Η Lancôme συνεργάζεται με το Λούβρο σε μια συλλογή ωδή στην τέχνη και την κλασική ομορφιά

Η ομορφιά είναι ζωντανή τέχνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν δύο γαλλικοί θεσμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, μόνο σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν: Αυτή ακριβώς είναι η νέα συνεργασία του Λούβρου με την Lancôme.

Η Lancôme συνεργάζεται με το Λούβρο σε μια συλλογή ωδή στην τέχνη και την κλασική ομορφιά

Όπως το Λούβρο καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία της Τέχνης μέσα από κάθε αριστουργηματικό έργο, η Lancôme καλεί κάθε σύγχρονη γυναίκα να ανακαλύψει τον δικό της τρόπο έκφρασης, αναδεικνύοντας την απεριόριστη δημιουργικότητα της Ομορφιάς.

lancome

Στο πλαίσιο αυτής της νέας, ισχυρής συνεργασίας, η Lancôme αναζήτησε δημιουργική έμπνευση για τις σύγχρονες γυναίκες, μελετώντας εννέα εξαιρετικά αγάλματα της συλλογής του Λούβρου: την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Κορίννα, την Αρτέμιδα των Γαβίων, το γλυπτό η Νύμφη και ο σκορπιός, την Ηχώ, την Υγεία, τον Κοιμώμενο Ερμαφρόδιτο και την Αφροδίτη της Αρελάτης. Ποιο είναι το κοινό σημείο τους; Είτε πρόκειται για θεότητες είτε για μυθικά πλάσματα, αυτές οι προσωπικότητες παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από εμβληματικά αγάλματα που εκφράζουν αξίες και επιλογές ζωής. Αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο την ιστορία της θηλυκότητας και της ομορφιάς, και γι’ αυτό μας μαγεύουν. Κάθε άγαλμα αποτυπώνει μια διαφορετική ιστορία προσωπικής δύναμης. Μια αναπαράσταση της Θηλυκότητας και της Ομορφιάς από την αρχαιότητα που υπερβαίνει τον χρόνο, εκφράζοντας την ανθρωπότητα. Ένα μύθο του παρελθόντος που εμπνέει το μέλλον.

Lancome

Από το μαγευτικό φως της πτέρυγας Richelieu του Μουσείου του Λούβρου πάνω στο λείο μάρμαρο και στην πέτρα των εννέα αγαλμάτων που επιλέχθηκαν για αυτή τη συνεργασία, η Lisa Eldridge, Global Creative Director της Lancôme Makeup δημιούργησε μια συλλογή που παρουσιάζεται σαν έργο τέχνης και αναδεικνύει τόσο τις ισχυρές ιστορίες των μυθολογικών θεοτήτων όσο και τη διάσημη πτέρυγα Richelieu του Λούβρου. Η συλλογή περιλαμβάνει την παλέτα μακιγιάζ προς τιμήν του αγάλματος της Κορίννας, της Ελληνίδας ποιήτριας του 5ου αιώνα π.Χ., το οποίο εκτίθεται στην πτέρυγα Richelieu του Λούβρου, 4 νέες αποχρώσεις του κραγιόν L’Absolu Rouge και τον εμβληματικό ορό Advanced Génifique σε συσκευασία εμπνευσμένη από την Υγεία.