Τα 10 staples που δεν πρέπει να απουσιάζουν από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας άνω των 50

Τα κομμάτια που οφείλουν να έχουν πάντα μια θέση στη ντουλάπα σας.

Κάθε γυναίκα σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται γνωρίζει καλά ότι για να παραμείνει κομψή κάθε στιγμή της ημέρας οφείλει να έχει δημιουργήσει μια caspule γκαρνταρόμπα. Τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι εκείνα τα βασικά κομμάτια που θα λειτουργήσουν είτε ως hero pieces σε μέρες που δεν γνωρίζετε τι να φορέσετε είτε θα μπορέσουν να ενταχθούν σε διαφορετικά σύνολα προσφέροντας στιλιστική ευελιξία, ενώ θα έχουν παρουσία με διάρκεια στη ντουλάπα σας. 

Τα staples ξεπερνούν τις τάσεις και συχνά τις εποχές. Ως προς αυτές, ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις καθώς staples που ανήκουν στο καλοκαίρι ή την άνοιξη πιθανότατα δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες- και κυρίως τις καιρικές συνθήκες- του χειμώνα ή του φθινοπώρου. Εστιάζοντας, λοιπόν, στην άνοιξη και στην γκαρνταρόμπα των γυναικών άνω των 50, τα κομμάτια που δεν πρέπει να απουσιάζουν απ' αυτή είναι τα εξής: 

Basic T-shirts

Τα t-shirts, είτε λευκά ή σε άλλες αποχρώσεις, ακόμα και με κλασικά μοτίβα όπως οι ρίγες, αποτελούν την κορωνίδα των basic κομματιών. Τους ανήκει μια θέση στη γυναικεία γκαρνταρόμπα για πάντα και μπορούν να φορεθούν σχεδόν με τα πάντα: από κοστούμια και τζιν παντελόνια μέχρι φούστες και ολόσωμες φόρμες. 

Τα 10 staples που δεν πρέπει να απουσιάζουν από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας άνω των 50

Φούστες

Οι φούστες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί το μήκος τους ή η εφαρμογή τους να προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες, τις περιστάσεις και το προσωπικό στιλ κάθε γυναίκας, ωστόσο οφείλουν να βρίσκονται στη γυναικεία γκαρνταρόμπα σε κάθε ηλικία. 

φούστα

Εμπριμέ μπλούζα

Οι εμπριμέ μπλούζες είναι αυτές θα σας βοηθήσουν να κάνετε statement στις εμφανίσεις σας. Συνδυάστε της με tailored παντελόνια ή φούστες σε ουδέτερες αποχρώσεις και δημιουργήστε κομψά outfits με χαρακτήρα. 

εμπριμέ μπλούζα

Ανοιξιάτικα blazers

Τα γυναικεία blazers αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γυναικείου ντυσίματος. Κάθε εποχή έχει τα δικά της blazers, που διαφοροποιούνται κυρίως ως προς τη σύνθεση και τις υφές. Τα ανοιξιάτικα blazers είναι πιο ανάλαφρα σε υφάσματα, ενώ συχνά διαφοροποιούνται και στα χρώματα που γίνονται πιο ανοιχτά και ζωντανά στη διάρκεια της άνοιξης. 

blazer

Lightweight  τζάκετ

Εκτός από τα σακάκια, βασικό ρόλο στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις παίζουν και τα ελαφριά πανωφόρια. Καμπαρντίνες και lightweight parkas θα σας προσφέρουν μία στιλάτη εναλλακτική στο καθημερινό σας ντύσιμο. 


τζάκετ

Λευκό τζιν παντελόνι

Οι κομψές Γαλλίδες φροντίζουν να υπάρχει πάντα στη γκαρνταρόμπα τους ένα λευκό τζιν παντελόνι. Μάλιστα, δεν το αξιοποιούν μόνο στις εμφανίσεις της άνοιξης, αλλά το φοράνε σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ένα λευκό τζιν προσφέρει ανεπιτήδευτη κομψότητα και μπορεί να σας εξασφαλίσει πολλούς συνδυασμούς. 

λευκό τζιν παντελόνι

Παντελόνι σε ουδέτερη απόχρωση

Αν ένα μαύρο tailored παντελόνι είναι απαραίτητο στις εμφανίσεις του χειμώνα, ένα παντελόνι σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ ή το καφέ, παίζει βασικό ρόλο στο στιλ της άνοιξης. Μπορείτε να επενδύσετε στα συγκεκριμένα παντελόνια για τα outfits του γραφείου ή για casual chic βραδινές εμφανίσεις. 


παντελόνι σε ουδέτερη απόχρωση

Λευκό πουκάμισο ή/και denim πουκάμισο

Το λευκό πουκάμισο ανήκει στους πρωταγωνιστές των staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ειδικά στη διάρκεια της άνοιξης, που ο ζεστός καιρός αρχίσει να μας απαλλάσσει από την ανάγκη για μπουφάν και παλτό, μπορεί να πάρει και τον ρόλο του πανωφοριού. Εκτός από το λευκό πουκάμισο, απαραίτητο είναι κι ένα ντέμιμ πουκάμισο που μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο, του τζάκετ, αλλά και να συνδυαστεί με jeans σε total denim looks. 


Λευκό πουκάμισο

Φορέματα για κάθε περίσταση

Όπως οι φούστες, έτσι και τα φορέματα δεν μπορούν να απουσιάζουν ποτέ από μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. Το μήκος τους και η σιλουέτα τους προφανώς θα κριθούν από το προσωπικό στιλ και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ωστόσο αυτό που οφείλετε να έχετε στο νου σας είναι να διαθέτετε εκείνη την ποικιλία από φορέματα που θα σας εξασφαλίσει την κατάλληλη επιλογή για κάθε περίσταση

φορέματα για κάθε περίσταση

 

Ζακέτα

Η άνοιξη και οι ζακέτες πάνε πάντα μαζί. Είναι η εποχή που κατεξοχήν θα τις φορέσετε φοράμε γιατί είναι ακριβώς το είδος του πανωφοριού που θα σας κρατήσει όσο ζεστές χρειάζεται για την εποχή. Οι ζακέτες μπορούν να πάρουν και τον ρόλο της μπλούζας, αν τις φορέσετε κλειστές, ενώ συνδυάζονται άψογα με τα περισσότερα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. 

ζακέτα

 

Φλατ παπούτσια

Μπαλαρίνες, mules, μοκασίνια, sneakers, φλατ πέδιλα, όλα αποτελούν ζευγάρια που θα σας εξασφαλίσουν την απαραίτητη άνεση στο καθημερινό σας ντύσιμο χωρίς να στερήσουν πόντους από το στιλ σας. 


φλατ παπούτσια

Ελαφριά πλεκτά πουλόβερ 

Τα ελαφριά πλεκτά πουλόβερ είναι μία κομψή επιλογή για τις καθημερινές εμφανίσεις στη διάρκεια της άνοιξης. Μπορούν να συνδυαστούν με τα κοστούμια σας, με τις φούστες σας και τα jeans σας, ενώ μπορείτε ακόμα και να τα δέσετε στη μέση ή να τα ρίξετε στην πλάτη σας για να τα φορέσετε αν και εφόσον το χρειαστείτε. 

πουλόβερ

Διαβάστε Επίσης