Abuse is not love | Ο οίκος YSL Beauty εγκαινιάζει το ελληνικό site της δράσης

Η συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο σε μια καθηλωτική ταινία μικρού μήκους για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το 2020 ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty λάνσαρε ένα σημαντικό παγκόσμιο
πρόγραμμα με τίτλο Abuse is Not Love, το οποίο αποσκοπεί να συμβάλλει στην
καταπολέμηση της συντροφικής βίας, υποστηρίζοντας προγράμματα πρόληψης μη
κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται σε περισσότερες από 25 χώρες έως σήμερα.

Στόχος της δράσης, η εκπαίδευση 2 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως σχετικά με τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής συντροφικής σχέσης, μέσα από
ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδεύσεις και καμπάνιες ενημέρωσης. Μέχρι σήμερα πάνω από 493.000 άτομα έχουν εκπαιδευτεί παγκοσμίως πάνω στην πρόληψη και καταπολέμηση της συντροφικής βίας.

Στην Ελλάδα η YSL Beauty συνεχίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2021, στηρίζοντας ενεργά σε τοπικό επίπεδο τον πολύτιμο συνεργάτη της, τη ΜΚΟ W.I.N Hellas, σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, την εκπαίδευση των εργαζομένων του ομίλου L’ Oreal Hellas και των συνεργατών του και τη διάδοση του μηνύματος των 9 προειδοποιητικών σημαδιών της κακοποίησης.

Σήμερα, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty εγκαινιάζει τον ελληνικό ιστότοπο
www.abuseisnotlove.com/el-gr, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σχετικά με το φαινόμενο της συντροφικής βίας και να ενημερωθούν για τη δράση Abuse is Not Love και τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής συντροφικής σχέσης.

Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του νέου ιστοτόπου, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη συνεργασία του με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και χορογράφο, Κωνσταντίνο Ρήγο. O Διευθυντής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργεί μια ταινία μικρού μήκους, εκφράζοντας μέσα από τον χορό και την κίνηση τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης.


Οι χορευτές που πρωταγωνιστούν στην ταινία, Λαμπρινή Γκόλια και Χρήστος Τζοβάρας, περνούν από όλες τις φάσεις μιας κακοποιητικής σχέσης, τονίζοντας μέσω των εκφράσεων και των σωμάτων τους καταστάσεις όπως η αδιαφορία, ο εκβιασμός, ο εξευτελισμός, η χειραγώγηση, η ζήλια, ο έλεγχος, η παρεμβατικότητα, η απομόνωση και ο εκφοβισμός. Πρόκειται για μια καθηλωτική οπτικοποίηση που γεμίζει συναισθήματα τον θεατή, κάνοντας ακόμα δυνατότερο το μήνυμα της δράσης Abuse Is Not Love.