Trust Us | Αυτό είναι το πιο κολακευτικό κοντό κούρεμα όλων των εποχών

Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του καρέ και τα χαρακτηριστικά του πιο δημοφιλούς στιλ.

Από τον κινηματογράφο μέχρι τη μόδα και την πολιτική, ένα κοντό γυναικείο κούρεμα είναι αυτό που ξεχωρίζει: το καρέ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το iconic καρέ με αφέλειες της Uma Thurman στο Pulp Fiction, το διαχρονικά κομψό κούρεμα της Jackie O' ή το γεωμωτρικό cut της Nancy Kwan, "ευγενική προσφορά" του εμβληματικού Vidal Sassoon; Ανάμεσα σε μακριά, φιλαριστά, πολύ κοντά και ασύμμετρα, με φράντζα, αφέλειες και χωρίστρα στη μέση, μία εκδοχή του είναι αυτή που έχει αντέξει το τεστ του χρόνου: το αυστηρό καρέ, που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού ή το ύψος των ώμων.

Bob | Το πιο κολακευτικό κοντό γυναικείο κούρεμα όλων των εποχών

Trust Us | Αυτό είναι το πιο κολακευτικό κοντό κούρεμα όλων των εποχών

Το αυστηρό καρέ αύξησε τη δημοτικότητά του τη δεκαετία του 1920 χάρη στις αστέρες του βωβού κινηματογράφου του παλιού Hollywood, όπως οι Clara Bow και Louise Brooks, και γρήγορα "μεταμορφώθηκε" στο σύμβολο της εξέγερσης της εποχής των flappers

κούρεμα γυναικείο κοντό

Fast-forward στη δεκαετία του 1960, όπου το εν λόγω στιλ επανήρθε στο προσκήνιο χάρης στις Mary Quant, Twiggy, Barbra Streisand και Jean Muir για να του δώσει νέα πνοή με τον tousled χαρακτήρα του η Debbie Harry τη δεκαετία του 1970.

κούρεμα γυναικείο κοντό

Αργότερα, stars όπως οι Victoria Beckham και Rihanna, που μεσουρανούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000 πρότειναν τη δική τους εκδοχή του εμβληματικού πλέον κουρέματος.

κούρεμα γυναικείο κοντό

Ενώ τη δεκαετία του 2010, το καρέ "δαιμονοποιήθηκε" μπαίνοντας στην κορυφή της λίστας με τα anti-trends, με τις beauty insiders της εποχής να το θεωρούν ξεπερασμένο και συντηρητικό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 έκανε δυναμικό comeback φτάνοντας σήμερα να θεωρείται η Νο.1 προϋπόθεση για να "χριστεί" μια γυναίκα it girl. 

κουρέματα γυναικεία 60 ετών

Οι πιο stylish celebrities συμφωνούν. Οι ορκισμένες long-haired Charlize Theron, η Monica Bellucci , Kim Kardashian, Hailey Bieber, Irina Shayk, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Karlie Kloss, Elsa Hosk και Lucy Boynton απαρνήθηκαν τα μακριά μαλλιά τους, υιοθετώντας το πιο κομψό κοντό γυναικείο κούρεμα όλων των εποχών και δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την έγκρισή τους στην τάση.

κούρεμα γυναικείο κοντό

Αν και οι hairstylists τονίζουν πως υπάρχει ένα στιλ καρέ για κάθε γυναίκα, αν έπρεπε να ορίσουμε ένα καρέ ως το καθολικά κολακευτικό, τότε αυτό θα ήταν το αυστηρό καρέ, που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού ή εκείνο που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων. Προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πιο πλούσιων, πυκνών μαλλιών και να ενισχυθεί ο όγκος και η κίνησή τους, καλό είναι να αποφευχθούν τα έντονα layers, που χαρίζουν ένα mushroom effect, και το κούρεμα να διατηρηθεί blunt.

κούρεμα γυναικείο κοντό

Ένα μεγάλο plus του λεγόμενου chob (chin+bob) είναι ότι κολακεύει όλα τα σχήματα προσώπου, ενώ μπορεί να δείχνει εξαιρετικά κομψό ακόμα και με μίνιμαλ styling. Για ένα επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια ψεκάστε λίγο sea salt spray για να ενισχύσετε το φυσικό "σπάσιμο" τους. Για ένα πιο sleek και polished look, ισιώστε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε ένα έλαιο λάμψης.

Αυστηρό, φιλαριστό, πολύ κοντό ή μακρύ, το μόνο σίγουρο είναι ότι το καρέ δεν πρόκειται να παραχωρήσει σύντομα τη θέση του στη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις ομορφιάς. Και είμαστε ok με αυτό.

Διαβάστε Επίσης