Πέντε εντολές για γρήγορο και ασφαλές φυσικό μαύρισμα

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, η κατάλληλη διατροφή και ο πιο εύκολος και ακίνδυνος τρόπος να μαυρίσετε.

Η εποχή του 1980 τότε που το βαθύ μαύρισμα θεωρούταν η επιτομή της ομορφιάς για τις ανοιχτόχρωμες γυναίκες ευτυχώς έχει παρέλθει. Παρόλο που η σημασία της καθημερινής προστασίας της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου έχει εγγραφεί πολύ πιο έντονα στη συλλογική μας συνείδηση σήμερα, το θέλγητρο της λαμπερής ηλιοκαμένης επιδερμίδας ακόμα υπαγορεύει τις επιλογές μας κατά την παραμονή μας στη θάλασσα. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να μαυρίσετε γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να θυσιάσετε την υγεία της επιδερμίδας σας:

1. First things first

Ήρθε η ώρα να καταρριφθεί ο μύθος πως λιγότερη προστασία ισούται με γρηγορότερο μαύρισμα. Η πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο χωρίς αντηλιακό μπορεί να έχει ένα μόνο αποτέλεσμα: Έγκαυμα. Στην πραγματικότητα, η χρήση αντηλιακού χαρίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρισμα καθώς αποφεύγονται οι ζημιογόνες επιδράσεις της UV ακτινοβολίας στο δέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε πως θα πρέπει να εφαρμόζεται ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Απαραίτητη είναι και η ανανέωση του αντηλιακού κάθε δύο ή τρεις ώρες. 

Ειδικά οι γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα καλό είναι να αποφεύγουν την παραμονή κάτω από τον ήλιο, τις ώρες που είναι πιο καυτός, δηλαδή 10 το πρωί με 4 το απόγευμα

2. Απολέπιση

Για ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί πολύ σημαντική θεωρείται η απολέπιση της επιδερμίδας, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της και να αποφευχθούν τυχόν διχρωμίες. 

3. Ομοιομορφία

Για όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ο ήλιος θα πρέπει να βλέπει το σώμα και από τις δύο πλευρές τον ίδιο χρόνο. Ιδανικά θα πρέπει να αλλάζετε πλευρά κάθε 15-30 λεπτά έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα και να αποκτήσετε την ηλιοκαμένη όψη που ονειρεύεστε. 

4. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για εντυπωσιακό μαύρισμα που διαρκεί. Πολύ σημαντική είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μέσα στη μέρα, ειδικά κατά την έκθεση στον ήλιο, αλλά και η ενυδάτωση της επιδερμίδας με μια πλούσια κρέμα, που θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα και την ξηρότητα. 

5. Σωστή διατροφή

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε β-καροτίνη, όπως οι πιπεριές, το πεπόνι, τα καρότα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αποτελούν την πλέον ιδανική προσθήκη στο καθημερινό διαιτολόγιο, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, μειώνοντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις των ακτίνων UV. 

Bonus Tip

Fake it till you make it

Ο πιο εύκολος, γρήγορος και ασφαλής τρόπος να μαυρίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αυτομαυριστικό προϊόν που θα χαρίσει ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα σας χωρίς να χρειαστεί να εκτεθείτε στον ήλιο, ρισκάροντας την υγεία σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ