Τα Scandinavian Chic δώρα που μπορείτε να κάνετε τις γιορτές

Κοσμήματα και είδη για το σπίτι από τον σκανδιναβικό οίκο Georg Jensen.

Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε δώρα που θα τα αγαπήσει ο αποδέκτης τους. Και για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει πρωτίστως να δείξουμε φροντίδα: ποια είναι η προσωπικότητα και το γούστο του ανθρώπου στον οποίο θέλουμε να κάνουμε δώρο, ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες του, τι θα κάνει ξεχωριστή την επιλογή μας; Τα προσωπικά δώρα, όπως είναι τα κοσμήματα, όπως και τα είδη για το σπίτι, που μπορεί να απευθύνονται συνολικά σε μια οικογένεια ή ένα ζευγάρι, αποτελούν την πρώτη μας σκέψη όταν σκεφτόμαστε δώρα, και αν θέλουμε να αναζητήσουμε την πρωτοτυπία, την κομψότητα και αυτό που πραγματικά θα κάνει μοναδική την επιλογή μας, υπάρχει ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούμε: τις συλλογές του οίκου Georg Jensen. 

Τα Scandinavian Chic δώρα που μπορείτε να κάνετε τις γιορτές


Georg Jensen, το σκανδιναβικό design που εμπνέει 


Ο Georg Jensen αποτελεί ένα ιστορικό "κεφάλαιο" του σκανδιναβικού design. Ο δανέζικος οίκος που μετράει 120 χρόνια καινοτομίας στη τέχνη της αργυροχοΐας, φημίζεται για τις συλλογές του σε είδη σπιτιού, είδη σερβιρίσματος, κοσμήματα και ρολόγια. Πολλά από τα κοσμήματα και τα είδη σπιτιού που φιλοξενεί στις συλλογές του ο Georg Jensen παραμένουν εμβληματικά και διαχρονικά, και γίνονται περιζήτητα χρόνια μετά, σε κάθε κλασική αλλά και ανανεωμένη εκδοχή τους. Πάρτε για παράδειγμα την περίφημη κανάτα που σχεδίασε το 1955 ο Henning Koppel στη συνεργασία με του με τον Georg Jensen και η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια των συλλογών του οίκου μέχρι σήμερα, ενώ μία ακόμα "παράδοση" που έχει δημιουργήσει ο οίκος είναι οι συλλογές με χριστουγεννιάτικα στολίδια (τα Christmas Collectibles) που έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία και οι λάτρεις του brand επιστρέφουν κάθε εορταστική σεζόν για να αναζητήσουν τα νέα σχέδια για να προσθέσουν στη συλλογή τους. 

Georg Jensen

Τo σκανδιναβικό design διακρίνεται από έναν μινιμαλισμό που αποπνέει αισθητική καλαισθησίας που στην περίπτωση του οίκου Georg Jensen συνδυάζεται και μία τεράστια κληρονομιά και ιστορία. Στις συλλογές του οίκου θα ανακαλύψετε τα πιο σύγχρονα είδη για το σπίτι, που συνδυάζουν μοναδικά στιλ και λειτουργικότητα, και υπόσχονται τις πιο scandinavian chic νότες στη διακόσμηση του σπιτιού και το art de la table των γιορτών. Γίνονται, δε, οι καλύτερες επιλογές για τα δώρα που θα προσφέρετε τις γιορτές, αφού ο απαράμιλλος σχεδιασμός τους και η μίνιμαλ αισθητική τους δύσκολα θα αφήσουν κάποιο ασυγκίνητο. 

Georg Jensen


Ειδικά για τα κοσμήματα, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι jewelry collections Georg Jensen είτε αντλούν έμπνευση από heritage σχέδια του Jensen, όπως αυτό που συναντάμε στην εμβληματική συλλογή Moonlight Grapes, είτε φέρουν την υπογραφή σπουδαίων σχεδιαστών, όπως για παράδειγμα η συλλογή Torun που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Vivianna Torun. H πιο πρόσφατη συνεργασία του οίκου με το δανέζικο conceptual brand A. Roege Hove παρουσιάζει μία νέα προσέγγιση στη διαχρονική Moonlight Grapes και προσφέρει κοσμήματα που κάθε σύγχρονη γυναίκα θέλει να φορά. 

Georg Jensen Moonlight Grapes


Τα κοσμήματα απαράμιλλης δεξιοτεχνίας που φιλοξενούν οι συλλογές Georg Jensen, από μασίφ ασήμι ή χρυσό 18Κ με αυθεντικά διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους, είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο που μπορείτε να κάνετε τις γιορτές. 

Georg Jensen Mercy

*Ανακαλύψτε τις συλλογές Georg Jensen στο Flagship Store στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο Georg Jensen Glyfada Concept Store (Γρ. Λαμπράκη 16). Για online αγορές μπείτε στο georgjensen.gr

Η Xmas list μας με δώρα Georg Jensen 

Σαμπανιέρα Indulgence από ανοξείδωτο ατσάλι, Georg Jensen.

Christmas Collectibles στολίδι έλατο επιτραπέζιο χρυσό, Georg Jensen.

Παγοδοχείο Σαμπάνιας/Κρασιού Sky από ανοξείδωτο ατσάλι, Georg Jensen.

Κηροπήγιο Bloom από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό, Georg Jensen.

Γυάλινος δίσκος Panton, πράσινο, Georg Jensen.

Christmas Collectibles σετ στολιδιών ελαφάκι & μανιτάρι, Georg Jensen.

Κανάτα Henning Koppel από ανοξείδωτο ατσάλι, Georg Jensen.

Σκουλαρίκια chandelier Moonlight Grapes, Georg Jensen.

Δαχτυλίδι Moonlight Grapes, Georg Jensen.

Δαχτυλίδι Moonlight Grapes από μασίφ ασήμι 925, Georg Jensen.

Σκουλαρίκια Mercy Twist 1636 18Κ, Georg Jensen.

Δαχτυλίδι Mercy Twist 634H από μασίφ ασήμι 925, Georg Jensen.

Κρεμαστό Heritage 2024 από μασίφ ασήμι 925 με μαύρο όνυχα, Georg Jensen.

Σκουλαρίκια Heritage 2024 από μασίφ ασήμι 925 με μαύρο όνυχα, Georg Jensen.