H Gucci Cosmos κάνει εγκαίνια στο Λονδίνο

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο στην Σαγκάη, η έκθεση για τα 102 χρόνια του οίκου Gucci ανοίγει τις πύλες της στην Ευρώπη.

Μετά την Σαγκάη της Κίνας, οπότε έκανε το ντεμπούτο της τον Απρίλιο, η έκθεση Gucci Cosmos ετοιμάζεται να κάνει εγκαίνια στο Λονδίνο. Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε ότι η έκθεση που δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 102 χρόνια της ιστορίας του, θα φιλοξενηθεί από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο 180 Studios που εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Διαβάστε Επίσης

Η βρετανίδα καλλιτέχνιδα Es Devlin, η οποία σχεδίασε την αρχική έκθεση, δημιούργησε τώρα ένα ειδικό σκηνικό για τον χώρο του 180 Studios με επιπρόσθετα στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στο Λονδίνο και τον καθοριστικό του ρόλο στη δημιουργία του οίκου: το όραμα του Guccio Gucci ξεκίνησε όταν εργαζόταν ως πορτιέρης στο Savoy hotel του Λονδίνου και επιστρέφοντας στη χώρα του ίδρυσε το ατελιέ χειροποίητων αποσκευών του στη Φλωρεντία το 1921 το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σ' έναν από τους κορυφαίους οίκους μόδας. 

Gucci Cosmos two
Εικόνα από την έκθεση στην Σανγκάη

Η Ιταλίδα επιμελήτρια της έκθεσης, Maria Luisa Frisa, επιστρέφει επίσης, αντλώντας νέα, άγνωστα έως τώρα στο κοινό, αντικείμενα από το αρχείο Gucci για να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην έκθεση στο Λονδίνο. Η Gucci Cosmos περιελίσσεται μπρος- πίσω στις δεκαετίες επιχειρώντας να αποτυπώσει το πώς το διορατικό ήθος που βρίσκεται στην καρδιά του οίκου αντανακλάται σε και καθορίζεται από κάθε εποχή. Στους χώρους της έκθεσης ξεδιπλώνονται τα 102 χρόνια ιστορίας του οίκου Gucci με εμβληματικά σχέδια και looks, που ξεκινούν από εκείνα του ιδρυτή Guccio Gucci και φτάνουν μέχρι τον Tom Ford και τον Alessandro Michele. 

Ως μία περιοδεύουσα έκθεση, η Gucci Cosmos μεταφέρει την κληρονομία και τη δεξιοτεχνία του Gucci σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας τις πύλες του Αρχείου στη Φλωρεντία και αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο τα ιστορικά κομμάτια και σύμβολα του έχουν υφάνει τον δρόμο τους στο πέρασμα του χρόνου. Μέσα στο 2024, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Παρίσι και το Κιότο της Ιαπωνίας με αφηγήσεις και στοιχεία που θα συμβαδίζουν με τον ξεχωριστό πολιτισμό κάθε πόλης και της χώρας της. 

Gucci Cosmos London