Το ανανεωμένο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά είναι ένα πάντρεμα του κλασικού με το σύγχρονο

Το ανακαινισμένο ιστορικό κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά προσφέρει μία μοναδική shopping εμπειρία.

Το πολυαναμενόμενο opening του πλήρως ανακαινισμένου, εμβληματικού καταστήματος  Kalogirou στην Κηφισιά είναι πλέον γεγονός. Στο κομβικό σημείο του κέντρου της Κηφισιάς οι διερχόμενοι shoppers έλκονται από τη νέα όψη του καταστήματος και στέκονται να κοιτάζουν εντυπωσιασμένοι. 

Αυτό που κυριαρχεί στη νέα εικόνα του Kalogirou Κηφισιάς είναι το αρμονικό πάντρεμα του κλασικού με το σύγχρονο. Το θερμό φως που τώρα κυριαρχεί στον κεντρικό ισόγειο χώρο ντυμένο με το διαχρονικό συνδυασμό μπεζ - γαλάζιο, τις bronze brushed metal λεπτομέρειες και το μάρμαρο travertine αναδύει vibes διαχρονικής πολυτέλειας, μιας πολυτέλειας που έρχεται μέσα από την απλότητα και το μοντέρνο design. 

Το ανανεωμένο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά είναι ένα πάντρεμα του κλασικού με το σύγχρονο

Το τριγωνικό μοτίβο πρωταγωνιστεί στον ανανεωμένο χώρο, είτε πρόκειται για το display των προϊόντων, είτε για τους εκπληκτικούς τριγωνικούς καθρέφτες στο ταβάνι που αναβαθμίζουν τη shopping εμπειρία αντανακλώντας τα premium προϊόντα μεγάλων οίκων σαν ένα καλειδοσκοπικό όνειρο, είτε για το ταμείο με την εντυπωσιακή μαρμάρινη επιφάνεια που συνομιλεί με το δάπεδο.

kalogirou new
Kalogirou

Εκεί που κάποτε στεγάζονταν το ανδρικό τμήμα, στον δεξί ισόγειο χώρο, τώρα επισκέπτης αντικρίζει ένα special projects showcase χώρο με βιομηχανικό design, κυρίαρχο χρώμα το ροζ με μεταλλικές και γκρι λεπτομέρειες να το αναδεικνύουν, glossy πάτωμα και αισθητική που θυμίζει γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Ο νέος αυτός χώρος του καταστήματος Kalogirou, είναι μονάχα ένα μέρος μιας συνολικής μοναδικής shopping εμπειρίας. 

Kalogirou

Το concept που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο το αριστερό ισόγειο είναι αυτό του "colour blocking” το οποίο επιτυγχάνεται με στρατηγικά τοποθετημένες designer bags σε έντονα χρώματα. Ακολουθώντας τη σκάλα που οδηγεί στον υπόγειο χώρο, τα desirable items που έχουν γίνει συνώνυμα του Kalogirou, δηλαδή οι τσάντες και τα παπούτσια μεγάλων οίκων αποκαλύπτονται στο επισκέπτη τοποθετημένα και με τέτοιο τρόπο ώστε να παρομοιάζουν τις χρωματικές διαβαθμίσεις του ουράνιου τόξου και φωτισμένα σαν εικαστική εγκατάσταση. 

Kalogirou
Kalogirou

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες συνεχίζονται και σε αυτό το χώρο, όπως ένας εκκεντρικός pop μεταλλικός καναπές και μία ακόμη υπερμεγέθη μεταλλική σφαίρα, ενώ ο εντυπωσιακός ροζ βράχος στο ταμείο αποτελεί ένα ακόμη αναπάντεχο στοιχείο του χώρου. To ροζ τζάμι στη σκάλα "παίζει” έξυπνα με την αντανάκλαση του ροζ του τοίχου πάνω του δημιουργώντας ένα φωτεινό αποτέλεσμα. 

Kalogirou
Kalogirou

Στο βάθος του χώρου, κάθετες λάμπες φθορίου εκπέμπουν ένα δυνατό φως. Πλησιάζοντας, ανακαλύπτει κανείς έναν διάδρομο industrial χαρακτήρα, που αν τον διασχίσει βρίσκεται απευθείας στον κύριο ισόγειο χώρο, δίχως να έχει εγκαταλείψει στιγμή το κατάστημα. Κι εκεί είναι απόλυτα προφανές ότι στο νέο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά συμβαίνει το απόλυτο πάντρεμα του σύγχρονου με το κλασικό. 

kalogirou new
Kalogirou

Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ ο επισκέπτης οδηγείται στον 1ο όροφο όπου η ανδρική συλλογή συνυπάρχει με γυναικεία designer items στα οποία έχουν πλέον προστεθεί και ενδύματα, αλλά και προσεκτικά διαλεγμένα είδη homewear. To section της ανδρικής συλλογής, με παπούτσια και αξεσουάρ μεγάλων οίκων να πλαισιώνονται από ξύλινες προθήκες μοιάζει με μία ονειρική walk in closet, ενώ το μικρό σαλονάκι με μπεζ και γκρι έπιπλα προκαλεί ένα συναίσθημα οικειότητας. 

kalogirou

Το ίδιο συναίσθημα κυριαρχεί και στον χώρο που συνεχίζεται η γυναικεία συλλογή με τον στρογγυλό καναπέ που αγκαλιάζει την κεντρική κολόνα του χώρου και το φυσικό φως που τρυπώνει ανεμπόδιστα από τη τζαμαρία και τις αραχνοΰφαντες γαλάζιες κουρτίνες που οδηγούν στην εντυπωσιακή βεράντα του καταστήματος.

Kalogirou

Στο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά νιώθεις ότι η εμπειρία shopping είναι φτιαγμένη για σένα. Μία personalized εμπειρία σε ένα χώρο γεμάτο από υπέροχα αξεσουάρ και παπούτσια των οίκων που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στις τάσεις. Το ανακαινισμένο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά είναι η απόδειξη πως η διαχρονικότητα κρύβεται στον μινιμαλισμό.

KALOGIROU Παναγίτσας 5, Κηφισιά | τ. 211 1088 154

Photo | Βασίλης Μαντάς