μήνα, και να αποκτήσετε προνόμια αναφορικά με τις επιλογές και τις αλλαγές τις οποίες μπορείτε να κάνετε στη διάρκειά του. Η ποικιλία σε τσάντες που προσφέρει καλύπτει καινούργιες συλλογές, vintage κομμάτια, αλλά και limited edition σχέδια

*Θα το βρείτε εδώ

Vivrelle 

Η "ντουλάπα" της online rental υπηρεσίας διαθέτει designer τσάντες και luxury κοσμήματα, τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε με την εγγραφή σας ως μέλος του Vivrelle Club. Η μηνιαία συνδρομή είναι στα 82€, ενώ η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της να αγοράσουν, εφόσον το αποφασίσουν, τα αξεσουάρ/τσάντες που νοικιάζουν, και με έκπτωση. 

*Θα το βρείτε εδώ

Bag Borrow or Steal

Ήδη από το 2004, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ενοικίαση και μεταπώληση πολυτελών προϊόντων. Οι φανατικοί του "Sex and the City" το γνωρίζουν από την αναφορά σ' αυτό της "Louise" ( Jennifer Hudson), της βοηθού της Carrie Bradshaw στην ταινία του 2008. Σήμερα, μπορεί κανείς να νοικιάσει από την Borrow Collection (για ένα μήνα), να αγοράσει από τη Buy Collection και να πωλήσει κάποιο αξεσουάρ / τσάντα που δεν τον εξυπηρετεί πια συμπληρώνοντας μία φόρμα στην πλατφόρμα. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα για επέκταση της ενοικίασης για έναν ακόμα μήνα, ωστόσο τα αξεσουάρ που προσφέρονται για ενοικίαση δεν μπορούν να αγοραστούν. 

*Θα το βρείτε εδώ

Rent the Runway, Hurr Collective,  My Wardrobe HQ

Οι παραπάνω υπηρεσίες rental fashion προσφέρουν περισσότερες από μία κατηγορίες: από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, όπως τσάντες, μέχρι νυφικά. Στην περίπτωση του Rent the Runway η συνδρομή είναι μηνιαία και ξεκινάει από τα 58€, ενώ στα δυο βρετανικά e-tailers μπορεί κανείς να εγγραφεί και να νοικιάζει με ένα κόστος που αντιστοιχεί στη μέρα.

*Θα τα βρείτε: Rent the Runway εδώ, Hurr Collective εδώ, My Wardrobe HQ εδώ

Διαβάστε Επίσης