To micro trend των "Scoats" και πώς θα το φορέσετε

Η τάση των scarf coats που έγινε viral επιστρέφει και φέτος τον χειμώνα.

Οι τάσεις της μόδας "γεννιούνται" διαχρονικά από τις συλλογές στα runways. Στην εποχή, ωστόσο, των social media και των influencers, το φιλτράρισμά τους γίνεται πολύ γρήγορα και άμεσα και πολλές φορές αυτό που προβλέπουν οι experts της μόδας ως υποφαινόμενο trend ξεπερνιέται από τις επιλογές του fashion crowd. Ενίοτε, προκύπτουν τάσεις μέσα από τη συχνότητα με την οποία οι creative δημιουργοί επαναλαμβάνουν στις εμφανίσεις τους κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει από συλλογές - οι οποίες μπορεί να μην είχαν καν παρουσία στην πασαρέλα. Μία τέτοια περίπτωση είναι το micro trend των "Scoats", δηλαδή των scarf coats, των παλτών που έχουν ενσωματωμένο κασκόλ (ή συνοδεύονται από ασορτί κασκόλ). 

Διαβάστε Επίσης

Το scarf coat από το οποίο ξεκίνησε η συγκεκριμένη (πρακτική) "μόδα" ανήκει στη συλλογή του σκανδιναβικού brand Toteme. Το Toteme, από τις συλλογές του οποίου ξεπήδησε κι ένα ακόμα viral και δημοφιλές τζάκετ, το Teddy shearling clasp jacket, παρουσίασε τη σεζόν Φ/Χ 2022, το embroidered scarf jacket, ένα coat jacket με ενσωματωμένο κασκόλ, το οποίο φορέθηκε με πάθος από τις fashionistas σ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης του 2023. Έφτασε, μάλιστα, να μετρά στο TikTok σχεδόν 9 εκατομμύρια προβολές υπό το hashtag  #totemescarfjacket.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου στιλ έγινε σύντομα αντιληπτή και από άλλα brands που φρόντισαν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή του παλτό που συνδυάσει δυο σε ένα: πανωφόρι + κασκόλ. Ενώ, η εμφάνιση της Meghan Markle τον περασμένο Μάρτιο με τη δική της "Scoat" εκδοχή, από τη συλλογή Carolina Herrera, "έσπρωξε" ακόμα περισσότερο το υβριδικό αυτό είδος παλτό, που επέστρεψε και στις εμφανίσεις του χειμώνα 2024. 

Πώς να το φορέσετε; 

Ένα "Scoat" μπορεί να φορεθεί όπως κάθε άλλο πανωφόρι. Αν σταθούμε, όμως, λίγο περισσότερο στις street style εμφανίσεις των fashionistas, διαπιστώνουμε ότι οι τοπ συνδυασμοί του είναι με τζιν παντελόνια και κολάν. Βεβαίως, το μήκος του παλτό θα καθορίσει αρκετά το styling, καθώς η μάξι εκδοχή του scarf coat φοριέται άνετα πάνω από κοστούμια και φορέματα, ενώ η κοντή version ταιριάζει ωραία με μίνι φούστες δημιουργώντας ένα σετ που θυμίζει casual ταγέρ. 

Scarf Coat street style
Scarf Coat street style
Scarf Coat street style
Scarf Coat street style
Scarf Coat street style
Scarf Coat street style
Scarf Coat street style

Key - pieces 

Embroidered scarf jacket, Toteme.

Κασμιρένιο scarf coat, The Row.

Κασκόλ και ασορτί cropped τζάκετ, Stylein.

Oversized καμπαρντίνα με λεπτομέρεια κασκόλ, Cos.

Κοντό πλεκτό παλτό με ασύμμετρο κασκόλ, Zara.