Anti-aging Secrets | 5 χτενίσματα που κρύβουν χρόνια

Οι λεπτομέρειες που θα μεταμορφώσουν την εμφάνισή σας.

Αν σας λέγαμε πως ένα σωστό χτένισμα μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά με μια πολυτελής αντιγηραναντική κρέμα; Κι όμως υπάρχουν ορισμένες μικρές -αλλά πολύ σημαντικές- λεπτομέρειες στα μαλλιά, που μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σας, καμουφλάροντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Ακολουθούν 5 χτενίσματα που μικραίνουν για μια πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση:

Waves vs Curls

Σε γενικές γραμμές συστήνεται η αποφυγή των ίσιων μαλλιών μετά τα 50, καθώς μπορεί να τονίσουν τυχόν ατέλειες, όπως η αραίωση και η αποδυνάμωση της τρίχας, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει φλατ. Τώρα ανάμεσα στους κυματισμούς και τις μπούκλες, προτιμότερη είναι η επιλογή των πρώτων, καθώς το ανεπιτήδευτο look τους χαρίζει νεανικότητα και φρεσκάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πείτε ναι στις αφέλειες

Οι αφέλειες και τα curtain bangs είναι με διαφορά τα απόλυτα anti-aging κουρέματα, καθώς καμουφλάρουνι άψογα τις ρυτίδες στο μέτωπο και το πόδι της χήνας, ενώ παράλληλα γλυκαίνουν πολύ τα χαρακτηριστικά, χαρίζοντάς μια κοριτσίστικη ανεμελιά, που δείχνει αθεράπευτα σαγηνευτική σε κάθε ηλικία.

Προτιμήστε την πλαϊνή χωρίστρα

Η πλαϊνή χωρίστρα είναι πολύ πιο κολακευτική σε σχέση με εκείνη στη μέση, καθώς, όπως και οι αφέλειες, μπορεί να "κρύψει" τις ρυτίδες. Εάν έχετε ήδη χωρίστρα στο πλάι, δοκιμάστε να της αλλάξετε πλευρά, έτσι ώστε να δώσετε όγκο στις ρίζες των μαλλιών σας. 

Το φιλάρισμα είναι must

Τα blunt και τα γεωμετρικά κουρέματα αν και αποτελούν τάση, τείνουν να μην κολακεύουν ιδιαίτερα τις γυναίκες άνω των 50, καθώς "τραβούν" προς τα κάτω το πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει πιο κουρασμένο. Επιλέξτε ένα κούρεμα με φιλάρισμα, όπως το μοντερνό shag, για ένα πιο νεανικό και φρέσκο αποτέλεσμα.

...το ίδιο και οι ανταύγειες

Οι μονοχρωμίες στα μαλλιά τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Προτιμήστε ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας, αν έχετε καστανά μαλλιά, για να φωτίσετε το πρόσωπό σας και να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο νεανική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ