Αραίωση μαλλιών | 5 τρόποι να την σταματήσετε σήμερα κιόλας

+ Έξυπνοι τρόποι να καμουφλάρετε τυχόν bald spots.

Η αραίωση μαλλιών στις γυναίκες κάθε άλλο παρά σπάνια δεν είναι. Για την ακρίβεια ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος των γυναικών με τις μετεμμηνοπαυσιακές να έχουν φανερά χαμηλότερη πυκνότητα μαλλιών και πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης της τριχοφυΐας σε σχέση με τις προεμμηνοπαυσιακές

Αυτό που μπορείτε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι για να την περιορίσετε είναι να φροντίζετε να κρατάτε υγιές το τριχωτό ώστε να μένουν οι θύλακες της τρίχας καθαροί και να απαλλάσσεται αυτό από τυχόν φλεγμονή, ξηροδερμία κλπ. Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Αραίωση μαλλιών στις γυναίκες | Πώς να την σταματήσετε

1. Αλλάξτε ρουτίνα περιποίησης

Πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών στις γυναίκες είναι η υιοθέτηση μια σωστής ρουτίνας περιποίησης. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν καθαρισμού και πύκνωσης, το οποίο θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια κι ολοκληρώστε τη ρουτίνα σας με το conditioner και τη μάσκα της ίδιας σειράς.

2. Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής

Διαβάστε Επίσης

Η φροντίδα του τριχωτού είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) σημαντική με εκείνη της τρίχας. Για να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε καλά το τριχωτό από ρύπους και υπολείμματα προϊόντων styling, αλλά και για να ενισχύσετε τη μικροκυκλοφορία  στην περιοχή, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό scrub πριν το λούσιμο και 2-3 φορές την εβδομάδα κάντε μασάζ στο τριχωτό χρησιμοποιώντας ένα scalp massager.

Director's Tip: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εντάξτε στη ρουτίνα σας μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και της αραίωσης

3. Περιορίστε το heat styling

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό και την τρίχα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά τους και προκαλώντας ξηρότητα. Προσπαθήστε λοιπόν να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το στέγνωμα των μαλλιών με το σεσουάρ και το heat styling με πρέσες ισιώματος και ψαλίδια για μπούκλες, ενώ όταν ακολουθείτε μια τέτοια μέθοδο styling μην αμελείτε την προστασία των μαλλιών με ένα heat protective spray.

4. Επιλέξτε προσεκτικά το χτένισμά σας

Μπορεί να είναι στη μόδα, ωστόσο με τον καιρό, τα συχνά sleek χτενίσματα τείνουν να δημιουργούν αραίωση κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Αποφύγετε λοιπόν την καθημερινή δημιουργία τους και κρατήστε τα για πιο επίσημες περιστάσεις, φροντίζοντας να αφήνετε πού και πού τα μαλλιά σας ελεύθερα ή πιασμένα σε πιο χαλαρά styles.

5. Υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Το άγχος και η κακή διατροφή είναι δύο από τις βασικές αιτίες παρουσίασης αραίωσης μαλλιών στις γυναίκες. Είναι πολύ εξαιρετικά σημαντικό να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, είτε μέσω περιπάτων στη φύση, είτε μέσω γυμναστικής και συζητήσεων με φίλους, αλλά και να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά.

The Magic of Camouflage

Αν τώρα αναζητάτε τρόπους να καμουφλάρετε τυχόν ήδη υπάρχοντα "κενά", ξεκινήστε υιοθετώντας το κατάλληλο κούρεμα. Μερικά από εκείνα που χαρίζουν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά είναι το blunt καρέ, το lob με διακριτικό φιλάρισμα και το full pixie

Όσον αφορά το χτένισμά σας, εφαρμόστε λίγο αφρό στις ρίζες ή χρησιμοποιήστε rollers, που θα χαρίσουν πλούσιο όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε blow out ή να προσθέσετε εξτένσιον με clips, που αφαιρούνται με ευκολία, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούν την τρίχα. 

Director's Tip: Αν ορισμένα bald spots συνεχίζουν να είναι ορατά, μπορείτε πολύ εύκολα να τα καμουφλάρετε χρησιμοποιώντας ένα σπρέι με χρώμα για τις ρίζες.

Διαβάστε Επίσης