Πώς θα δείχνετε νεότερες για περισσότερα χρόνια; Τι συμβουλεύουν δερματολόγοι

Το υγιές δέρμα βοηθά να δείχνετε αλλά και να νιώθετε νεότερες. Οι παρακάτω συμβουλές δερματολόγων μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Αγκαλιάζουμε και καλοδεχόμαστε το πέρασμα του χρόνου και πιστεύουμε ότι είναι προνόμιο το να μεγαλώνουμε με υγεία, ωστόσο είναι απόλυτα θεμιτό να επιθυμούμε να δείχνουμε νεότερες για περισσότερα χρόνια. Και απ’ ότι φαίνεται μπορεί να συμβεί αυτό, χωρίς fillers, χωρίς υαλουρονικό, χωρίς μπότοξ…

Υπάρχουν "μυστικά" για να συμβεί αυτό; Οι παρακάτω συμβουλές δερματολόγων είναι απλές και εύκολα εφαρμόσιμες και το κυριότερο - δεν χάνουμε τίποτε να τις υιοθετήσουμε.

Πώς θα δείχνετε νεότερη για περισσότερα χρόνια;

Φροντίστε να βγαίνετε συχνά έξω

Μπορεί να φαίνεται ότι οι ακτίνες UV, η έκθεση στον ήλιο και η περιβαλλοντική ρύπανση είναι λόγοι για να μένουμε μέσα - αλλά δεν είναι. Η επαφή με τη φύση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποφορτιστούμε και να αποβάλουμε το άγχος που μας δημιουργεί η καθημερινότητα. Επιπλέον, έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή, προκαλώντας γήρανση του δέρματος και επιταχύνοντας το σχηματισμό ρυτίδων. Το να αφιερώσουμε μόλις 20 λεπτά για να βρεθούμε έξω στη φύση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του στρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr