Οι non-boring τρόποι για να φορέσετε ένα λευκό πουκάμισο φέτος την άνοιξη

Το λευκό πουκάμισο στη μόδα και την pop κουλτούρα.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, τι άλλο θα μπορούμε να γράψουμε για το λευκό πουκάμισο; Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί από δημοσιογράφους μόδας και εκατοντάδες fashion editorials έχουν φωτογραφηθεί σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν οι λάτρεις τη μόδας τη διαχρονική γοητεία του. Το λευκό πουκάμισο είναι ένα διαχρονικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που κρύβει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να αφηγηθεί και η οποία αφορά τόσο τη μόδα όσο και την pop κουλτούρα.

Πίσω στον 19ο αιώνα, το λευκό πουκάμισο ήταν μέρος τόσο της γυναικείας όσο και της ανδρικής γκαρνταρόμπας, συμβολίζοντας την καθαριότητα και την καθαρότητα. Δύο στοιχεία που θεωρούνταν πολύτιμα για το στιλ των γυναικών εκείνης της περιόδου. Με την πάροδο του χρόνου, το λευκό πουκάμισο έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, αφού ξεκίνησαν να το φορούν φεμινίστριες όπως η Susan B. Anthony που υπήρξε ακτιβίστρια των γυναικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αργότερα, η Gabrielle Chanel ανέλαβε να μας κάνει να αγαπήσουμε το λευκό πουκάμισο, αναδεικνύοντας το ως κομμάτι πηγαίας κομψότητας και φινέτσας. Το εν λόγω κομμάτι ωστόσο είχε ιδιαίτερη παρουσία και στην pop κουλτούρα. Από την εμφάνιση της Audrey Hepburn στην ταινία "Breakfast at Tiffany's" έως τις εμφανίσεις της Marilyn Monroe και από τη Madona έως τη Britney Spears, το λευκό πουκάμισο κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε editorials, καμπάνιας, ταινίες και βίντεο κλιπ που άφησαν ιστορία.

Φτάνοντας στο σήμερα, το λευκό πουκάμισο συνεχίζει την πορεία του στον κόσμο της μόδας με μεγάλη επιτυχία. Ακόμα κι αν δεν το βλέπουμε συχνά στις πασαρέλες ή στις επικρατέστερες τάσεις της μόδας ανά σεζόν, το λευκό πουκάμισο συνεχίζει να είναι ένα από τα staples της γκαρνταρόμπας μας. Ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των ελάχιστων ρούχων που μπορεί να φορέσει κανείς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι δηλαδή seasonless. Ακόμα κι αν θεωρείτε πως γνωρίζετε κάθε πιθανό τρόπο για να το φορέσετε, οι fashion experts έχουν καταφέρει να μας εκπλήσουν παρουσιάζοντας μας νέα style combos.

Πώς φορούν το λευκό πουκάμισο οι fashion experts

Διαβάστε Επίσης