H Elizabeth Debicki εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του "The Crown" μ' ένα φόρεμα αναφορά στην Diana

Ο 5ος κύκλος του The Crown έκανε πρεμιέρα στο Netflix και η πρωταγωνίστρία του, Elizabeth Debicki, τίμησε με το φόρεμά της την πριγκίπισσα που ερμηνεύει στη σειρά.

Μία μέρα πριν την κυκλοφορία του 5ου κύκλου της σειράς "The Crown" στο Netflix, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η επίσημη πρεμιέρα, στο κόκκινο χαλί της οποίας περπάτησαν οι πρωταγωνιστές της σειράς. Ασφαλώς, τα φώτα στράφηκαν στην Elizabeth Debicki, την αυστραλή ηθοποιό που έχει αναλάβει τον ρόλο της Πριγκίπισσας Diana. Η επιλογή της, μάλιστα, σε φόρεμα δεν έμεινε ασχολίαστη αφού πέρα από κομψή, έμοιαζε να αποτίνει φόρος τιμής στην πριγκίπισσα, οι στιλιστικές επιλογές της οποίας, εξάλλου, έχουν γράψει ιστορία. 

Διαβάστε Επίσης

Η Debicki, λοιπόν, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας μία Christian Dior Haute couture δημιουργία, από την couture συλλογή του οίκου για την Άνοιξη 2022. Το μάξι στράπλες φόρεμα σε μαύρο χρώμα με τα διακριτικά cutouts συνοδεύεται από ένα μακρύ φουλάρι περασμένο στον λαιμό, ενώ η ηθοποιός ολοκλήρωσε το look της με μαύρα πέδιλα και χρυσά κοσμήματα

Elizabeth Debicki
Elizabeth Debicki

Το φόρεμα που θύμισε ...Diana

Το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει η Elizabeth Debicki θύμισε σε πολλούς μια παλαιότερη εμφάνιση της Πριγκίπισσας Diana, από το Φεστιβάλ των Καννών το 1987. Τότε, η πριγκίπισσα είχε φορέσει ένα μάξι στράπλες φόρεμα από σιφόν με ένα μακρύ φουλάρι στον λαιμό για να παραστεί σε Gala που τιμούσε τον Sir Alec Guinness, με τη διαφορά ότι το δικό της φόρεμα σε σχέση με της Debicki είχε γαλάζια απόχρωση. Το φόρεμα εκείνο είχε την υπογραφή της σχεδιάστριας Catherine Walker, την οποία η Diana εμπιστευόταν συχνά για τις εμφανίσεις της. 

Αυτή, ωστόσο, είναι μια εμφανής αναφορά, γιατί πίσω από το μαύρο χρώμα του φορέματος που η πρωταγωνίστρια του The Crown επέλεξε για την πρεμιέρα, θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει μία ακόμα: μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του 5ου κύκλου της σειράς αναφέρεται στην εμφάνιση της Diana με το περίφημο "revenge dress" σε μαύρο χρώμα. Το φόρεμα που σχεδίασε η Christina Stambolian και έμελλε να μείνει στην ιστορία ως μία από τις iconic στιγμές της μόδας, επιλέχθηκε από την Diana για να στείλει ένα μήνυμα στον σύζυγό της, Πρίγκιπα Κάρολο, που μόλις είχε παραδεχτεί δημόσια ότι της ήταν άπιστος. 

Βεβαίως, πίσω απ' όλα αυτά υπάρχει και μία πιο απλή εξήγηση για την επιλογή της Elizabeth Debicki: τα μαύρα φορέματα είναι συνώνυμα της διαχρονικής κομψότητας και δεν αποτυγχάνουν ποτέ, ιδίως σε επίσημες περιστάσεις. Όταν μάλιστα έχουν την υπογραφή του οίκου Dior, η στιλιστική επιτυχία και η απόλυτη κομψότητα δεν μπορεί παρά να είναι εγγυημένες. 

Diana 1987
H Diana στις Κάννες το 1987.

Πριγκίπισσα Diana
To revenge dress της Diana.

Διαβάστε Επίσης