Paris Fashion Week AW24 | Οι 7 τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Τα χτενίσματα, οι υφές κραγιόν, τα χρώματα σκιών και τα κουρέματα που θα βλέπετε παντού την επόμενη σεζόν.

Σε λίγες μέρες ο fashion month ολοκληρώνεται με τους σχεδιαστές στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού να συμπληρώνουν τη λίστα των τάσεων που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν. Ακολουθούν εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για να δείχνετε on trend το φθινόπωρο και το χειμώνα 2024-25:

Οι κυριότερες τάσεις ομορφιάς από την PFW AW24-25

Pops of Colour

Pops of Colour

Μικρές "εκρήξεις" χρώματος θα κάνουν τη διαφορά στα beauty looks της επόμενης σεζόν με τον οίκο Dior να προτείνει raspberry pink σκιά για την εσωτερική γωνία των ματιών. 

Ο οίκος Loewe και ο θρυλικός hairstylist Guido Palau από την άλλη πρότειναν bowl cuts με διακριτικά πράσινα, μπλε και φούξια pops of colour. 

Sleek Hair

Sleek Hair

Τα sleek χτενίσματα εξακολουθούν να αποτελούν τάση με τον οίκο Acne Studios να παρουσιάζει τόσο "βρεγμένα" ελεύθερα μαλλιά, όσο και απόλυτα λεία buns.

Εξίσου sleek ήταν και οι αλογοουρές στο show της Victoria Beckham, η οποία μάλιστα ενώ για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 πρότεινε έντονες πλαϊνές χωρίστρες, τώρα επέστρεψε στις αγαπημένες της χωρίστρες στη μέση.

Hair Accessories

Hair Accessories

Τα αξεσουάρ του φθινοπώρου και του χειμώνα θα έχουν όλα βάση τα πανιά σύμφωνα με τα shows της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. 

Ο οίκος Saint Laurent πρότεινε ημιδιάφανα hair turbans, ενώ ο οίκος Balmain στόλισε τις αλογοουρές των μοντέλων του με μακριά πανιά δεμένα σαν κορδέλα και χρυσά ponytail cuffs.

Messy Waves

Messy Waves

Οι χαλαροί κυματισμοί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα βρίσκουν τη θέση τους στη λίστα με τις τάσεις. Αυτή τη φορά ο τρόπος αυτός ήταν τα shows των οίκων Rabanne και Chloé.

Bangs

Bangs

Όλα δείχνουν πως οι αφέλειες θα είναι όντως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το 2024. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού παρουσιάστηκαν πολλές διαφορετικές εκδοχές τους στο catwalk, από wispy, μέχρι curly, τόσο σε μακριά, όσο και σε πολύ κοντά μαλλιά.

Ίσως τα πιο αξιομνημόνευτα bang hair looks ήταν εκείνα στα shows των Chloé, Dries Van Noten και Isabel Marant.

Flushed Skin

Flushed Skin

Το clean makeup look της προηγούμενης χρονιάς δέχεται ένα άκρως αναζωογονητικό update από τον οίκο Chloé με την προσθήκη αρκετής ποσότητας ρουζ, που χαρίζει ένα flushed εφέ στο πρόσωπο. 

Dark Vinyl Lips

Dark Vinyl Lips

Τα πολύ σκουρόχρωμα κραγιόν που πρότειναν οι σχεδιαστές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024, φαίνεται πως θα διατηρήσουν τη θέση τους στο νεσεσέρ και για το φθινόπωρο και το χειμώνα. 

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού παρουσιάστηκαν από τον οίκο Valentino και Dries Van Noten στην vinyl εκδοχή τους.