Τα στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στα office looks σας

Τα στιλιστικά λάθη που υποβαθμίζουν το office style σας.

Ακριβώς όσες στιλιστικές συμβουλές υπάρχουν που έχουν ως στόχο να ανανεώσουν και να αναβαθμίσουν το στιλ μας, άλλα τόσα στιλιστικά λάθη υπάρχουν που χρειάζεται να αποφύγετε. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να βελτιώσετε και να αναβαθμίσετε το office style σας, αυτά είναι τα στιλιστικά ατοπήματα που χρειάζεται να αποφύγετε. 

Δεν λαμβάνετε υπόψιν το dress code

Μία από τις σημαντικότερες δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε όσον αφορά στο office style είναι το dress code που χρειάζεται να ακολουθήσετε. Με τον εν λόγω όρο αναφερόμαστε στον τρόπο που προτάσσει το εργασιακό μας περιβάλλον να ντυνόμαστε. Αρχικά, αυτή η διαδικασία μοιάζει αρκετά περιπλοκή, ωστόσο εάν ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα, τα πράγματα πρόκειται να βελτιωθούν για το στιλ σας. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοήσετε το dress code, αφού θα είναι ασέβεια. 

Δεν επενδύετε στις σωστές γραμμές ρούχων

Μία από τα σημαντικότερα στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες είναι πως δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Η εφαρμογή των ρούχων είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κομψό και προσεγμένο αποτέλεσμα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ένα κοστούμι, μία pencil φούστα ή ένα φόρεμα που πρόκειται να φοράτε κυρίως στο εργασιακό σας περιβάλλον, θα πρέπει να είστε σίγουρες πως ταιριάζει στη σιλουέτα σας. Εναλλακτικά, μία σημαντική βοήθεια είναι να ζητάτε τη βοήθεια κάποιας μοδίστρας, που θα προσαρμόσει το εκάστοτε ρούχο στη σιλουέτα σας. 

Φοράτε μόνο neutrals 

Σίγουρα, αποχρώσεις όπως το μπεζ και το μαύρο, το λευκό και το μπλε, το γκρι και το καφέ να είναι η επιτομή της κομψότητας και να θεωρούνται ιδανικές επιλογές για το office style σας. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε το στιλ σας να είναι κάπως μονότονο, καλό θα είναι να προσθέσετε κάποιες πιο έντονες χρωματικές πινελιές, πάντα με γνώμονα την ισορροπία. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Συνδυάστε ένα κόκκινο pussy bow πουκάμισο με μία μαύρη ψηλόμεση παντελόνα ή ένα σακάκι σε έντονο χρώμα με ένα λευκό παντελόνι, μία κίτρινη μπλούζα με μία midi φούστα, ενώ εάν επιλέξετε ένα κοστούμι σε bold απόχρωση, φροντίστε να το συνδυάσετε με top/πουκάμισο και αξεσουάρ σε ουδέτερο τόνο, ώστε να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα. 

Επιλέγετε τα "λάθος" παπούτσια 

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε λιγότερη αυτοπεποίθηση από τα ρούχα ή αξεσουάρ που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα. Η προσοχή στρέφεται λίγο περισσότερο στα παπούτσια, τα οποία θα πρέπει να επιλέγετε με μεγάλη προσοχή. Όσον αφορά στα office looks σας, προτείνουμε να μείνετε μακριά από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που σας προκαλούν πόνο στα πόδια, αλλά και από εκείνα, με τα οποία δεν περπατάτε με ευκολία. Προτιμήστε παπούτσια, καλής ποιότητας που ταιριάζουν σε εσάς, και έχουν τακούνια, με τα οποία περπατάτε άνετα. Τα τετράγωνα τακούνια προσφέρουν σταθερότητα στο περπάτημα, ενώ μία εξίσου καλή επιλογή είναι τα kitten heels. 

Δεν έχετε δημιουργήσει τη δική σας "στολή"

Ένας εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό ντύσιμο στο γραφείο, αποφεύγοντας τυχόν στιλιστικά ατοπήματα είναι να δημιουργήσετε τη δική σας "στολή". Αυτή σχετίζεται τόσο με το dress code του επαγγέλματός σας όσο και με το προσωπικό στιλ σας.  Μπορεί να είναι ο συνδυασμός του blazer με ένα υφασμάτινο tailored παντελόνι ή τα πουκάμισα με midi φούστες. Όποιο κι αν είναι αυτό το combo που σας κάνει να αισθάνεστε κομψές και άνετες στη διάρκεια της ημέρας, ακριβώς αυτά είναι και τα κομμάτια στα οποία αξίζει να επενδύσετε περισσότερο. Κάπως έτσι, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μία προσεγμένη εμφάνιση, ακόμα και τις ημέρες που έχετε το αίσθημα "δεν ξέρω τι να φορέσω". 

Φοβάστε να πειραματιστείτε

Εξίσου σημαντικό είναι να μην φοβάστε να πειραματιστείτε με το office style σας. Σίγουρα, αυτό θα πρέπει να γίνει εντός των ορίων που προβλέπει το dress code, ωστόσο μπορεί να συμβεί. Εκτός από τις χρωματικές πινελιές που προαναφέραμε, τα μοτίβα είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να φρεσκάρετε το στιλ σας. Ένα εμπριμέ πουκάμισο ή ένα φόρεμα είναι κάποιες από τις πιο κομψές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Συνδυάστε τα ωστόσο με άλλα ρούχα και αξεσουάρ που είναι πιο ουδέτερα, όπως το μαύρο παντελόνι, οι μαύρες γόβες ή το μαύρο παλτό. 

Επίσης, προσοχή. Όσον αφορά στα μοτίβα και το office style σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τους mix and match συνδυασμούς, οι οποίοι αφενός ενδέχεται να μην είναι επιτυχημένοι και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα λιγότερο κατάλληλο look για την εργασία. 

Δεν έχετε δημιουργήσει μία capusle γκαρνταρόμπα

Ίσως το σημαντικότερο βήμα που χρειάζεται να κάνετε, ώστε να δημιουργείτε πάντα κομψά office looks είναι να δημιουργήσετε μία καλά οργανωμένη capsule γκαρνταρόμπα με basic κομμάτια. Ένα λευκό πουκάμισο, ένα μαύρο φόρεμα, μία μαύρη φούστα, ένα μπεζ παλτό είναι μερικά μόλις από τα κομμάτια που θα λειτουργήσουν ως καμβάς για να δημιουργήσετε στη συνέχεια, κάποιους συνδυασμούς με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Δεν επιλέγετε τα σωστά αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας εμφάνισης, για όποια περίσταση κι αν προορίζεται. Σχετικά με το στιλ σας ως επαγγελματίες βέβαια, θα πρέπει να επιλέγετε με προσοχή τα αξεσουάρ σας. Μείνετε μακριά από statement κοσμήματα που θα χαρίσουν μία δόση υπερβολής στο ντύσιμό σας και προτιμήστε σκουλαρίκια, κολιέ, δαχτυλίδια με πιο minimal σχεδιασμό. 

Δεν προσέχετε τις λεπτομέρειες

Αυτό το στιλιστικό λάθος αφορά το στιλ μας όποια κι αν είναι η περίσταση, και πολύ περισσότερο τα office looks μας. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε ένα σύνολο, συνεπώς εάν τα ρούχα σας δεν είναι καλά σιδερωμένα, εάν τα παπούτσια ή οι τσάντες σας έχουν φθορές ή εάν κρέμονται τυχόν κλωστές, το αποτέλεσμα αυτομάτως θα υποβαθμιστεί. 

Fashion Editor's Note

Όπως σε όλες τις περιστάσεις, έτσι και στο office style, η σημαντικότερη στιλιστική συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πως ό,τι κι αν επιλέξετε να φορέσετε, θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε ο εαυτός σας. Αρχικά, το dress code ενδέχεται να περιορίσει κάπως τη στιλιστική φαντασία σας, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να ξεκινήσετε τους συνδυασμούς που σας κάνουν να αισθάνεστε πως δεν κάνετε εκπτώσεις στην αισθητική σας. 

Διαβάστε Επίσης