To ριγέ πουκάμισο είναι το hero piece του φετινού φθινοπώρου

Ένα ριγέ πουκάμισο είναι ό,τι χρειάζεστε για ενημερωμένο στιλ.

Το λευκό πουκάμισο είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-24. Οι designers έδωσαν στο διαχρονικό hero piece της γυναικείας γκαρνταρόμπας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο στιλ της σεζόν και προτείνουν εμφανίσεις που περιλαμβάνουν από πρωινά looks μέχρι glam βραδινά σύνολα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που το λευκό πουκάμισο στεφόταν "βασιλιάς" στις πασαρέλες, στο street style έπαιρνε προβάδισμα μία άλλη διαχρονική και δημοφιλής εκδοχή: το ριγέ πουκάμισο

Τα πουκάμισα με ρίγες, συχνά γαλάζιες, έχουν ανδρόγυνο χαρακτήρα και συνήθως παραπέμπουν τη μνήμη σε αυστηρά corporate outfits που συναντάμε σε εργασιακά περιβάλλοντα με dress code. Όμως, τα ριγέ πουκάμισα είναι συνδυασμένα στη συνείδησή μας και με χαλαρές στιγμές του καλοκαιριού αφού δανείζονται λίγο από τον nautical χαρακτήρα της μαρινιέρας, και μεταμορφώνονται σε τέλεια καλοκαιρινά shirtdresses ή συνδυάζονται με denim σορτς.

Φέτος το φθινόπωρο, λοιπόν, θα φορέσουμε ριγέ πουκάμισο, το οποίο αν κρίνουμε από τις street style εμφανίσεις των fashionistas θα παίξει ρόλο - κλειδί στο στιλ της εποχής, το μεταβατικό. Μπορείτε να το φορέσετε με τις μάξι ντένιμ φούστες σας και loafers ή ακόμα και με δερμάτινες φούστες και σανδάλια, μπορείτε να κάνετε layering με sweatshirts και light πλεκτά, να τα φορέσετε μέσα από καμπαρντίνες και παρκά, να τα συνδυάσετε με φούστες, παντελόνια, σορτς και τα σακάκια σας. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείτε ένα ριγέ πουκάμισο αν επιθυμείτε ενημερωμένες φθινοπωρινές εμφανίσεις. 

Επενδύστε σε κλασικά Pinstripe πουκάμισα στην απόχρωση του μπλε και του γαλάζιου, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά και άλλα χρώματα στις ρίγες όπως το κόκκινο ή συνολικά στο πουκάμισο, όπως το κίτρινο ή το πράσινο, ακόμα και το ροζ. 

The Looks

To ριγέ πουκάμισο είναι το hero piece του φετινού φθινοπώρου

Street style skirt

Street style striped shirt

Street style striped shirt

Editor's choice 

Pinstripe πουκάμισο Ralph Lauren, Ralph Lauren Boutique.

Ριγέ πουκάμισο Oxford, Tommy Hilfiger.

Pinstripe πουκάμισο, Loewe.

Pinstripe πουκάμισο, The Frankie Shop.

Ριγέ πουκάμισο, Nili Lotan.

Ριγέ πουκάμισο oversized, Zara.

Βαμβακερό ριγέ πουκάμισο, Massimo Dutti.

Πουκάμισο από ποπλίνα σε φαρδιά γραμμή ριγέ, H&M.