Τα πιο κολακευτικά κουρέματα και οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Όλες θα ζητούν το μυστικό της νεότητάς σας!

Oι γυναίκες πάντα αναζητούν το μυστικό της νεότητας, εκείνο που θα τις κρατήσει λαμπερές για χρόνια. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να απαντήσουμε στην ερώτηση "πώς να φαίνομαι πιο μικρή;" προτείνοντάς σας τα καλύτερα κουρέματα και makeup looks, που κρύβουν τις ρυτίδες. Μας ευχαριστείς αργότερα!

Πώς να φαίνομαι πιο μικρή;

Ας αρχίσουμε με τα basics…

Skincare

Η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελεί το κλειδί για νεανική εμφάνιση. Μετά τα 40 ή τα 50, γεμίστε τη "φαρέτρα" σας με προϊόντα για ώριμες επιδερμίδες, που περιέχουν συστατικά για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Εξαιρετικές επιλογές αποτελούν οι ενυδατικές κρέμες με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, και τα πεπτίδια, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου. Εξίσου σούπερ επιλογή αποτελούν και οι κρέμες με υαλουρονικό οξύ, οι οποίες μπορούν να "γεμίσουν” τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες. Αφού τελειώσετε με την ενυδάτωση του προσώπου και των ματιών, μην ξεχάσετε να απλώσετε την κρέμα σας στο λαιμό και το ντεκολτέ!

Τα έχουμε ξαναπεί: Η χρήση του αντηλιακού δεν θα πρέπει να περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν θέλετε να δείχνετε πιο μικρή και να περιορίσετε όσο το δυνατόν τις ρυτίδες, φροντίστε η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας να περιέχει ένα αντηλιακό με υψηλό SPF.

Μακιγιάζ

Πρόσωπο

Το more is more δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στο μακιγιάζ της ώριμης επιδερμίδας. Το foundation τείνει να "κάθεται” στις λεπτές γραμμές και να μην κολακεύει ιδιαίτερα. Γι’ αυτό προτιμήστε ένα ελαφρύ concealer για να καλύψετε τυχόν ατέλειες. Στη συνέχεια, για να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει λαμπερή και νεανική, απλώστε ένα ροδαλό ρουζ σε υγρή μορφή στα μήλα. Αποφύγετε τα ιριδίζοντα φινιρίσματα, καθώς τείνουν να μην κολακεύουν ιδιαίτερα τις ώριμες επιδερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για τις πούδρες, οι οποίες τείνουν να εντείνουν τη θαμπάδα. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, απλώστε μια πολύ μικρή ποσότητα από διάφανη πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο στη ζώνη Τ.

Μάτια

Τα έντονα eye looks με τις σκιές που φτάνουν μέχρι την κόγχη του ματιού ή το κόκκαλο του φρυδιού τείνουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές και να προσθέτουν χρόνια. Προτιμήστε να τονίσετε ελαφρά τα μάτια σας με neutral σκιές και λίγη μάσκαρα για ένα πιο νεανικό look. Για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πραγματικά ξεκούραστο, χρησιμοποιήστε ένα μπεζ μολύβι στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων ή εφαρμοστέ μικρή ποσότητα highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Χείλη

Τα ματ κραγιόν τείνουν να προσθέτουν χρόνια, αφού κάνουν τα χείλη να δείχνουν αφυδατωμένα. Μια creamy φόρμουλα σε φυσικό χρώμα και με satin φινίρισμα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να δείχνετε πιο νέα.

Μαλλιά

Το κλασικό pixie, αλλά και το αυστηρό καρέ, είναι δύο από τα αγαπημένα μας χτενίσματα, καθώς πάντα δείχνουν αθεράπευτα κομψά και φρέσκα. Με διαφορά όμως το top κούρεμα, αν θέλετε να φαίνεστε πιο μικρή είναι οι αφέλειες. Οι αφέλειες εκτός από το ότι έχουν την ικανότητά να κρύβουν χρόνια, καλύπτοντας τις ρυτίδες, γλυκαίνουν επίσης πολύ τα χαρακτηριστικά, χαρίζοντάς μια κοριτσίστικη ανεμελιά, που δείχνει αθεράπευτα σαγηνευτική.

Πηγή: Missbloom.gr