O Seán McGirr είναι ο νέος creative director του Alexander McQueen

Ποιος είναι ο Ιρλανδός σχεδιαστής που θα διαδεχτεί τη Sarah Burton;

Η Sarah Burton παρουσίασε την τελευταία της συλλογή, την SS'24, για τον οίκο Alexander McQueen στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Και λίγο μετά το συγκινητικό "αντίο" της σχεδιάστριας από το brand για το οποίο εργάστηκε 26 χρόνια, τα 14 ως creative director, η Kering ανακοίνωσε τον διάδοχό της: τον Seán McGirr. Ο 35χρονος Ιρλανδός ήταν ως τώρα το δεξί χέρι του Jonathan Anderson και επέβλεπε τις ανδρικές και γυναικείες συλλογές από τη θέση του Head of Ready-to-Wear στο brand JW Anderson. 

Ο McGirr αποφοίτησε με Master of Arts in Fashion από τη σχολή Central Saint Martins το 2014 και πριν βρεθεί στο πλευρό του Anderson, το 2020 εργάστηκε ως σχεδιαστής γυναικείων συλλογών στον Dries Van Noten στην Αμβέρσα, ενώ από το 2014 έως το 2018 συμμετείχε στη δημιουργική ομάδα της Uniqlo σε Τόκιο και Παρίσι δουλεύοντας πάνω στις ανδρικές συλλογές υπό την καθοδήγηση του Christophe Lemaire. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στο Burberry και ως στιλίστας στη Vogue Hommes Japan.

"Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Seán McGirr ως creative director" αναφέρει στη δήλωσή του ο CEO του Alexander McQueen Gianfilippo Testa. "Με την εμπειρία του, την προσωπικότητά του και τη δημιουργική του ενέργεια, θα φέρει μια πολύ δυνατή δημιουργική γλώσσα Alexander McQueen χτίζοντας παράλληλα πάνω στη μοναδική κληρονομιά". Ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και CEO της Kering συμπλήρωσε: "O Alexander McQueen είναι ένας οίκος με τον οποίο έχουμε πάθος και είμαστε σίγουροι ότι ο Seán McGirr θα μπορέσει να κυνηγήσει το ταξίδι του με νέα δημιουργική ορμή. Ανυπομονούμε να ανοίξουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του μοναδικού brand".

Αν και δεν έγινε ανακοινώθηκε πότε θα κάνει ντεμπούτο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, ωστόσο πιθανολογείται ότι η πρώτη του συλλογή για τον οίκο Alexander McQueen θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο 2024 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για τις συλλογές Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25.