Ζακέτες, πουλόβερ, φορέματα, φούστες | Τα απαραίτητα πλεκτά items για το φθινόπωρο

Τα πλεκτά κομμάτια που αξίζουν μία θέση στην capsule γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου.

Τα πλεκτά ρούχα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φθινοπωρινού ντυσίματος και όχι άδικα. Είναι ιδανικά για τη θερμοκρασία της εποχής, προσφέρουν μεγάλη στιλιστική ευελιξία, ενώ πρωταγωνιστούν στο καθημερινό στιλ μας. Πλεκτές μπλούζες που συνδυάζονται με τζιν, φούστες και tailored παντελόνια ή που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε layering, πλεκτές ζακέτες που αναλαμβάνουν τον ρόλο του βασικού πανωφοριού, πλεκτές φούστες που αποτελούν το τέλειο εναλλακτικό bottom και πλεκτά φορέματα που είναι ιδανικά για casual chic εμφανίσεις. Όλα τους είναι άκρως απαραίτητα για τη φθινοπωρινή περίοδο και υπόσχονται ανανεωμένο στιλ. 

Πώς θα φροντίσετε τα πλεκτά ρούχα;

Μην τα πλένετε πολύ συχνά. Χρειάζεται να θυμάστε πως όσο πιο συχνά πλένονται τα πλεκτά τόσο πιο γρήγορα θα φθαρούν. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να φοράτε πάντα από κάτω ένα t-shirt ή ένα απλό τοπ. Σε κάθε περίπτωση, τα πλεκτά που έχουν δημιουργηθεί από βαμβάκι, κασμίρ και μετάξι θα πρέπει να πλένονται μετά από δύο ή τρεις φορές. 

Προσοχή στις κλωστές. Το πλεκτό πουλόβερ μπορεί να καταστραφεί τελείως εάν αποφασίσετε να τραβήξετε την κλωστή που κρέμεται. Το ίδιο επικίνδυνο είναι να κόψετε την εν λόγω κλωστή αφού κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργηθεί τρύπα. 

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα χνούδια είναι να τεντώσετε το σημείο που έχει χνούδια και κόμποι και στη συνέχεια προσπαθήστε να τα αφαιρέσετε, τραβώντας τα πολύ προσεκτικά και με απαλές κινήσεις. Εάν αυτή η διαδικασία είναι κάπως δύσκολη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό ψαλίδι, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε ακόμα περισσότερο προσεκτικές.

Editor's Picks

Cropped πουλόβερ Tommy Hilfiger

Ζακέτα Balenciaga

Πουλόβερ Éterne

Πλεκτή φούστα με κόμπο στο πλάι Massimo Dutti

Πλεκτό φόρεμα H&M

Ζακέτα Falconeri

Πλεκτό mini φόρεμα Valentino Garavani

Ριγέ πλεκτό φόρεμα Christopher John Rogers

Πλεκτή ζακέτα Alex Mill

Πουλόβερ Isabel Marant Étoile

Ζακέτα Erdem