Τα στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε με τα σακάκια

Πώς θα επιλέξετε τα ιδανικά σακάκια, αλλά και πώς θα τα φορέσετε χωρίς στιλιστικά λάθη.

Τα σακάκια ανήκουν στη λίστα με τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας, η στιλιστική αξία των οποίων είναι διαχρονική. Μπορείτε να τα φορέσετε σε διαφορετικές περιστάσεις, πρόκειται να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε εφαρμογές/αποχρώσεις/μοτίβα, ενώ αποπνέουν μία ασυναγώνιστη κομψότητα που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Πώς θα επιλέξετε όμως τα ιδανικά σακάκια, αλλά και πώς θα τα φορέσετε χωρίς στιλιστικά λάθη;

Το πιο συχνό στιλιστικό λάθος

Ένα από τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με τα σακάκια είναι πως δεν κόβουν την κλωστή που ενώνει το μικρό άνοιγμα στο πίσω μέρος του. Πιο συγκεκριμένα, στο κάτω μέρος της πλάτης του blazer υπάρχει συνήθως ένα κόψιμο, το οποίο ενώνεται με μία κλωστή. Αυτή χρειάζεται να την κόβουμε μόλις αγοράσουμε ένα νέο σακάκι, καθώς δεν πρέπει να παραμένει ενωμένο το εν λόγω σκίσιμο. 

Διαβάστε Επίσης

Oversized ή λάθος νούμερο;

Θα συμφωνήσουμε πως τα ρούχα σε oversized γραμμή έχουν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Αποπνέουν μία κομψότητα και ένα ανεπιτήδευτο coolness, ενώ παράλληλα μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγο πιο άνετα, φορώντας τα. Αυτό που συμβαίνει συχνά ωστόσο είναι πως αγοράζουμε ρούχα που είναι σε μεγαλύτερο νούμερο, θεωρώντας πως θα έχουν αυτό το εφέ της loose γραμμής. Ωστόσο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι ένα αλλόκοτο αποτέλεσμα. Τα oversized ρούχα έχουν δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να κολακεύουν τη σιλουέτα. Εάν αντιθέτως φορέσετε ένα σακάκι, στην προκειμένη περίπτωση, που είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο και σίγουρα δεν θα είναι σωστό. 

Δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή στα υφάσματα

Ναι, ακόμα και όσον αφορά στα σακάκια, η επιλογή του κατάλληλου υφάσματος είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Ένα μάλλινο σακάκι είναι κατάλληλο για την περίοδο του χειμώνα, ενώ τα λινά σακάκια είναι ιδανικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Φροντίστε να μείνετε μακριά από σακάκια αμφιβόλου ποιότητας όπως ο πολυεστέρας, αφού πρόκειται να υποβαθμίσει το στιλ σας. 

Συνδυάζετε τα σακάκια μόνο με παντελόνια

Σίγουρα, τα σακάκια με τα παντελόνια είναι το τέλειο combo. Ωστόσο, τα σακάκια είναι ένα πολύ χρήσιμο και αρκετά ευέλικτο πανωφόρι που πρόκειται να αναδείξει πολλά σύνολά σας. Πιο συγκεκριμένα ωστόσο, ταιριάζει άψογα με φορέματα και φούστες είτε είναι ένα casual chic αποτέλεσμα είτε πιο formal. Έχει την ικανότητα να κάνει dress up και down ένα σύνολο με μεγάλη ευκολία, συνεπώς πρόκειται να αναδειχθεί σε κομμάτι-ήρωα του ντυσίματός σας. 

Η σωστή επιλογή ανάλογα με τη σιλουέτα σας

Draped blazer, unstructured blazer, boyfriend blazer, button-down blazer. Όπως συμβαίνει και με άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, έτσι και στα σακάκια, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες, ώστε να κάνετε την κατάλληλη προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σας. Θα πρέπει να σκεφτείτε τη σιλουέτα σας και ποια από αυτές τις γραμμές σας ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί να είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα πιο εφαρμοστό σακάκι ή ένα σακάκι σε loose γραμμή. Ο στόχος είναι να πετύχετε το πιο κολακευτικό αποτέλεσμα. 

Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό σακάκι 

Η επιλογή του τέλειου blazer μοιάζει αρκετά δύσκολη, ωστόσο εάν προσπαθήσουμε να την αποκωδικοποιήσουμε, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα. Συνεπώς χρειάζεται να προσέξουμε τα παρακάτω:

  • Ώμοι: Υπάρχει μία γραμμή στους ώμους του σακακιού, η οποία πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς στο αντίστοιχο σημείο. Εάν νιώθετε πως η γραμμή είναι πιο επάνω από τους ώμους σας, το σακάκι είναι μικρό. Εάν η εν λόγω γραμμή πέφτει προς το μπράτσο σας, τότε σίγουρα σημαίνει πως το συγκεκριμένο σακάκι είναι μεγάλο για εσάς. 
  • Μανίκια: Εξίσου σημαντικό σημείο για να καταλάβετε εάν είναι το σακάκι είναι στο σωστό μέγεθος είναι τα μανίκια. Θα πρέπει να καλύπτουν τα χέρια σας έως τον καρπό, ωστόσο να μην τα υπερκαλύπτουν, αφού αυτό θα σήμαινε πως το νούμερο είναι μεγάλο για εσάς. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα και να έχετε ελευθερία κινήσεων. 
  • Μήκος: Το τελείωμα του blazer πρέπει να φτάνει ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας, ώστε να είναι κολακευτικό το αποτέλεσμα. 
  • Σώμα: Το σακάκι θα πρέπει σίγουρα να κλείνει με ευκολία, αφού στην αντίθετη περίπτωση θεωρείται μικρότερο από το μέγεθος που χρειάζεστε και το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ κολακευτικό.

Τα διαφορετικά είδη blazer

  • Single-Breasted Blazer: Πρόκειται για ένα σακάκι που αποπνέει δυναμισμό και κομψότητα. Συνεπώς, εάν θέλετε να πετύχετε μία εμφάνιση που αποπνέει διαχρονική φινέτσα, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. 
  • Double-Breasted Blazer: Πρόκειται για τα σακάκια με τη διπλή σειρά από κουμπιά. Αυτά τα blazers είναι λίγο πιο σύγχρονα και μία από τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας στο street style των τελευταίων ετών. Μπορείτε να τα φορέσετε από το πρωί στο γραφείο έως κάποια βραδινή έξοδο, ενώ οι συλλογές των brands το προσφέρουν σε κάθε πιθανή απόχρωση, ώστε να κάνετε την επιλογή σας. 
  • Faux Leather Blazer: Σίγουρα πρόκειται για ένα σακάκι που βρίσκεται στη λίστα με τα trends, τα τελευταία -αρκετά χρόνια. Έχει την ικανότητα να αναβαθμίζει ένα σύνολο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση είναι η ποιότητα του υλικού. Δεδομένου πως θα επιλέξετε ένα σακάκι από faux δέρμα, θα πρέπει να σιγουρευτείτε για την ποιότητα του faux δέρματος, ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
  • Cropped Blaze­­­­­­­r: Με αυτόν τον όρο αναφερόμαστε στα σακάκι που φτάνουν έως πάνω από τη μέση. Ταιριάζουν τέλεια με ψηλόμεσες παντελόνες, δημιουργώντας ένα πολύ κολακευτικό αποτέλεσμα. 
  • Oversized Blazer: Συχνά θα το συναντήσετε και ως "boyfriend" blazer. Πρόκειται για το σακάκι που ταιριάζει τέλεια με τζιν παντελόνια, αλλά και με φορέματα, είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, ενώ αποπνέει ένα σύγχρονο coolness. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε στην εν λόγω περίσταση είναι η loose γραμμή του να κολακεύει τη σιλουέτα σας. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να κάνετε size up και down. 

Διαβάστε Επίσης