Dos & Don'ts | Οι αποχρώσεις στο μακιγιάζ που κολακεύουν την ώριμη επιδερμίδα

Φαινομενικά ασήμαντα λάθη στην επιλογή χρωμάτων μπορούν πολύ εύκολα να αδικήσουν την εμφάνισή σας, τονίζοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Καθώς μεγαλώνετε, η υφή και η όψη της επιδερμίδας αλλάζει. Τις μεταβολές αυτές θα πρέπει να ακολουθεί και η ρουτίνα μακιγιάζ σας. Φαινομενικά ασήμαντα λάθη στην επιλογή χρωμάτων σε σκιές, ρουζ και κραγιόν, μπορούν πολύ εύκολα να αδικήσουν την εμφάνισή σας, τονίζοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Ακολουθούν τα dos και don'ts του μακιγιάζ για ώριμα δέρματα:

Do

Τα χρώματα σκιών που κολακεύουν περισσότερο τις ώριμες επιδερμίδες είναι εκείνα της γήινης παλέτας των μπεζ, σαμπανιζέ, ροδακινί, χάλκινων και κανελί αποχρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά το ρουζ, ιδανική επιλογή αποτελούν οι ιριδίζουσες συνθέσεις σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση, που χαρίζουν ένα χρώμα υγείας στο πρόσωπο. Εξίσου κολακευτικές, τόσο για τα μάτια, όσο και για τα μάγουλα, είναι και οι μπρονζέ αποχρώσεις, οι οποίες τείνουν να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των γυναικών κάθε ηλικίας, καθώς κάνουν το δέρμα να δείχνει ηλιοκαμένο και φρέσκο. 

Όσον αφορά τα χείλη, οι πλέον ιδανικές επιλογές θεωρούνται οι φυσικές ζεστές ροζ και nude αποχρώσεις που χαρίζουν φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα. 

Don't 

Οι σκιές σε έντονα χρώματα, όπως μπλε, μοβ και πράσινο, καλό είναι να αποφεύγονται καθώς τείνουν να μην κολακεύουν την ώριμη επιδερμίδα και να τονίζουν τις ρυτίδες. Το ίδιο ισχύει και για τις έντονα ιριδίζουσες σκιές ή αυτές που περιέχουν glitter. 

Όσον αφορά το ρουζ, το έντονο κόκκινο και οι λάμψεις θεωρούνται απαγορευτικές, καθώς τονίζουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. 

Στα χείλη, θα πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ έντονα ή σκούρα χρώματα, όπως το φούξια και το μπορντό, καθώς τείνουν να αδικούν το μέγεθός τους και να τα δείχνουν πιο μικρά. Εξίσου απαγορευτικά θεωρούνται τα πολύ ανοιχτόχρωμα nude κραγιόν, που "κλέβουν" τη ζωντάνια από το πρόσωπο, καθώς και εκείνα που περιέχουν glitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως τo μολύβι θα πρέπει πάντα να είναι σε παρόμοια απόχρωση με το κραγιόν, καθώς ο συνδυασμός σκούρου lip liner με ανοιχτόχρωμο κραγιόν, εκτός από το ότι δείχνει outdated, κάνει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη πιο εμφανείς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ