Η σωστή φροντίδα των νωπών μαλλιών

Το γνώριζατε πως η υγιής εικόνα των μαλλιών εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τον τρόπο που τα περιποιείστε όταν είναι βρεγμένα;

Μόλις βγείτε από το ντους η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σου με τη βούρτσα και στη συνέχεια να τα τυλίξετε και να τα τρίψετεε με πετσέτα, σωστά; Ήρθε η στιγμή να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή νωπά, τα λέπια στην εξωτερική στιβάδα της τρίχας είναι ανοιχτά ενώ έχουν διογκωθεί καθώς συγκρατούν νερό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δομή τους. Έτσι, βουρτσίζοντας ή τρίβοντάς τα στην πετσέτα γίνονται πιο ευάλωτα στο σπάσιμο ενώ εμφανίζεται ψαλίδα στις άκρες τους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε πιο σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Στέγνωμα χωρίς φθορές

Ενώ είστε ακόμη στο ντους, μόλις ξεβγάλετε και το τελευταίο προϊόν – το κοντίσιονερ ή τη μάσκα – από τα μαλλιά σας, αλλάξτε τη θερμοκρασία του νερού σε πολύ κρύο και ξέβγαλε ξανά τα μήκη και τις άκρες τους. Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν πιο γρήγορα τα λέπια της τρίχας. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr