Spring Cleaning | Πώς να καθαρίσετε το boudoir σας Marie Condo style

Από το πώς να πλύνετε τα πινέλα σας, μέχρι το πότε είναι πια καιρός να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κραγιόν.

Η παραμονή στο σπίτι έχει και τα πλεονεκτήματά της. Ένα από αυτά είναι και το ότι έχουμε χρόνο για ανοιξιάτικη καθαριότητα στις ντουλάπες μας. Όπως γράφει η Marie Kondo στο βιβλίο της, The Life-Changing Magic of Tidying, "είναι ένα πολύ περίεργο φαινόμενο, όταν μειώνουμε τα υπάρχοντά μας και κάνουμε detox στις ντουλάπες μας, αποτοξινώνεται και το σώμα μας". Και ναι, η στιγμή να αντιμετωπίσετε το χάος στο boudoir σας είναι εδώ. Ιδού πώς να καθαρίσετε τα πινέλα σας, αλλά και το πότε λήγουν τα καλλυντικά:

Πώς να καθαρίστε τα πινέλα σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπολείμματα από πούδρα, φον ντε τεν, ρουζ και highlighter που παραμένουν για πολύ καιρό στα πινέλα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να πάσχει από ανεπιθύμητους ερεθισμούς, αλλά και να είναι περισσότερο ευεπίφορη στην ακμή και δερματικές παθήσεις, όπως η δερματίτιδα.

Ιδανικά θα πρέπει να καθαρίζονται με ένα ήπιο σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν ωστόσο ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αποφεύγουν το συγκεκριμένο beauty task, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το ολοκληρώσετε.

Ξεκινήστε βρέχοντας τις τρίχες του πινέλου με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ήπιο παιδικό σαμπουάν ή ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν για τα πινέλα μακιγιάζ. Έπειτα τρίβετε απαλά τις τρίχες στο μέσα μέρος της παλάμης σας για να γίνει αφρός. Ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αν χρειάζεται. Το στεγνώνετε ακουμπώντας το όρθιο ανάποδα -με τις τρίχες προς τα κάτω-, ώστε το νερό να μην χαλαρώσει την κόλλα που τις συγκρατεί.

Πότε λήγουν τα καλλυντικά;

Όσο και να θέλετε να κρατήσετε για πάντα το κραγιόν που φορέσατε στο πρώτο ραντεβού με το σύζυγό σας, η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καλλυντικά που έχουν χαθεί στα βάθη των ντουλαπιών του boudoir σας θα πρέπει να πεταχτούν. Ιδού πώς μπορείτε να καταλάβετε αν έχει περάσει "η πρώτη νιότη" ενός καλλυντικού:

1. Διαβάστε την ετικέτα

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, ο χρόνος ζωής των καλλυντικών ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που θα ανοιχθούν. Σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει η ειδική σήμανση, ένα μικρό βαζάκι, μέσα στο οποίο αναγράφεται ένας αριθμός και το γράμμα M, που υποδηλώνει τους μήνες για τους οποίους μπορείτε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν πριν χαλάσει.

2. Παρατηρήστε καλά το προϊόν

Αν δεν μπορείτε να δείτε το εν λόγω σύμβολο, ρίξτε μια ματιά στο ίδιο το προϊόν. Σύμφωνα με την Paula Begoun, ιδρύτρια του brand, Paula's Choice, αν ένα προϊόν μοιάζει να έχει αλλοιωμένο χρώμα, ανομοιόμορφη υφή ή αν μυρίζει περίεργα, έχει έρθει η ώρα να το πετάξετε

3. Λάβετε υπόψη τα συστατικά

Για την Paula, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μεταφράζεται σε μικρότερη διάρκεια ζωής στο ράφι, αφού το νερό ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων. Τα εκχυλίσματα φυτών είναι επίσης επιρρεπή σε μολύνσεις από βακτήρια, ενώ εξίσου επικίνδυνα είναι και τα παλιά καλλυντικά, τα οποία δεν περιέχουν συντηρητικά.

Δεν είστε ακόμα σίγουρη αν πρέπει να πετάξετε ένα προϊόν; Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό σχετικά με το πότε λήγουν τα καλλυντικά:

Μάσκαρα: 2-3 μήνες
Υγρό foundation και concealer: 6-12 μήνες
Κραγιόν: 2 χρόνια
Μολύβι χειλιών: 3 χρόνια
Υγρό eyeliner: 4-6 μήνες
Βερνίκι νυχιών: 6-12 μήνες
Πούδρα, σκιά, ρουζ: 1-2 χρόνια
Αντιγηραντική κρέμα: 12 μήνες
Ενυδατική κρέμα: 18 μήνες
Skincare προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής: 4-6 μήνες
Χημικά peelings: 1 χρόνος
Οροί: 1 χρόνος
Καθαριστικά προσώπου: 1 χρόνος

Πετάξτε ό,τι δεν σας φέρνει χαρά

Ακολουθήστε την βασική συμβουλή της Marie Kondo και πετάξτε ή χαρίστε σε φίλους όσα καλλυντικά δεν χρησιμοποιήστε πια ή πολύ απλά νιώθετε ότι δημιουργούν clutter στο boudoir σας. Μην κάνετε το λάθος και κρατήσετε καλλυντικά απλά και μόνο λόγω της όμορφης συσκευασίας τους. Αν δεν τα χρησιμοποιείτε, όσο εντυπωσιακά και να είναι, έχει έρθει η ώρα να τα πετάξετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ