All Time Classics | 7+1 throwback κουρέματα που παραμένουν επίκαιρα όσα χρόνια και να περάσουν

Ένα από αυτά ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία και το σχήμα του προσώπου της.

Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία, κάθε δεκαετία είχε ένα χαρακτηριστικό κούρεμα να την εκπροσωπεί, από το γεωμετρικό στιλ του Vidal Sassoon τo 1960, μέχρι τα φιλαριστά κουρέματα των Farrah Fawcett και Jennifer Aniston στα '70s και '90s αντίστοιχα. 'Ενα νέο hairstyle έχει τη δύναμη να αλλάξει τη διάθεση, αλλά και την εικόνα μιας γυναίκας με έναν τρόπο που ένα νέο outfit δεν μπορεί. Χάρη στην μεταμορφωτική αυτή ιδιότητά τους, πολλά τολμηρά cuts προηγούμενων ετών κατάφεραν να εδραιωθούν στη λίστα με τα διαχρονικά κουρέματα που κολακεύουν κάθε γυναίκα και ζητώνται επανειλημένα στα κομμωτήρια. 

Διαβάστε Επίσης

Τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα κοινό παρανομαστή: το κοντό μήκος που συνεπάγεται την ελευθερία που νιώθει μια γυναίκα όταν κόβει τα μαλλιά της, αλλά και την ανάδειξη των ακάλυπτων κοκάλων του στέρνου, ένα σημείο που για πολλούς θεωρείται το πιο αισθησιακό στο γυναικείο σώμα.

Τα πιο διάσημα κουρέματα που κολακεύουν -σχεδόν- κάθε γυναίκα

Demi Moore's Masculine Pixie

Demi Moore's Masculine Pixie

Τo 1990 κι ενώ η Demi Moore μεσουρανούσε στο Hollywood, πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Ghost» («Αόρατος Εραστής»), η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι για την υπόθεσή της, αλλά για τη άκρως αισθησιακή σκηνή της, αλλά και την απροσδόκητα σεξουαλική εμφάνιση της ηθοποιού με ένα ανδρόγυνο κοντό pixie. Το συγκεκριμένο hair look της συνδέθηκε άρρηκτα με τη διαχρονική ομορφιά της και το φιλμ, ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ζητείται στα κομμωτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τριάντα περίπου χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, η κόρη της Moore, Tallulah Willis, αντέγραψε το iconic κούρεμα της μητέρας της, λέγοντας πως «έκανε το Demi».

Farrah Fawcett's Layers

Farrah Fawcett's Layers

Το κούρεμα με το έντονο φιλάρισμα, τις αέρινες, γεμάτες όγκο μπούκλες στο μπροστινό μέρος και τα curtain bangs που έκανε διάσημο η Farrah Fawcett -ή μήπως το αντίστροφο;- ήταν αυτό που αντέγραφαν όλες οι γυναίκες τη δεκαετία του 1970, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλές μέχρι και σήμερα χάρη στην ανεπιτήδευτα cool αισθητική του.

Rachel Green's Shag

Rachel Green's Shag

Το 'The Rachel' είναι μία από τις σημαντικότερες "κληρονομιές" που άφησε η σειρά Friends. Το choppy κούρεμα με το έντονο φιλάρισμα της Rachel Green ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή στιλ της δεκαετίας του 1990, ενώ μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να ζητείται στα κομμωτήρια. 

Το συγκεκριμένο κούρεμα δεν ήταν παρά ένα ατύχημα, καθώς όπως έχει πλέον αποκαλύψει ο hairstylist της, Chris McMillan, ήταν μεθυσμένος όταν το έκανε το 1994. Η Jennifer από την άλλη, όπως έχει δηλώσει, δεν είχε ενθουσιαστεί καθόλου με το κούρεμα, αποκαλύπτοντας πως το είχε χαρακτηρίσει ως "το χειρότερο που είχε δει ποτέ".

Παρά τις ανέκδοτες ιστορίες που το συνοδεύουν, το φιλαριστό shag της Rachel Green χάρη στη ΄90s nostalgia που επικρατεί, θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα πιο «πολυφορεμένα» κουρέματα όλων των εποχών.

Jane Birkin's Bangs

Jane Birkin's Bangs

Τα μακριά φιλαριστά μαλλιά συνδυασμένα με choppy αφέλειες, το σήμα κατατεθέν της Jane Birkin, εξακολουθούν να «δοξάζονται» μέχρι σήμερα από αμέτρητους λογαριασμούς στο Instagram που «υποκλίνονται» στην ανεπιτήδευτα κομψή αισθητική της. 

Mary Quant's Geometric Cut

Mary Quant's Geometric Cut

Το γεωμετρικό bob που δημιούργησε ο Vidal Sassoon το 1964 στην Mary Quant ήταν low maintenance, εξαιρετικά fashion forward και πήγαινε κόντρα σε ό,τι θεωρούταν lady like εκείνη την εποχή, συμπίπτοντας τέλεια με το δεύτερο κύμα του φεμινισμού, που μόλις είχε ξεσπάσει. Η δουλειά του κατάφερε να γίνει ακόμα και πρωτοσέλιδο σε μεγάλα περιοδικά, ενώ πρωταγωνίστησε και σε blockbuster ταινίες μέσω διάσημων A-listers, όπως οι Sharon Tate, Mia Farrow και Peggy Moffitt. Σήμερα τα αυστηρά, γεωμετρικά κουρέματα εξακολουθούν να αποτελούν τη διέξοδο για κάθε γυναίκα που επιθυμεί να αμφισβητήσει τα στερεότυπα της τυπικής γυναικείας ομορφιάς και να υιοθετήσει ένα πιο edgy στιλ.

Alexa Chung's Original Bob

Alexa Chung's Original Bob

Είναι η Alexa Chung η πρώτη γυναίκα που έκοψε τα μαλλιά της καρέ; Φυσικά και όχι. Πριν από εκείνη είχαν προηγηθεί μεγάλες stars του σινεμά, όπως η Louise Brooks, αλλά και άλλες celebrities της λίστας μας. Παρόλα αυτά, η Chung ήταν εκείνη που το 2011 έβαλε και πάλι στο «χάρτη των τάσεων» το καρέ, ύστερα από χρόνια εξοστρακισμού του. Το φιλαριστό messy καρέ της είναι 10 χρόνια μετά μία από τις κορυφαίες επιλογές των πιο κομψών γυναικών κάθε ηλικίας.

Michelle Pfeiffer's Lob

Michelle Pfeiffer's Lob

Ο συνδυασμός του lob, με τις full αφέλειες, τις ανταύγειες και το blasé ύφος της Michelle Pfeiffer στην ταινία Scarface κατάφερε να μετατρέψει το εν λόγω στιλ σε συνώνυμο της γυναίκειας αποπλάνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος Fendi ενίσχυσε πρόσφατα τη δημοτικότητά του, παρουσιάζοντας ένα Scarface inspired hairstyle στο show του στη Ρώμη για τη σεζόν AW 2019/20.

Halle Berry's Pixie Cut

Halle Berry's Pixie Cut

Tο διάσημο Bond Girl απογείωσε την καριέρα της χάρη στο pixie cut της, που επιβεβαίωσε ότι τα κοντά κουρέματα μπορούν να γίνουν σύμβολο θηλυκότητας εξίσου εύκολα με τα μακριά. Μπορεί η Halle Berry να έχει μακρύνει πλέον τα μαλλιά της, ωστόσο το signature κούρεμά της εξακολουθεί να θεωρείται το πιο δημοφιλές pixie.