Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φοράτε φορέματα

Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τα στιλιστικά ατοπήματα όταν φοράτε ένα φόρεμα.

Εάν υπάρχει κάτι που χαροποιεί όλες τις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα και το στιλ είναι πως με την πάροδο του χρόνου, κάποια στιλιστικά κλισέ που πιστεύαμε παλαιότερα αρχίζουν και καταρρίπτονται, προσφέροντας μας έτσι μεγαλύτερη στιλιστική ευελιξία. Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν κάποιοι στιλιστικοί κανόνες που χρειάζεται να ακολουθούμε, ώστε να υπάρχει αρμονία στα σύνολα μας. Οι περισσότερες γυναίκες μάλιστα κάνουμε στιλιστικά ατοπήματα, κυρίως όταν φοράμε φορέματα. Η φροντίδα τους, η κατάλληλη επιλογή παπουτσιών και πανωφοριού είναι μερικά από αυτά που χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα άρτιο look. 

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φοράτε φορέματα

#1 Πλύσιμο και σιδέρωμα 

Αυτή είναι μία στιλιστική συμβουλή που αφορά όλα τα ρούχα της συλλογής σας, αλλά πολύ περισσότερο τα φορέματα. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο φόρεμα στη γκαρνταρόμπα σας, χρειάζεται να παρατηρείτε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ετικέτα για το πλύσιμο και το σιδέρωμα. Κάθε ύφασμα απαιτεί διαφορετικό τρόπο μεταχείρισης και σίγουρα δεν θέλετε να χαλάσετε κάποιο φόρεμα στο πλύσιμο.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το σιδέρωμα. Το φόρεμα ως one-piece καλύπτει μεγάλο μέρος της εμφάνισής σας, γεγονός που σημαίνει πως εάν δεν είναι σωστά σιδερωμένο, δημιουργείται ένα ακαλαίσθητο και απεριποίητο αποτέλεσμα. 

#2 Η ιδανική γραμμή

Εξίσου σημαντικό για μία κομψή εμφάνιση είναι να επιλέγετε τις σωστές γραμμές φορεμάτων. Παρατηρήστε τη σιλουέτα σας και προτιμήστε φορέματα που τονίζουν τα δυνατά της σημεία. Δοκιμάστε διαφορετικά νούμερα μέχρι να καταλήξετε σε εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο, αφού εάν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο θα δημιουργεί ένα αλλόκοτο αποτέλεσμα. 

Σε περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ένα oversized φόρεμα, χρησιμοποιήστε μία ζώνη για να τονίσετε τη μέση σας. Το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και θα κολακεύει τη σιλουέτα σας. 

street style

#3  Φορέματα και πανωφόρια

Όσον αφορά στα φορέματα, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι να τα συνδυάσετε με το κατάλληλο πανωφόρι. Εκτός από τη θερμοκρασία της εποχής, εξίσου σημαντικοί παράμετροι είναι η σιλουέτα, το μήκος και το ύφασμα του εκάστοτε φορέματος σε σχέση με το μήκος και το στιλ του εκάστοτε πανωφοριού. 

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα, προτιμότερο είναι να το συνδυάσετε με ένα επίσης μακρύ πανωφόρι όπως κάποιο παλτό ή συνθετική γούνα. Με αυτό τον τρόπο θα φαίνεστε πιο ψηλή. Εάν όμως επιλέξετε ένα φόρεμα με έντονη φούστα, προτιμήστε ένα κοντό πανωφόρι, στην ιδανική περίπτωση μεσάτο, ώστε να μη προσθέσετε έξτρα όγκο στην εμφάνιση σας. Τα slip dresses συνδυάζονται άψογα με καμπαρντίνες ή oversized σακάκια, δημιουργώντας μία πολύ κομψή αντίθεση. 

Αρκετά μεγάλη πρόκληση είναι τα μίνι φορέματα. Η πιο σημαντική στιλιστική συμβουλή που χρειάζεται να θυμάστε είναι να μη τα συνδυάζετε με πανωφόρια που έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος με το φόρεμα. Προτιμήστε είτε ένα cropped πανωφόρι είτε κάποιο σε μίντι μήκος είτε κάποιο μακρύ. Εξίσου σημαντικό είναι το πανωφόρι να μην τελειώνει λίγα εκατοστά κάτω από το φόρεμα, καθώς στην κίνηση θα δημιουργείται ένας περίεργος όγκος. Προτιμήστε πανωφόρια που φτάνουν μέχρι λίγο κάτω από το γόνατο ή μακριά πανωφόρια. 

street style

#4  All about shoes

Στην περίπτωση των παπουτσιών οι απόψεις διίστανται, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι στιλιστικοί κανόνες που αξίζει να γνωρίζετε. Ένας από αυτούς λέει πως όσο πιο κοντό είναι το φόρεμα τόσο πιο χαμηλό χρειάζεται να είναι το ύψος του τακουνιού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Φυσικά, τα flat παπούτσια όπως μπαλαρίνες, loafers, μπότες, sneakers ταιριάζουν τέλεια με τα μίνι φορέματα. Όσον αφορά στα φορέματα με μίντι μήκος, έχετε επίσης ευρεία γκάμα επιλογών. Flat και ψηλοτάκουνα παπούτσια σας βοηθούν να δημιουργήσετε τους πιο chic συνδυασμούς. 

Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο -μίνι και μίντι, υπάρχουν δύο ζευγάρια παπουτσιών με τα οποία χρειάζεται να είστε προσεκτικές. Αρχικά, οι over -the knee -μπότες, οι οποίες καλό είναι να μη συνδυάζονται με πολύ κοντά φορέματα, αφού το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ κομψό και σύγχρονο. Το δεύτερο ζευγάρι είναι εκείνο που φορούν οι περισσότερες γυναίκες στην καθημερινότητα, δηλαδή τα ankle boots. Εάν αποφασίσετε να φορέσετε ένα ζευγάρι ankle boots με μίνι ή μίντι φόρεμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ζευγάρι που έχει μερικά εκατοστά τακούνι. Τα τελείως flat μποτάκια δείχνουν ασύνδετα στιλιστικά με ένα μίνι ή μίντι φόρεμα και δεν θα κολακεύουν ιδιαίτερα τη σιλουέτα σας, αφού ταιριάζουν περισσότερο με παντελόνια

Τα μακριά φορέματα προσφέρουν μεγαλύτερη στιλιστική ευελιξία. Ωστόσο, ένα από τα κλισέ που δεν ισχύουν είναι πως τα maxi φορέματα δεν ταιριάζουν σε petite γυναίκες. Αντιθέτως, κάνουν τη σιλουέτα να φαίνεται πιο ψηλή. Όσον αφορά στα παπούτσια, συνδυάζονται με τα περισσότερα τις συλλογής σας  και οι κανόνες που τα θέλουν να συνδυάζονται με συγκεκριμένα ζευγάρια καταρρίπτονται. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να φορέσετε τακούνια, προσέξτε ώστε το μήκος του φορέματος να καλύπτει τα παπούτσια, ώστε να δημιουργείται ένα κομψό look. 

Διαβάστε Επίσης