Οι 5 πιο chic τάσεις του χειμώνα 2024

Τα chic trends της νέας χρονιάς.

Τη λίστα με τα resolutions του 2024 συμπληρώνει πάντα και ένα που αφορά το στιλ μας. Η διάθεση ανανέωσης, άλλωστε, έρχεται συνήθως μαζί με τα νέα ξεκινήματα και εκτός από τα κομμάτια τα οποία εμπιστεύεστε διαχρονικά και στα οποία θα στραφείτε για το... refill της ντουλάπας σας, σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε και τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν που θα κάνουν πιο επίκαιρο το ντύσιμό σας. Για τη μόδα, η χειμερινή σεζόν ξεκινάει φθινόπωρο και ολοκληρώνεται τον χειμώνα της επόμενης χρονιάς, που σημαίνει ότι γνωρίζουμε ήδη τα κυρίαρχα trends της μόδας του φετινού χειμώνα. Όμως, καθώς πλησιάζουμε ακόμα περισσότερο στην επόμενη σεζόν, της άνοιξης του 2024, το blending ανάμεσα στις τρέχουσες και τις επόμενες τάσεις είναι κάτι που συμβαίνει και οι fashionistas δεν διστάζουν να δοκιμάσουν από τώρα κάποια από τα νέα, προτεινόμενα trends. 

Θέλοντας, επομένως, να ξεχωρίσουμε κάποιες από τις τάσεις του χειμώνα 2024 αναζητήσαμε έμπνευση στα catwalks τόσο της σεζόν Φ/Χ 2023-24 όσο και εκείνα της σεζόν Α/Κ 2024, και εντοπίσαμε τα trends που θα σας εξασφαλίσουν τα πιο chic vibes για τη νέα χρονιά. 

1. Το μακρύ παλτό 

Το μήκος στα παλτό άρχισε να γίνεται μάξι ήδη από την περασμένη σεζόν και θα συνεχίσει έτσι και την άνοιξη. Κλασικές σιλουέτες και long parkas, laid-back γραμμές και leather coats έρχονται να συνθέσουν τα πιο κομψά looks για αυτή την εποχή, που απαιτεί στο καθημερινό ντύσιμο τα παλτό.  

Οι 5 πιο chic τάσεις του χειμώνα 2024
Max Mara SS'24
 
Tod's FW'23-24
Tod's FW'23-24

Brandon Maxwell FW'23-24
Brandon Maxwell FW'23-24

BOSS SS'24
BOSS SS'24

2. Οι μυτερές γόβες 

Η χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από μία επιστροφή σε κλασικά, διαχρονικά στιλ και ανάμεσα σ' εκείνα που βρίσκονται στην κορυφή, είναι οι μυτερές γόβες. Η πιο δημοφιλής τάση είναι αυτή των pointy slingbacks, κατά προτίμηση με kitten heel, που συναντήσαμε σε συλλογές όπως αυτές της Miu Miu και της Gucci, αλλά εξίσου δυναμική είναι η παρουσία της ψηλοτάκουνης κλασικής γόβας (Prada SS'24). 

Gucci SS'24
Gucci SS'24
 
Miu Miu FW'23-24
Miu Miu FW'23-24

Saint Laurent FW'23-24
Saint Laurent FW'23-24

Prada SS24
Prada SS24

3. Το μπορντό 

Αν το "καθαρό", έντονο κόκκινο ήταν το χρώμα της σεζόν Φ/Χ 2023-24, το μπορντό (και το cherry red) είναι η πρόταση των σχεδιαστών για την Α/Κ 2024. Το μπορνό ή βυσσινί ταιριάζει, ωστόσο, στον χειμώνα και μπορείτε άνετα να αρχίσετε να το φοράτε από τώρα εξασφαλίζοντας μοντέρνο chic style στα looks σας. 

Gucci Ancora
Gucci Ancora 

Chanel SS24
Chanel SS'24

Hermès SS'24
Hermès SS'24

Tom Ford SS24
Tom Ford SS'24

4. Το Sporty Chic

Fast forward στην εποχή της άνοιξης, και μία από τις τάσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή του ανανεωμένου, σοφιστικέ sporty chic. Στον Louis Vuitton τα δερμάτινα bombers φοριούνται με αέρινες σιφόν φούστες, στη Miu Miu speedo εσώρουχα συνδυάζονται με μπλούζες με βολάν, στον Gucci τζάκετ με φερμουάρ σετάρονται με δερμάτινες γυαλιστερές pencil φούστες, ενώ ο Ferragamo επαναφέρει τα capri παντελόνια που συνδυάζει με varsity jackets και mules. Το προτεινόμενο "αθλητικό" στιλ επιβάλλει δοκιμές και πειραματισμό και δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να το κάνετε. 

Louis Vuitton SS24
Louis Vuitton SS'24

Miu Miu SS'24
Miu Miu SS'24

Gucci Ancora
Gucci Ancora

Ferragamo SS'24
Ferragamo SS'24

5. Τα sharp suits 

Φέτος, όπως είπαμε, η μόδα επιστρέφει σε διαχρονικά στιλ και γραμμές και σ' αυτό το πλαίσιο το power suit επέστρεψε στις τάσεις στην πιο κλασική μορφή. Sharp κοστούμια και ταγέρ που αμφισβητούν το (πολύ) relaxed χαρακτήρα των περασμένων σεζόν, γίνονται η κομψή πρόταση για περιστάσεις που αφορούν από το ντύσιμο στο γραφείο μέχρι μία βραδινή έξοδο. 

Carolina Herrera SS'24
Carolina Herrera SS'24

Chloé AW'23
Chloé AW'23-24

Ferragamo AW'23
Ferragamo AW'23-24

Versace AW'23
Versace AW'23-24