After Sun | Η κατάλληλη φροντίδα μετά την έκθεση στον ήλιο

Η ενυδάτωση και η επανόρθωση που προσφέρουν εξειδικευμένα προϊόντα μετά την ηλιοθεραπεία είναι το μυστικό για απαλή επιδερμίδα και βαθύ ομοιόμορφο μαύρισμα.

Οι ατελείωτες στιγμές κάτω από τον καυτό ήλιο χαρίζουν το πολυπόθητο χρυσαφένιο χρώμα στην επιδερμίδα σας, το οποίο επιθυμείτε να διατηρήσετε για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας και κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας με τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες αλλά και μετά χρησιμοποιώντας προϊόντα επανόρθωσης και θρέψης.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφει τα υγιή κύτταρα του δέρματος και έτσι αυξάνεται ο αριθμός των ελεύθερων ριζών, που είναι υπεύθυνες για την αποδόμηση του κολλαγόνου και τη μείωση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέος. Εκτός από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο αφυδατώνουν εξίσου την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να αποκτά τραχιά υφή, έλλειψη ελαστικότητας και λάμψης.

Γιατί όμως πρέπει να προτιμήσετε τα εξειδικευμένα after sun προϊόντα; Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αναπληρώνουν άμεσα την υγρασία, να καταπραΰνουν τους ερεθισμούς αλλά και να ευεργετούν την ηλιοκαμένη όψη παρατείνοντας το μαύρισμα. Επιπλέον, τα περισσότερα διαθέτουν πιο ανάλαφρες και δροσερές υφές από μια κλασική ενυδατική κρέμα, με αποτέλεσμα να απορροφώνται άμεσα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα, που δεν είναι ευχάριστη τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Επίσης, διαθέτουν συστατικά που απαλύνουν και καταπραΰνουν το αφυδατωμένο δέρμα, όπως η πανθενόλη, η αλόη και το υαλουρονικό οξύ, ενώ πολλά περιέχουν ιριδίζοντα στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το μαύρισμα.

Μια έξυπνη ιδέα είναι να έχετε στο νεσεσέρ της παραλίας ένα after sun και, πριν φύγετε, να απομακρύνετε το αλάτι με νερό και να απλώσετε το after sun, το οποίο θα ξεδιψάσει την αφυδατωμένη από τον ήλιο και τη θάλασσα επιδερμίδα. Το απόγευμα μετά το ντους μπορείτε να εφαρμόσετε ένα after sun με συστατικά που παρατείνουν το μαύρισμα μαζί με μία σταγόνα self tan για ακόμα πιο έντονο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Σώμα

Αναζητήστε προϊόντα με υφή τζελ, mousse ή ανάλαφρου γαλακτώματος για άμεση αίσθηση δροσιάς.

After Sun | Η κατάλληλη φροντίδα μετά την έκθεση στον ήλιο
Ενυδατικό γαλάκτωμα After Sun Soleil Bronzer Smoothing Milk, Lancôme (Hondos Center). Ανάλαφρη mousse με βιταμίνη Ε After Sun Relieving Mousse, Frezyderm (στα φαρμακεία).

Πρόσωπο

Αντιμετωπίστε τα σημάδια της φωτογήρανσης με προϊόντα πλούσια σε αντιγηραντικά συστατικά.

product
Ορός επανόρθωσης Sunissime Ultra-Repair Serum Global Anti-Aging, Lierac (στα φαρμακεία). Κρέμα με βιομιμητικά συστατικά πλούσιας υφής 24h Face Cream Rich Texture, M Cosmetics (στα φαρμακεία).

Βαθύ μαύρισμα

Επιλέξτε after sun προϊόντα που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και παρατείνουν τη διάρκεια του μαυρίσματος.

product
Κρέμα-balm σώματος Golden Tan Maximizer After Sun Balm, Lancaster. Ορός προσώπου με ιριδίζουσα σύνθεση Golden Tan Maximizer After Sun Serum, Lancaster.

Summer Haircare

Επιστρέφοντας από την παραλία, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφιερώσετε χρόνο για την περιποίηση της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών σας. Είναι σημαντικό να απομακρύνετε άμεσα το αλάτι και τα προϊόντα προστασίας από την επιφάνεια της τρίχας, ολοκληρώνοντας το λούσιμο με κρύο νερό για να επαναφέρετε τη λάμψη τους. Επίσης, αποφύγετε τα εργαλεία θερμότητας και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Εξειδικευμένη περιποίηση

Εξειδικευμένη περιποίηση

Τα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης που εξειδικεύονται στην after sun περιποίηση των μαλλιών είναι τα πλέον κατάλληλα για τη φροντίδα μετά τον ήλιο, καθώς απομακρύνουν τα κατάλοιπα των αντηλιακών, το αλάτι και το χλώριο. Δοκιμάστε το σαμπουάν Solar Hair & Body Shampoo και το κοντίσιονερ Solar Hydro Repair Conditioner της System Professional (στα κομμωτήρια).

Ανανέωση χρώματος

Ανανέωση χρώματος

Ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να διατηρήσετε ζωντανό και λαμπερό το χρώμα των μαλλιών σας ακόμα και στις διακοπές είναι η χρήση μιας μάσκας θρέψης με χρώμα, όπως η Color Fresh Mask της Wella Professionals. Διαθέτει χρωστικές που ενισχύουν μέσα σε 10 λεπτά το χρώμα, ενώ περιέχει και έλαια αβοκάντο και πυρηνέλαιο βερίκοκου για βαθιά θρέψη (στα κομμωτήρια).

Απαραίτητη μάσκα

Απαραίτητη μάσκα

Αν υπάρχει ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών σας, αυτό είναι μια μάσκα μαλλιών για εντατική ενυδάτωση και επανόρθωση, όπως η Intense Hydrating Mask της Moroccanoil. Αντιμετωπίζει την αφυδάτωση και επαναφέρει την απαλή υφή και την ελαστικότητα που χάνουν τα μαλλιά με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο (στα κομμωτήρια).

Λάδια θρέψης

Λάδια θρέψης

Για εσάς που έχετε πολύ ξηρά μαλλιά ή τα μαλλιά σας φριζάρουν και είναι ατίθασα τη λύση δίνουν τα λάδια περιποίησης, όπως τα Monoï Morinda Huile de Beauté της Polysianes και Huile Sublimante Après-Soleil της Phyto. Εκτός από θρέψη και αναπλήρωση της υγρασίας, εξασφαλίζουν λεία υφή, ενώ προσφέρουν ένα τέλειο wet look για τις βραδινές σας εμφανίσεις (στα φαρμακεία).