Listen To The Pros | Οι μεγαλύτερες τασεις στα μαλλιά για την άνοιξη, με τη ματιά του Γιώργου Σφακιανακη

Ο ιδιοκτήτης και head hair stylist των κομμωτηρίων TEO AVEDA & TEO Hair Design, αποκαλύπτει τις τάσεις στα χτενίσματα, τα χρώματα και τα κουρέματα της επόμενης σεζόν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την άνοιξη να είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε όλες εκείνες τις νέες τάσεις στα μαλλιά, που θα ανανεώσουν την εμφάνισή σας. Εμείς φυσικά στραφήκαμε στους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα στον ιδιοκτήτη και head hair stylist των κομμωτηρίων TEO AVEDA & TEO Hair Design, Γιώργο Σφακιανάκη, έτσι ώστε να μάθουμε όλα τα νέα trends, αλλά και το μυστικό πίσω από τα τόσο επιτυχημένα κομμωτήρια του.

Listen To The Pros | Οι μεγαλύτερες τασεις στα μαλλιά για την άνοιξη, με τη ματιά του Γιώργου Σφακιανακη

1. Ποια είναι η τάση που θα επικρατήσει στο styling την Άνοιξη του 2023;

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες όσον αφορά τα μαλλιά, θα είναι ένα αρμονικό πάντρεμα παλιού και νέου styling. Επικεντρώνονται τόσο στην φροντίδα των μαλλιών, όσον αφορά την ποιότητα και δημιουργούν θηλυκά μαλλιά με κίνηση σε ότι αφορά το styling.

Aveda Teo

Αυτό που εμείς στα ΑVEDA TEO επιδιώκουμε είναι να αλλάξουμε το styling. Να αποφύγουμε το χτένισμα που είναι αποτέλεσμα ενός θερμικού εργαλείου όπως το flat iron ή το curling wand. Σκοπός μας είναι να πείσουμε και να προτρέψουμε την κάθε πελάτισσα να επιλέγει πιο φυσικά αποτελέσματα. Να φύγει από τα πολύ στημένα μαλλιά και να επιλέξει πιο αέρινα, φυσικά, κυματιστά μαλλιά.

2. Και αντίστοιχα, ποιες είναι οι προτάσεις για τα κουρέματα και τα χρώματα που θα επικρατήσουν;

Οι φετινές τάσεις στα κουρέματα είναι αυτές που χαρίζουν όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά. Οι αφέλειες σιγά σιγά εξαφανίζονται. Πλαϊνές φράντζες, face-framing layers, αλλά και άλλες ειδικές τεχνικές κουρεμάτων, είναι αυτές που δίνουν ξεχωριστό στυλ στα μαλλιά. Μαλλιά με όγκο και κίνηση, ανήκουν στα top trends, όπως τα έχουμε δει στις φετινές πασαρέλες των εβδομάδων μόδας.

Aveda Teo

Πρωταρχική σημασία έχει η προσωπικότητα, ο τρόπος ζωής, η εμφάνιση και το στυλ μιας γυναίκας, κάτι το οποίο μελετάμε προσεκτικά πριν κάνουμε την προσωποποιημένη πρότασή μας σε κάθε πελάτισσα που μας επιλέγει.

Σχετικά με το χρώμα, αυτό που θα επικρατήσει για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, θα είναι σίγουρα το ξανθό σε όλες του τις αποχρώσεις και σε όλους τους τόνους. Η διχρωμία στα περισσότερα μαλλιά επιβάλλεται και πρέπει πάντα το χρώμα να ακολουθεί το κούρεμα, αλλού πιο φωτεινά και αλλού πιο σκούρα, με κοντινές και όχι έντονες αντιθέσεις.

3. Έχει αλλάξει ο τρόπος που η Ελληνίδα περιποιείται τα μαλλιά της μετά την πανδημία;

Aveda Teo

H ομορφιά στα χρόνια της υγειονομικής κρίσης και του lockdown επηρεάστηκε σημαντικά, καθώς άλλαξαν οι καταναλωτικές μας συνήθειες, κάτι που επηρέασε σημαντικά και την ψυχολογία μας. Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι γυναίκες δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, αυτό φάνηκε πως ήταν προσωρινό. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι Ελληνίδα νιώθει την ανάγκη να επισκέπτεται το κομμωτήριο συχνά και να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό της. Τα κριτήρια της είναι πιο αυστηρά ως προς την επιλογή των ειδικών, για να αποκομίσει αυτό που πραγματικά αξίζει για εκείνη.

4. Πόσο συνειδητοποιημένη είναι η Ελληνίδα (και ο Έλληνας) γύρω από την βιώσιμη ομορφιά και τα προϊόντα με φυσικές συνθέσεις;

Υπάρχει πράγματι, ένα κρίσιμο ποσοστό Ελλήνων καταναλωτών που είναι σημαντικά ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι στη βιώσιμη ομορφιά, στις φυσικές συνθέσεις, στις λιγότερες συσκευασίες, στα φυσικά συστατικά και στη vegan προσέγγιση των καλλυντικών.

Φυσικά, έτσι όπως προχωρά η επιστήμη των καλλυντικών προϊόντων και επιστρέφει στην φυτικότητα και την φυσικότητα πιο έντονα από ποτέ, όλοι χρειάζεται να εκπαιδευόμαστε διαρκώς για ότι καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε στον οργανισμό μας και φυσικά στα μαλλιά μας. Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε διαρκώς για το τι αντίκτυπο έχει σε εμάς αλλά και στον πλανήτη κάθε μας αγοραστική επιλογή.

5. Είναι η "πράσινη ομορφιά" η μεγαλύτερη τάση στο κομμωτήριο;

Η πράσινη ομορφιά δεν είναι απλά τάση, είναι τρόπος ζωής. Ίσως, όλοι μας να αργήσαμε να το κατανοήσουμε. Ως κομμωτήρια ΤΕΟ και προσωπικά ως Γιώργος Σφακιανάκης, προσπαθούσα από το 2008 να βρω τρόπους να συνεργαστώ με την AVEDA, μια πράσινη, καθαρή και βιώσιμη μάρκα που δραστηριοποιείται στον κομμωτηριακό κλάδο εδώ και 45 χρόνια.

Τα κομμωτήρια ΤΕΟ και η AVEDA, εδώ και 5 πλέον χρόνια, έχουν βάλει το πράσινο λιθαράκι του μέλλοντος για πιο βιώσιμα κομμωτήρια αλλά και για πιο βιώσιμη ομορφιά. Όχι μόνο για τον επισκέπτη, αλλά και για εμάς τους κομμωτές.

6. Πως βλέπετε το μέλλον του κομμωτηρίου; Τι προσαρμογές πρέπει να γίνουν για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες;

Βλέπω το μέλλον με αρκετές αλλαγές, οι οποίες έχουν πάντα σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών και της εικόνας. Αυτές δουλεύουμε ήδη, και τα αποτελέσματα είμαι σίγουρος ότι θα φανούν σύντομα.

7. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε και έχει βοηθήσει στην επιτυχημένη πορεία των κομμωτηρίων ΤΕΟ;

Αυτό που πιστεύω πως έχει συνεισφέρει σημαντικά στην επιτυχημένη μας πορεία, στηρίζεται σε 3 άξονες: 1.Εκπαίδευση, 2.Εκπαίδευση, 3.Εκπαίδευση.

Aveda Teo

Εκπαίδευση σε όλους τους τομείς από έμπειρους τεχνίτες που έχουμε στο δυναμικό μας. Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εκπαιδευτική μας ομάδα, γιατί αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η συνεχής αναζήτηση, που είναι το μυστικό της δημιουργίας. Και από την άλλη πλευρά, χαίρομαι πολύ που μπορώ να δίνω έμπνευση και γνώσεις όλα αυτά τα νέα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες και στόχους.

Για την δική σας προσωποποιημένη πρόταση, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας με την εξειδικευμένη ομάδα hairstylists και colorists των κομμωτηρίων

TEO AVEDA: Ν. Ερυθραία:Ηρώων Πολυτεχνείου 6,τηλ. 210-6204084
Γλυφάδα: Κύπρου 75 & Πανδώρας, τηλ. 210-8941166
ΤΕΟ HAIR DESIGN:
Χαριλάου Τρικούπη 46, Κηφισιά ,τηλ. 210-8018521

Για να μαθαίνετε πρώτη τα νέα trends follow @AVEDATEO και @ΤΕΟHAIRDESIGΝ