Πασχαλινές εμφανίσεις με έμπνευση από τις royals

Πώς μπορείτε να ντυθείτε με "βασιλικό" τρόπο για τις ημέρες του Πάσχα.

Οι ήμερες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα συνοδεύονται συχνά από εμφανίσεις που αφορούν το στιλ για την παρουσία σας στις λειτουργίες της εκκλησίας. Πάσχα, εξάλλου, για τους περισσότερους Ορθοδόξους σημαίνει κατάνυξη, προσευχή, νηστεία και εκκλησιασμός μέχρι την αναστάσιμη λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, και τη γιορτή που είναι η ημέρα του Πάσχα. Αν, λοιπόν, αναζητάτε έμπνευση για το πώς μπορείτε να ντυθείτε αυτές τις ημέρες (κι όχι μόνο για να εκκλησιαστείτε, αλλά για να βγείτε το βράδυ ή να συναντήσετε τα βαφτιστήρια σας), οι εμφανίσεις των royals -ιδίως των μελών της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, αποτελούν μία σπουδαία πηγή έμπνευσης. Κι αυτό γιατί τα looks που επιλέγουν συνήθως για την παρουσία τους στην κυριακάτικη λειτουργία του Πάσχα συνδυάζει κλασική κομψότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται σε διαχρονικές σιλουέτες (coat - dresses, μίντι φορέματα, ταγιέρ), με μία αισιόδοξη διάθεση, την οποία εκπροσωπούν τα χαρούμενα χρώματα και τα φλοράλ μοτίβα. 

Διαβάστε Επίσης

Οι παστέλ αποχρώσεις, επίσης, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το στιλ της εποχής και στη μεταβατική αυτή περίοδο, που περιλαμβάνει το Πάσχα, μπορείτε να κάνετε την αρχή επενδύοντας σε παστέλ όπως το γαλάζιο, το απαλό ροζ, το κίτρινο (χρώματα τα οποία, επίσης, εμπιστεύονται οι royals).

Βεβαίως, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποδείξει πολλάκις ότι ήταν τολμηρή στα χρώματα που επέλεγε στις εμφανίσεις της και το hot pink (φούξια) είναι ένα απ' αυτά που επέλεγε συχνά, και για τη λειτουργία του Πάσχα, δίνοντας το ΟΚ και στις υπόλοιπες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να το αξιοποιήσουν στις εμφανίσεις τους. Μπορείτε κι εσείς αυτές τις μέρες τις γιορτινές να επενδύσετε σε πανωφόρια ή άλλα κομμάτια σε φούξια απόχρωση για να πετύχετε μία ενημερωμένη ανοιξιάτικη εμφάνιση. 

Την έγκριση των royals έχουν επίσης τα φλοράλ μοτίβα, ιδίως σε φορέματα, που έχουμε δει να επιλέγει και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Letizia, ενώ μία ακόμα πρόταση, κλασική μεν, διαχρονική δε, είναι τα πουά, με το μίντι πουά φόρεμα από το LK Bennett με το οποίο επέλεξε να εμφανιστεί φέτος η εγγονή της βασίλισσας, Zara Tindall, να αποτελεί μία τέλεια πρόταση για το Πάσχα. 

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, αν επιθυμείτε να δώσετε ένα extra touch στην πασχαλινή σας εμφάνιση, τα αξεσουάρ είναι αυτά στα οποία θα πρέπει να δώσετε έμφαση: οι royals, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, φοράνε καπέλα για να πάνε στην εκκλησία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επιλέγουν όλο και πιο συχνά αντί για καπέλο να φορέσουν εντυπωσιακές στέκες- όπως η μπλε πλισέ Jane Taylor London στέκα με την οποία εμφανίστηκε η δούκισσα του Cambridge, αλλά και το Emily-London Headwear headpiece που επέλεξε η Πριγκίπισσα Ευγενία για το δικό της φετινό πασχαλιάτικο look. Επίσης, όπως θα διαπιστώσετε, οι royals επιλέγουν συχνά να κρατήσουν clutches, μία επιλογή στην οποία μπορείτε να καταφύγετε κι εσείς για τις εμφανίσεις αυτών των ημερών, ιδίως φέτος που κλασικοί φάκελοι όπως αυτοί που μας σύστησε ο οίκος Saint Laurent μέσα από την SS'22 συλλογή του, έχουν γίνει must-have. 

Παστέλ αποχρώσεις : το γαλάζιο 

Kate Middleton
Η Kate Middleton με την κόρη της πριγκίπισσα Charlotte στη λειτουργία του Πάσχα στις 17 Απριλίου 2022.
 
Diana, Princess Of Wales, With Her Son, Prince William And Her Nephew, Peter Phillips, Pale Blue Coat Designed By Catherine Walker 1987
H πριγκίπισσα Diana με γαλάζιο παλτό Catherine Walker - ασορτί παλτό φοράει και ο γιος της πρίγκιπας William- την Κυριακή του Πάσχα του 1987.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχωρεί από τη λειτουργία του Πάσχα του 2017. 

Diana
H Diana με τιρκουάζ φόρεμα Jan van Velden, ασορτί καπέλο, καπιτονέ τζάκετ και μπαλαρίνες στην Αυστραλία την Κυριακή του Πάσχα 1983. 

Τα φλοράλ 

Queen Letizia
H βασίλισσα Letizia με τις κόρες της Leonor και Sofia στη λειτουργία του Πάσχα στην Palma De Mallorca το 2019. 
 
Πριγκίπισα Ευγενία
Η πριγκίπισσα Ευγενία στη λειτουργία του Πάσχα στο Windsor την Κυριακή 18 Απριλίου 2022. 

Lady Louise Windsor
Η Lady Louise Windsor στη λειτουργία του Πάσχα στις 18 Απριλίου. 

Το hot pink 

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ το Πάσχα του 1995. 

Sophie, Countess of Wessex
Η Sophie, δούκισσα του Wessex, με την κόρη της Lady Louise Windsor το Πάσχα του 2012. 

Autumn και Peter Phillips
H Autumn Phillips, πρώην σύζυγος του Peter Phillips, που εικονίζεται στα δεξιά της, κατευθύνονται στην εκκλησία μαζί με Sophie, δούκισσα του Wessex, για την πασχαλινή λειτουργία του 2016. 

Τα Coat Dresses 

Kate Middleton
H Kate Middleton το Πάσχα του 2017. 
Πριγκίπισσα Diana
H πριγκίπισσα Diana στο St George's Chapel του Windsor την Κυριακή του Πάσχα του 1991. 
Πριγκίπισσα Βεατρίκη
Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη στη λειτουργία του Πάσχα 2018. 

Τα πουά

Βασίλισσα Letizia, Leonor και Sofia
Η βασίλισα της Ισπανίας Letizia με τις κόρες της Leonor και Sofia στην Palma de Mallorca το Πάσχα του 2018. 

Zara Tindall
Η Zara Tindall με πουά φόρεμα στη λειτουργία της Κυριακής 18 Απριλίου 2022. 

Τα αξεσουάρ: Καπέλα, στέκες  και clutches 

Kate Middleton
Η Kate Middleton με pillbox hat

Kate Middelton
Η Kate Middleton με πλισέ στέκα Jane Taylor London. 

Kate Middleton
Το πίσω μέρος της στέκας της