Το lime πράσινο είναι το χρώμα που θα φορέσουμε την άνοιξη του 2023

To trend των zesty shades of green όπως αναδείχτηκε μέσα από τα runways για τις συλλογές Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023.

Το "Fifty shades of Grey" θα μπορούσε άνετα να δανείσει τον τίτλο του σε μία από τις πιο statement τάσεις της μόδας για τη σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023. Όπου grey, ωστόσο, βάλτε green και αν πρέπει να περιορίσουμε σε μία την απόχρωση του πράσινου που θα φορεθεί περισσότερο, αυτή είναι η lime. To lime πράσινο αντλεί, βεβαίως, το όνομά του από το μοσχολέμονο (λάιμ) και το χρώμα του που μοιράζεται ανάμεσα σε πράσινο και κίτρινο. Στις προτάσεις της μόδας, μάλιστα, θα δείτε άλλες να ρέπουν προς το κίτρινο και άλλες περισσότερο προς το πράσινο, και να συνυπάρχουν βεβαίως και με άλλες εκδοχές του χρώματος πιο ζωηρές και λαμπερές, τις neon, πιο "γκρίζες", ακόμα κι αυτή του "πράσινου μήλου"

Διαβάστε Επίσης

Η νέα επικρατούσα εκδοχή του πράσινου απέχει πολύ από την ένταση του Kelly Green που έγινε κυρίαρχο στη μόδα για αρκετές σεζόν πριν, ενώ μοιάζει να ακολουθεί τη γενικότερη τάση τη μόδας που ρίχνει την ένταση στα χρώματα χωρίς ωστόσο να θέλει να τα αφαιρέσει από τις προτάσεις της. Το lime green, λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του στα runways των SS'23 κολεξιόν μέσα από τα συναρπαστικά σετ με βολάν στο Aliette, μίνι φορέματα και κοστούμια στον Sergio Hudson, σατέν slip dresses στη συλλογή Fendi σε συνεργασία με τον Marc Jacobs και σατέν shirtdresses με κρόσσια στη συλλογή Michael Kors.

Το brand Proenza Schouler και ο οίκος Balenciaga επιλέγουν για τις δικές τους προτάσεις σε neon/ λάιμ κίτρινο, ο Etro υιοθετεί στα δικά του μοντέρνα σετ το πράσινο του μήλου και η Victoria Beckham δημιουργεί ένα υπέροχο μίντι φόρεμα με σούρες στη μέση στην απόχρωση Parrot Green - και την αξιοποιεί και σε άλλα κομμάτια της ανοιξιάτικης συλλογής της. 

Μεμονωμένα κομμάτια σε lime, που συμπληρώνουν looks που περιλαμβάνουν διαφορετικά χρώματα, έχει εντάξει στη συλλογή της η Tory Burch, ως polo μπλούζες, το brand Badgley Mischka, ως blazers, αλλά και η Sportmax ως σατέν μάξι φούστα ή ως τοπ, αλλά και φορέματα, ενώ και τα σκανδιναβικά brands έδειξαν επίσης μία προτίμηση στην απόχρωση. 

Σε κάθε περίπτωση το lime πράσινο, ή έστω εκείνη η απόχρωση του μοσχομυριστού πράσινου που σας ταιριάζει καλύτερα, είναι ένα χρώμα στο οποίο αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας, έστω κι αν τελικά αποφασίσετε ότι ένα κομμάτι ή ένα αξεσουάρ είναι αρκετά για να επικαιροποιήσετε την εμφάνισή σας.  

Lime Green: Runway Report

Aliette SS'23
Aliette SS'23
 
Sergio Hudson SS'23
Sergio Hudson SS'23
 
Victoria Beckham SS'23
Victoria Beckham SS'23
 
Fendi
Fendi

Michael Kors SS'23
Michael Kors SS'23

Givenchy SS'23
Givenchy SS'23
 
Proenza Schouler SS'23
Proenza Schouler SS'23

Collina Strada SS'23
Collina Strada SS'23

Rejina Pyo SS'23
Rejina Pyo SS'23

Tory Burch SS'23
Tory Burch SS'23

Badgley Mischka SS'23
Badgley Mischka SS'23
 
Spormax SS'23
Spormax SS'23
Etro SS'23
Etro SS'23
Christian Wijnants SS'23
Christian Wijnants SS'23
Baum und Pferdgarten SS'23
Baum und Pferdgarten SS'23
Samsøe Samsøe SS'23
Samsøe Samsøe SS'23
Coach SS'23
Coach SS'23
Balenciaga SS'23
Balenciaga SS'23

Key - pieces 

Blazer, Christopher Kane.

Φαρδύ παντελόνι, Christopher Kane.

"Gate Dual" mini τσάντα ώμου, Loewe.

Μακρύ φόρεμα Sportmax, Max Mara Boutique.

"Cass" γόβες, Jimmy Choo.

Cut Out φόρεμα, Victoria Beckham.

Σκουλαρίκια, Cult Gaia.

Μεταξωτό πουκάμισο, Valentino.

Πλισέ μίντι φούστα, Pleats Please Issey Miyake.

Μίνι φόρεμα με κρυστάλλους, Stella McCartney.