Go shorts or go home | Πώς θα φορέσετε το key item του καλοκαιρινού στιλ

Στην ερώτηση "Πώς επιτυγχάνεται το summer chic;" η απάντηση είναι "Με σορτς" και οι λόγοι που εκείνα κάνουν κατάληψη στην γκαρνταρόμπα είναι πλέον κάτι παραπάνω από ευφάνταστοι.

Τάσεις είπατε… Ποιες τάσεις; Όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν, ό,τι αποχρώσεις ή γραμμές κι αν επικρατήσουν, το σορτς αποδεικνύει ότι κάποια ρούχα δε θεωρούνται τυχαία κομμάτια-κλειδιά

Go shorts or go home | Πώς θα φορέσετε το key item του καλοκαιρινού στιλ

Κεφάλαιο "σορτς", και ο φυσικά ο νους σας πηγαίνει στα τόσο άνετα και cool τζιν
σορτς παραλίας. Πρόκειται για το υλικό που ταιριάζει πρακτικά με τα πάντα και
έχει επικρατήσει μέχρι και στην υψηλή ραπτική. Στην αμιγώς casual εκδοχή του,
συνδυασμένο με ένα tank top ή ένα ριγέ πουκάμισο από crispy ποπλίνα, το τζιν
σορτς γίνεται η πεμπτουσία της θερινής ξεγνοιασιάς.
Εναλλακτικά, αντί για έναν αναμενόμενο συνδυασμό με ένα T-shirt, φορέστε το σορτς με ένα boxy, ανδρικού τύπου, κοντομάνικο πουκάμισο και προσδώστε ένα tailored vibe. Για να επιτύχετε το απόλυτο update, ωστόσο, αντικαταστήστε το κλασικό λευκό ή γαλάζιο πουκάμισο με ένα σε ροζ ή πράσινη απόχρωση και θα έχετε δημιουργήσει ένα πραγματικά quiet luxury σύνολο. Για εκείνες που δηλώνουν εθισμένες στο allover ντένιμ, προτάσεις όπως εκείνη της Stella McCartney με την αντικατάσταση του πουκαμίσου με ένα button-down από ντένιμ θα συστήσουν το απόλυτο καλοκαιρινό coolness.

shorts HB
shorts HB

Και αν νομίζετε ότι δεν μπορεί ένα τζιν σορτς να σταθεί σε έναν επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, ξανασκεφτείτε το. Σε μια σαφώς πιο suited εκδοχή ή πιο loose που να μιμείται τη σιλουέτα μιας φούστας, μια τζιν βερμούδα σε navy blue ή λευκό θα αποτελέσει το ιδανικό match για ένα lingerie top ή έναν αισθησιακό κορσέ. Εδώ τα ψηλοτάκουνα σανδάλια επιβάλλονται και το sleek grooming θα αφήσει χώρο στα ρούχα να αναδείξουν τη χαμαιλεοντική φύση τους. Μένοντας στη λογική του εναλλακτικού office wear, κρατήστε ενός λεπτού σιγή για τις ανυπέρβλητα κομψές cargo βερμούδες που κατέκλυσαν τις πασαρέλες.

shorts HB

Μην περιμένετε, ωστόσο, ότι παρουσιάστηκαν με σκισμένα T-shirts και επαναστατικό punk styling. Από τουίντ με μεταλλονήματα, tailored υφάσματα αλλά και χακί τζιν, οι βερμούδες στον Givenchy αποθεώ-θηκαν με σακάκια, αιθέριες μπλούζες από διαφάνεια ή δερμάτινα bras με bondage λεπτομέρειες. Και αν όλες οι παραπάνω προτάσεις δε συνάδουν με ένα office look, τότε ας μιλήσουμε για τα δεξιοτεχνικά σύνολα από broderie anglaise στον οίκο Dior.

Ένα σεμιζιέ φορεμένο με ένα ομοιόχρωμο σορτς και Mary Janes παπούτσια είναι
ό,τι πιο φρέσκο παρουσιάστηκε. Και μιας και ο λόγος για την co-ords φιλοσοφία, είναι αδύνατο να μην μπουν στη λίστα τα τουίντ σύνολα στη Chanel με τις λεπτομέρειες από δίχτυ και δαντέλα που έφεραν μια νότα ροκ ρομαντισμού. Στον αντίποδα των πιο "μετρημένων" εμφανίσεων με σορτς, τα super hot knickers έκαναν τόσο ηχηρή την εμφάνισή τους, που δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί θα κατακλύσουν και τις χειμερινές συλλογές.

shorts HB
shorts HB

Εξαιρετικό παράδειγμα, τα αρρενωπά knickers στη Miu Miu, που, φορεμένα κάτω από διαφανή deux-pièces, δημιούργησαν μια νέα προσέγγιση στο sexiness, πολυδιάστατη, ακριβώς όπως είναι και η ζωή μας. Ωδή και στα καυτά σορτς της Chloé, που γεφύρωσαν το athleisure με το ροκ, αλλά και σε εκείνα της Max Mara, που έφεραν έναν αέρα resort υπεροχής.

shorts HB

Και επειδή η άνεση το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί από τη βαλίτσα των διακοπών και την office γκαρνταρόμπα μέχρι την daywear συλλογή πολυάσχολων μαμάδων και τη wish list οπαδών της street αισθητικής, τα slip-on-slip-off σορτς είναι εδώ για να προκαλέσουν μια νέα μανία. Σχεδιασμένα για τις νωχελικές ημέρες του καλοκαιριού, τα σορτς σε στυλ boxer είναι η νέα εμμονή των insiders. Έχοντας ήδη κάνει ένα πέρασμα στα ’90s ως στοιχείο μινιμαλισμού, επανέρχονται στην πιο κομψή εκδοχή τους. Πάντα συνδυασμένα με το αντίστοιχο πουκάμισο, φέρνουν την ελαστική μέση στα μέτρα του κομψού tailoring.

shorts HB

shorts HB

Ριγέ ή με λαχούρια στον Etro, σε μια μεταλλική εκδοχή από την "wow" συνεργασία Adidas Original x Wales Bonner, τα ελαστικά σορτς, με matchy-matchy πουκάμισα και τοπ, υπενθυμίζουν ότι το laid-back στυλ έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης ακόμη.

shorts HB

Διαβάστε Επίσης