Star System | Vintage μυστικά ομορφιάς από τις πιο διάσημες κυρίες του Hollywood

Τα μυστικά που έκαναν την Rita Hayworth, την Grace Kelly και την Marilyn Monroe ακαταμάχητες.

Η σύγχρονη κοσμετολογία έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, με τις φόρμουλες των προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης να γίνονται ολοένα πιο αποτελεσματικές. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα tips, που ακολουθούσαν οι πιο διάσημες κυρίες του παλιού Hollywood, που όσα χρόνια και να περάσουν εξακολουθούν να θεωρούνται επίκαιρα. Τι έκανε λοιπόν η Marilyn για να έχει το άρωμά της διάρκεια, πώς έκανε contouring η Grace και πώς έκανε το βλέμμα της να δείχνει ξεκούραστο η Audrey;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστικά ομορφιάς των σταρ του παλιού Hollywood

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Γνωστή για τα γατίσια, μεγάλα μάτια της, η Audrey Hepburn εφάρμοζε λίγο λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή τους έτσι ώστε να τα κάνει να δείχνουν πιο ξεκούραστα και εντυπωσιακά. 

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

Η Elizabeth Taylor λέγεται ότι ξύριζε το πρόσωπό της όχι μόνο για να κάνει ελαφριά απολέπιση, αλλά και για να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή και δράση των προϊόντων περιποίησης.

Rita Hayworth

Rita Hayworth

Γνωστή για τη θηλυκότητα και το σεξαπίλ της, η Rita Hayworth μαγνήτιζε τα βλέμματα όλων των ανδρών στο πέρασμά της χάρη στο μοναδικό της άρωμα. Έριχνε λίγες σταγόνες από το άρωμά της στη βούρτσα της πριν χτενίσει τα μαλλιά της και έτσι κάθε φορά που φυσούσε ο αέρας άφηνε το αρωματικό της αποτύπωμα. 

Grace Kelly

Grace Kelly

Μπορεί το contouring να μην αποτελούσε γνωστή τεχνική μακιγιάζ στην εποχή της Grace Kelly, ωστόσο οι makeup artists της εποχής γνώριζαν πολύ καλά τη δύναμη των φωτοσκιάσεων και τις χρησιμοποιούσαν για την ανόρθωση των ζυγωματικών. Το contouring της εποχής γινόταν με δύο ρουζ, με την πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση να χρησιμοποιείται στο πάνω μέρος των ζυγωματικών και την πιο σκούρα στο κάτω.

Sophia Loren

Sophia Loren

Μπορεί σήμερα πολλές συνθέσεις καλλυντικών προϊόντων να περιέχουν πολύτιμα και θρεπτικά έλαια, ωστόσο τη δεκαετία του 1950 και του 1960 αυτό δεν συνηθιζόταν. Αυτός είναι ο λόγος που η Sophia Loren χρησιμοποιούσε ενυδατικά έλαια στη φυσική μορφή τους για να ενυδατώσει τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα της. 

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Η Marilyn Monroe έκρυβε πολλά μυστικά. Και ενώ το μυστήριο γύρω από τις προσωπικές της σχέσεις και το θάνατό της δεν διελευκάνθηκε ποτέ, πολλά από τα μυστικά ομορφιάς της έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Για να κάνει τα χείλη της πιο ζουμερά, έφαρμοζε λίγο lip gloss στο κέντρο των χειλιών της, ένα tip που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα. Για να χαρίσει έξτρα διάρκεια στο άρωμά της και να κερδίσει ακόμα περισσότερες αντρικές καρδιές, ψέκαζε το Chanel No.5 της σε έξι σημεία κλειδιά: στα μαλλιά της, πίσω από τα αφτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων, στο χαμηλότερο μέρος της μέσης, πίσω από τα γόνατα και στον αφαλό.