Bye Bye Undereye | Τα καλύτερα concealers για μαύρους κύκλους

Τα concealers που χαρίζουν αψεγάδιαστη κάλυψη, ενώ παράλληλα δεν "κάθονται" στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.

Ανάμεσα σε ατελείωτες ώρες στο γραφείο και binge-watching στο Netflix μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή κάτω από τα μάτια σας λατρεύει να δείχνει στον κόσμο πόσο χαοτική είναι η ζωή σας. Αυτός είναι ο λόγος που ένα καλό κονσίλερ, το οποίο καλύπτει τους μαύρους κύκλους και χαρίζει λάμψη στο βλέμμα, αποτελεί staple του νεσεσέρ όλων των γυναικών. Η εύρεση του ιδανικού προϊόντος όμως συχνά αποδεικνύεται το ίδιο δύσκολη με την καθημερινή συμπλήρωση οκτώ ωρών ύπνου. 

Ακολουθούν τα καλύτερα κονσίλερ για μαύρους κύκλους, καθώς και μερικές συμβουλές για τη σωστή χρήση τους:

Η ιδανική επιλογή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γενικός κανόνας λέει ότι το κονσίλερ που προορίζεται για την κάλυψη των μαύρων κύκλων θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από εκείνο που στοχεύει στην κάλυψη των ατελειών. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες, υπερβάλλουν με αυτόν τον κανόνα, με αποτέλεσμα να επιλέγουν υπερβολικά ανοιχτόχρωμα κονσίλερ, τα οποία δεν καταφέρνουν να καλύψουν ικανοποιητικά τα σημάδια κούρασης. Ιδανική θεωρείται η επιλογή ενός προϊόντος σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση της επιδερμίδας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένας κορέκτορας πριν το κονσίλερ για τη μείωση των μπλε υποτόνων.

Η σωστή εφαρμογή

Πρώτο βήμα είναι η ενυδάτωση της περιοχής με μία κρέμα ματιών. Αφού απορροφηθεί από την επιδερμίδα, σειρά έχει η εφαρμογή ενός κορέκτορα σε ροδακινί ή σομόν απόχρωση για την εξουδετέρωση των μπλε και καφέ σκιών κάτω από τα μάτια. Τελευταίο βήμα αποτελεί η εφαρμογή του κονσίλερ και το επακόλουθο blending με φορά προς τα κάτω, ώστε να μη δημιουργηθεί κάποια έντονη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της απόχρωσης του και της απόχρωσης εκείνης του foundation. 

Για μεγαλύτερη διάρκεια και μείωση της πιθανότητας να "κάτσει" στις λεπτές γραμμές, προτείνεται το σετάρισμα του με μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editor's Choice: Τα καλύτερα κονσίλερ για μαύρους κύκλους

Secret Camouflage Duo, Laura Mercier (atticadps.gr/eshop)

Secret Camouflage Duo, Laura Mercier (atticadps.gr/eshop)

Αυτό το εύχρηστο concealer 2-σε-1, εκτός από το ότι διορθώνει τις ατέλειες στην επιδερμίδα του προσώπου, φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και χαρίζοντας μια φυσικά αψεγάδιαστη όψη.

Concealer, The Ordinary (deciem.com)

Concealer, The Ordinary (deciem.com)

Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου concealer είναι πως ενώ προσφέρει πλήρη κάλυψη, χαρίζει παράλληλα ένα πολύ φυσικό skin-like αποτέλεσμα και βελούδινη υφή. 

Pro Filt'r Instant Retouch Concealer, Fenty Beauty (sephora.gr)

Pro Filt'r Instant Retouch Concealer, Fenty Beauty (sephora.gr)

Αυτό το κρεμώδες και ανάλαφρο concealer καλύπτει με μεγάλη ευκολία τα σημάδια κούρασης κάτω από τα μάτια, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει μοναδικά φωτεινό. 

Forever Skin Correct 24h* wear, Dior

Forever Skin Correct 24h* wear, Dior

Με ένα μόλις πέρασμα καλύπτει μαύρους κύκλους και ατέλειες, για αψεγάδιαστη, λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα όλη τη μέρα. 

Touche Éclat High Cover Concealer, Yves Saint Laurent

Touche Éclat High Cover Concealer, Yves Saint Laurent

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν λαθεμένα το διάσημο Touche Éclat του οίκου ως concealer για τους μαύρους κύκλους. Στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για ένα highlighter σε μορφή στυλό. Για λάμψη και κάλυψη κάτω από τα μάτια, προτιμήστε το Touche Éclat High Cover Concealer.

 

Overachiever Concealer, Huda Beauty (sephora.gr)

Overachiever Concealer, Huda Beauty (sephora.gr)

Πρόκειται για ένα μοναδικά κρεμώδες concealer υψηλής κάλυψης, που είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά που περιποιούνται την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για κάλυψη μαύρων κύκλων, καφέ κηλίδων, αλλά και ερυθρότητας. Απαραίτητο θεωρείται το σετάρισμα με πούδρα μετά την εφαρμογή του.

Power Fabric Liquid Concealer, Giorgio Armani

Power Fabric Liquid Concealer, Giorgio Armani

Η σύνθεσή του αναμειγνύεται εύκολα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη και ελαφρύ ματ αποτέλεσμα, ενώ παραμένει άνετο στην επιδερμίδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Boi-ing Industrial Strength Concealer, Benefit (sephora.gr)

Boi-ing Industrial Strength Concealer, Benefit (sephora.gr)

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο ισχυρά προϊόντα της λίστας, ιδανικό για τις γυναίκες που λείπουν μεγάλο μέρος της μέρας από το σπίτι, αφού μένει σταθερό κάτω από τα μάτια για ώρες. 

Instant Full Cover Concealer, Bobbi Brown

Instant Full Cover Concealer, Bobbi Brown

Η ανάλφρη υφή δεν είναι πάντα συνώνυμη της αναποτελεσματικότητας. Τρανό παράδειγμα το Instant Full Cover Concealer, το οποίο προσφέρει μεγάλη κάλυψη στους μαύρους κύκλους χαρίζοντας φως κάτω από την περιοχή των ματιών.

Enlighten Plus™ Under-eye Concealer, Jane Iredale

Enlighten Plus™ Under-eye Concealer, Jane Iredale

Σε αυτό το concealer η πλήρης κάλυψη συναντά τη δερμοφροντίδα. Το Εκχύλισμα Περσικής Αλβιζίας βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος και απαλύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην επιβράδυνση της παραγωγής ελεύθερων ριζών.