10 εντυπωσιακά καλσόν για να κάνετε το δικό σας fashion statement φέτος τον χειμώνα

Τα καλσόν που θα κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμό σας.

Εκτός από τον χρηστικό ρόλο που έχουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας, ο επιπλέον στόχος είναι να ομορφύνουν κάθε look μας και φυσικά να μας βοηθήσουν να εξελίξουμε το στιλ μας και να πειραματιστούμε. Για τον χειμώνα, τα καλσόν είναι ένα από τα fashion items που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ακριβώς αυτόν τον στόχο. 

Τα statement καλσόν στις F/W 2023-2024 συλλογές

Τα εντυπωσιακά καλσόν λοιπόν πρωταγωνίστησαν στις συλλογές των οίκων μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024. Πιο συγκεκριμένα, οι David Koma, Ahluwalia & Coperni, Dundas, Nina Ricci, Gucci και Victoria Beckham παρουσίασαν καλσόν σε έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το φούξια, μοτίβα σε υφές όπως η δαντέλα, αλλά και μοτίβα όπως το πουά. Ξεχωριστή θέση βέβαια είχαν τα καλσόν στην απόλυτη χρωματική τάση της τρέχουσας σεζόν, δηλαδή το κόκκινο στις συλλογές των Stella McCartney, Bora Aksu, Nensi Dojaka, Christopher Kane, Bottega Veneta, The Row, Victoria Beckham, David Koma, Di Petsa, Eudon Choi, Alexander McQueen και Prada

Η άνοδος των καλσόν, statement και μη, ήρθε μαζί με το "no pants trend". Σύμφωνα με τους Vivienne Westwood, Miu Miu, Ferragamo και  Alexander Wang, φέτος αξίζει να αφήσουμε στη ντουλάπα τα παντελόνια μας και να δημιουργήσουμε ένα look μόνο με κάποιο fancy μικροσκοπικό σορτς ή body και κάποιο καλσόν. Βέβαια, το εν λόγω trend δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στις πασαρέλες που αφορούν την τρέχουσα σεζόν, αφού αρκετά it-girls όπως η Kendall Jenner, το έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν. Ωστόσο, φέτος αυτή η τάση φαίνεται να έχει απασχολήσει αρκετά το fashion crowd, αφού πρόκειται για μία στιλιστική πρόταση που δεν είναι ιδιαιτέρως εύκολη να υιοθετηθεί. 

10 εντυπωσιακά καλσόν για να κάνετε το δικό σας fashion statement φέτος τον χειμώνα
Moschino F/W 2023-2024
Miu Miu F/W 2023-2024
Miu Miu F/W 2023-2024
Miu Miu F/W 2023-2024
Miu Miu F/W 2023-2024
Gucci F/W 2023-2024
Gucci F/W 2023-2024
Vivienne Westwood F/W 2023-2024
Vivienne Westwood F/W 2023-2024

Πώς μπορείτε όμως να τα προσθέσετε στο προσωπικό στιλ σας; Σίγουρα, υπάρχουν πιο basic επιλογές όπως το κλασικό μαύρο καλσόν και άλλες που είναι πιο ενδιαφέρουσες όπως τα καλσόν σε έντονα χρώματα ή μοτίβα. Έτσι, καθεμία από εμάς επιλέγει εκείνο που της ταιριάζει περισσότερο. Όσον αφορά στο styling, ο πιο safe τρόπος είναι να το συνδυάσετε με κάποιο mini, midi ή maxi φόρεμα ή μία φούστα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το συνδυάσετε με capri pants ή boot cut παντελόνια, ώστε να φαίνονται διακριτικά και να κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. 

Picks

Διαφανές καλσόν με πουά σχέδιο Calzedonia

Δαντελένιο καλσόν H&M

Καλσόν Alex Perry

Διχτυωτό Καλσόν με Μοτίβο Πιε ντε Πουλ Calzedonia

Καλσόν Alaïa luisa world

Δικτυωτό καλσόν Gucci

Καλσόν με logo Balenciaga

Καλσόν Wolford

Καρό καλσόν Burberry

Καλσόν από μεταλλόνημα Zara