Τριχόπτωση | 5 θρεπτικά έλαια για ορατά πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά

Η φροντίδα των μαλλιών ξεκινά πάντα από τις ρίζες.

Η τεχνική του hair oiling αποτελεί βασικό στοιχείο της ρουτίνας ομορφιάς πολλών γυναικών σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες, με τις ρίζες της να πιστεύεται πως είναι στην αρχαία ιατρική της Αγιουρβέδα και τον ινδικό πολιτισμό. Στόχος της τεχνικής αυτής δεν είναι απλά η ενυδάτωση, αλλά και η ενδυνάμωση των μαλλιών, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν δυνατά και υγιή. Σε αντίθεση με ένα κλασικό ενυδατικό έλαιο, που εφαρμόζεται στις άκρες, ένα λάδι μαλλιών για τριχόπτωση εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να μπορέσει να ενδυναμώσει τις ρίζες

Διαβάστε Επίσης

Συνήθως εφαρμόζεται στις ρίζες πριν το λούσιμο (μερικές ώρες πριν ή ακόμα κι από το προηγούμενο βράδυ). Στη συνέχεια, γίνεται απαλό μασάζ είτε με τα ακροδάχτυλα, είτε με ένα scalp massager για καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος και ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Ακολουθεί πολύ καλό λούσιμο. 

Οι συνθέσεις των προϊόντων αυτών είναι εμπλουτισμένες με φυσικά συστατικά, όπως έλαιο καρύδας, έλαιο argan και καστορέλαιο, που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνουν την υγεία τους "κλειδώνοντας" την υγρασία. 

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα λάδια μαλλιών για τριχόπτωση που αξίζει να εντάξετε στη hair care ρουτίνα σας αν θέλετε να βοηθήσετε την κουπ σας να δείχνει πιο "γεμάτη" και "πλούσια". 

Director's Choice | Τα καλύτερα λάδια μαλλιών για τριχόπτωση

Complexe 5 Head Spa, Rene Furterer (στα φαρμακεία)

Complexe 5 Head Spa, Rene Furterer (στα φαρμακεία)

Με βιολογικά αιθέρια έλαια λεβάντας και πορτοκαλιού, αλλά και καστορέλαιο, αυτή η θεραπεία για πριν το λούσιμο αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και προάγει την ανάπτυξη υγιών και ανθεκτικών μαλλιών, τονώνοντας τη μικροκυκλοφορία μέσω του μασάζ. Από την πρώτη κιόλας χρήση, το τριχωτό της κεφαλής ανακτά τη ζωτικότητά του, τα μαλλιά είναι πιο πυκνά, πιο ανθεκτικά, πιο λαμπερά και πιο δυνατά.

Destined For Density™ Density Serum, Briogeo (sephora.gr)

Destined For Density™ Density Serum, Briogeo (sephora.gr)

Με καστορέλαιο, καφεΐνη, βιοτίνη και πεπτίδια χαλκού, ο ορός αυτός διεγείρει το τριχωτό, θρέφει και ενισχύει την τρίχα και τον θύλακα ενισχύοντας την ελαστικότητά της, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εξασφάλιση ενός υγιούς κύκλου ζωής της τρίχας.

Nature's Hair Miracle, APIVITA (στα φαρμακεία)

Nature's Hair Miracle, APIVITA (στα φαρμακεία)

Αυτό το λάδι ενδυνάμωσης και τόνωσης της APIVITA διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και θρέφει τις ρίζες, χαρίζοντας βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη των μαλλιών, με αιθέρια έλαια λεβάντας, λεμονιού, κύμινου, δενδρολίβανου και μαύρου πιπεριού. 

Abeille Royale Youth Oil-in-Serum, Guerlain

Abeille Royale Youth Oil-in-Serum, Guerlain

Συμπυκνωμένο στην τεχνολογία Dynamic Blackbee Repair και εμπλουτισμένο με μέλι από το νησί Ouessant, το Youth Oil-in-Serum τριπλασιάζει τη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής και αυξάνει την αντοχή των ινών της τρίχας για 55% ορατά πιο πυκνά μαλλιά. 

Revatilizing Fortifying Serum, Sisley Paris

Revatilizing Fortifying Serum, Sisley Paris

Tο Revitalizing Fortifying Serum για το τριχωτό της κεφαλής περιέχει φυτικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση, πρωτεΐνες, βιταμίνες, και μεταλλικά στοιχεία κι έτσι καθυστερεί την απώλεια των μαλλιών και τα κάνει πιο δυνατά και ελαστικά. Μεγάλα plus του είναι επίσης το φρέσκο άρωμά του και η ανάλαφρη υφή του.