"Pnoes" | H SS'24 συλλογή του Ancient Kallos δίνει πνοή στο θερινό όνειρο

Μία συλλογή που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια πνοή αλλαγής. Ένα απαλό φύσημα μεσογειακής κομψότητας που κάνει πράξη τη στιλιστική αναγέννηση. Μια συλλογή που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, εκείνο που πάντα συνεπάγεται τόσες αλλαγές.

Για την S/S ‘24, το Ancient Kallos "βουτά" στις γεωμετρίες, στις αποχρώσεις και στα συναισθήματα που συνθέτουν το θερινό όνειρο και παρουσιάζει τις "Pnoes", ένα lineup κομματιών που φέρουν έντονη την αισθαντικότητα. Με τη Μεσόγειο και όσα εκείνη με χάρη εμφυσά στην κοσμοθεωρία της γυναίκας voyager, να βρίσκεται σταθερά στην καρδιά της έμπνευσης, το Ancient Kallos παραμένει πιστό στη χρήση υφασμάτων που "αναπνέουν", στην επιλογή αιθέριων γραμμών και στη διάνθιση με peek-a-boo λεπτομέρειες και δημιουργεί μια συλλογή που περνά με άριστα το τεστ του χρόνου.

"Pnoes" | H SS'24 συλλογή του Ancient Kallos δίνει πνοή στο θερινό όνειρο

Περίτεχνα κροσέ που γεννούν αναμνήσεις νωχελικών μεσημεριών κάτω από μια κληματαριά, crispy λινά που λάμπουν στις χρυσαφένιες αποχρώσεις του ήλιου, εμβληματικά deck boat style ριγέ και κλασικές αναφορές, όπως οι ακριβείς πιέτες και τα παραδοσιακά κεντήματα, τίθενται στο επίκεντρο μιας σειράς που συντονίζεται στη συχνότητα της feel-good κομψότητας.

Ancient Kallos SS24
Ancient Kallos SS24

Από τη μία, η γοητεία της διαχρονικότητας γίνεται αντιληπτή σε κάθε σχεδιαστική πινελιά, στις χρυσές πόρπες, σήμα κατατεθέν του brand, στα αρχαιοελληνικά πλισέ, στα κεντήματα λαογραφικής σημασίας. Από την άλλη, η αναζωογονητική δύναμη των αποχρώσεων της Μεσογείου "αγκιστρώνεται" στο βαθύ μπλε και στο απαλό σιέλ, στο ζωηρό κίτρινο και στο εκτυφλωτικό χρυσό, στο παθιασμένο κόκκινο και στο merlot του κρασιού.

Ancient Kallos SS24
Ancient Kallos SS24

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συλλογή "Pnoes", ένα ανάπτυγμα εμπνευσμένο από το Πυργί, το γεωμετρικό "θαύμα" της νότιας Χίου που αποτελεί πεδίο έρευνας των εθνομαθηματικών και αντικείμενο θαυμασμού για τους απανταχού λάτρεις της λαϊκής τέχνης. Τα φημισμένα "ξυστά", τα επαναλαμβανόμενα αυτά μοτίβα από μαύρη άμμο που χαράσσονται με πιρούνι επάνω σε επίχρισμα ασβέστη, μετατρέπονται σε μια οπτική πανδαισία που σχεδιάζεται και τυπώνεται αποκλειστικά για το Ancient Kallos.

Ancient Kallos SS24

Έτσι μια σειρά από καφτάνια, φορέματα και tops φλερτάρουν με το καλειδοσκοπικό μυστήριο του μαστιχοχωριού, επιτρέποντας στη συλλογή να εξελίσσεται απαλά από τα νωχελικά κροσέ και το εφέ του διχτυού στα bold τυπώματα που τόσο υπέροχα εκφράζουν τη θερινή αμεριμνησία.

Ancient Kallos SS24

Τη συλλογή "Pnoes", όπως πάντα, συμπληρώνει μια σειρά artisanal αξεσουάρ, που κατατάσσονται στη λίστα των game changers. Το κλασικό καλάθι συγκομιδής, ντύνεται με printed ύφασμα και μετατρέπεται σε μια τσάντα που την αξία της γνωρίζουν καλά μόνο οι insiders, όσο η κροσέ ζώνη ζωντανεύει εικόνες από τα κεντήματα της γιαγιάς και το μενταγιόν με τις γυαλιστερές κόκκινες μπίλιες δημιουργεί συνειρμούς με το τοματάκι που αποξηραίνεται, ξαπλώνοντας επάνω στα ξυστά του Πυργίου.

Ancient Kallos SS24

www.ancientkallos.com

@ancientkallos