6 μυστικά των γυναικών με τέλειο δέρμα

Αρχίστε να τα ακολουθείτε κι εσείς από σήμερα κιόλας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν κοιμάστε ποτέ χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και μετά από αμέτρητες δοκιμές και προσπάθειες, έχετε καταλήξει σε μία ρουτίνα ομορφιάς που είναι ιδανική για το δέρμα σας και την ακολουθείτε πιστά. Ωστόσο, πάντα κάτι λείπει: το δέρμα σας θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο λαμπερό, ακόμη πιο καθαρό. Εκτός από τον παράγοντα των γονιδίων, υπάρχουν ακόμα 6 tips που εφαρμόζουν πάντα οι γυναίκες με τέλειο δέρμα και φυσικά, μπορείς να ακολουθήσετε άμεσα. 

Κρατούν τις μαξιλαροθήκες καθαρές

Μπορεί να πέφτετε για ύπνο με καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο αλλά να μην ξυπνάτε ακριβώς έτσι. Το μαξιλάρι συγκεντρώνει λιπαρότητα και μικροοργανισμούς, οι οποίοι συσσωρεύονται με το πέρασμα των ημερών- γι' αυτό πρέπει να αλλάζουμε μαξιλαροθήκη κάθε μία βδομάδα. 

Καθαρίζουν την οθόνη του κινητού τους

Μπορεί να μην είναι πάντα ορατό με το μάτι, αλλά η οθόνη του κινητού συγκεντρώνει πολλά μικρόβια, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένη. Όταν περνάτε μισή ώρα σε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, φέρνετε το πρόσωπό σας σε επαφή με όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά την οθόνη με ειδικά μαντηλάκια ή απλώς να φοράτε ακουστικά. 

Πίνουν άφθονο νερό

Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αντικατοπτρίζεται στο δέρμα. 

Ακολουθούν τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων

Το beauty trend που έρχεται κατευθείαν από την Κορέα, υπαγορεύει να απλώνουμε τα προϊόντα αμέσως μόλις πλύνουμε το πρόσωπό μας το πρωί. Το βρεγμένο δέρμα διατηρεί τους πόρους του ανοιχτούς και έτσι η απορρόφηση είναι η καλύτερη δυνατή. 

Βάζουν τον ύπνο τους σε προτεραιότητα

Δεν υπάρχει τυχαία ο όρος "beauty sleep". Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ακόμη και μερικές ώρες λιγότερου ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση. 

Αθλούνται συστηματικά

Η άθληση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και φέρνει οξυγόνο στο δέρμα- αυτό κάνει το δέρμα να λάμπει μετά την προπόνηση. Ακόμη κι αν πρόκειται απλώς για γρήγορο περπάτημα, φροντίστε να το κάνετε μερικές φορές την εβδομάδα. Η άθληση βοηθά στη μείωση του στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου- δύο σημεία-κλειδιά για την υγεία του δέρματος!

Πηγή: Madamefigaro.gr