3+1 απρόσμενες τάσεις ομορφιάς που προέκυψαν από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Από τα μοβ χείλη του οίκου Versace, μέχρι τις statement βλεφαρίδες του οίκου Prada.

Ανάμεσα σε no makeup makeup looks και μίνιμαλ χτενίσματα είναι πάντα αναζωογονητικό όταν οι σχεδιαστές τολμούν και συνδυάζουν τις νέες δημιουργίες τους με extravagant hair looks και ευφάνταστα μακιγιάζ, που κάνουν το δικό τους statement στο catwalk. Όσο ιδιαίτερα και να μοιάζουν, το street style αποδεικνύει κάθε σεζόν ότι υπάρχει πάντα η toned down εκδοχή τους για να υιοθετηθούν IRL. Ακολουθούν οι τέσσερις πιο απρόσμενες τάσεις ομορφιάς από τη Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023:

3+1 απρόσμενες τάσεις ομορφιάς από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Metallic Swipes

Metallic Swipes

Για το show του οίκου Jil Sander, η makeup artist Lucia Pieroni δημιούργησε πολύ ενδιαφέροντα metallic eye looks, με τις σκιές να εφαρμόζονται άτσαλα με την μορφή επιμελώς ατημέλητων πινελιών. Cool και ταυτόχρονα minimal, το beauty look των μοντέλων, το οποίο ολοκληρώθηκε με "διάφανη" επιδερμίδα και "γυμνά" χείλη, ήταν η τέλεια απεικόνιση της τολμηρής ομορφιάς, που εκτελείται με εγκράτεια.

Gothic Beauty

Gothic Beauty

Το μοβ ήταν το δίχως άλλο το χρώμα της νέας συλλογής του οίκου Versace. Οι "σκοτεινές" δημιουργίες συνδυάστηκαν με ένα εξίσου gothic μακιγιάζ, με το μοβ να κυριαρχεί τόσο στα μάτια, όσο και στα χείλη σε διάφορα φινιρίσματα, από αιχμηρά metallics και shimmers μέχρι ντελικάτα satins.

Statement Lashes

Statement Lashes

Το πιο out there beauty look της MFW ήταν με διαφορά εκείνο του οίκου Prada. Δραματικές, μακριές βλεφαρίδες λειτούργησαν σαν βέλο στα μάτια των μοντέλων δίνοντας νέα έννοια στον όρο statement lashes. Η Pat McGrath ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με "καθαρή" επιδερμίδα και ροδαλά χείλη, δημιουργώντας μια υπέροχη αντίθεση με τα ντελικάτα υφάσματα της συλλογής των Miuccia Prada και Raf Simons.

Golden Dots

Golden Dots

Η international makeup artist του οίκου Giorgio Armani, Linda Cantello, χάρισε στα μοντέλα αψεγάδιαστη επιδερμίδα και pink nude χείλη. Το επίκεντρο του μακιγιάζ ήταν τα μάτια, με το βλέμμα να τονίζεται με χρυσές και καφέ σκιές και έντονες βλεφαρίδες. Η τελική κι αναπάντεχη πινελιά δόθηκε με ένα χρυσό dot στο κέντρο κάθε βλεφάρου, που έκανε το look στο σύνολό του να δείχνει φουτουριστικό.