Editor's Choice | Οι καλύτεροι οροί με υαλουρονικό οξύ που μπορείτε να αγοράσετε τώρα

Για μέγιστη ενυδάτωση στην επιδερμίδα, επαναφορά της ελαστικότητας και του όγκου της και μείωση των σημαδιών γήρανσης.

Αν υπήρχε μια λίστα με τα it συστατικά της κοσμετολογίας αυτήν την στιγμή, το υαλουρονικό οξύ θα κατείχε σίγουρα μία από τις πρώτες θέσεις, συναγωνίζοντας σε δημοτικότητα τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C. Δικαίως. Το πολύτιμο αυτό συστατικό διαθέτει την εντυπωσιακή ιδιότητα να έλκει έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό, παίζοντας έτσι καίριο ρόλο στη διατήρηση των πολύτιμων επιπέδων υδάτωσης. Ποια είναι όμως τα καλύτερα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα σύνθετο υδατάνθρακα, ο οποίος παράγεται φυσιολογικά από το ανθρώπινο σώμα και απαντάται κυρίως στους συνδετικούς ιστούς, τις αρθρώσεις και τα κύτταρα της επιδερμίδας. 

Διαβάστε Επίσης

Ο ρόλος του στην επιδερμίδα είναι να ρυθμίζει την ενυδάτωση, να παρέχει αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα της, να βελτιώνει την ενδοκυτταρική επικοινωνία και να συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου

Με το πέρασμα των χρόνων ωστόσο η συγκέντρωσή του μειώνεται σταδιακά με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται, να χάνει τον όγκο και την ελαστικότητά της. Αυτός είναι ο λόγος που η ενσωμάτωση ενός προϊόντος με υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική.

Υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο | Ευεργετικές ιδιότητες

Διαβάστε Επίσης

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή ενεργά συστατικά, το οποίο απαντάται στις περισσότερες φόρμουλες καλλυντικών. Προσφέρει κατά κύριο λόγο ενυδάτωση και, αν το μοριακό του βάρος το επιτρέπει, διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και ενισχύει την οργάνωση και τη συνοχή των κυττάρων, αποκαθιστώντας σταδιακά τη σφριγηλότητά της και "γεμίζοντας" τις ρυτίδες εκ των έσω.

Καθώς πλέον τα καλλυντικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι αμέτρητες, δεν αποκλείεται να σαστίζετε μπροστά στη θέα τους στα beauty counters. Ακολουθεί η πιο ενημερωμένη λίστα με τις καλύτερες επιλογές για υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο:

Editor's Choice | Οι καλύτεροι οροί με υαλουρονικό οξύ 

Kale Spinach Hyaluronic Acid Peptides Superfood Firm & Brighten Serum, Youth to the People (sephora.gr)

Kale Spinach Hyaluronic Acid Peptides Superfood Firm & Brighten Serum, Youth to the People (sephora.gr)

Εκτός από υαλουρονικό οξύ, αυτός ο εξαιρετικά ενυδατικός ορός, περιέχει επίσης superfoods, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και βιταμίνη C που χαρίζουν στην επιδερμίδα μια υγιή και νεανική λάμψη. 

Revitalift Filler Replumping Serum, L'Oréal Paris

Revitalift Filler Replumping Serum, L'Oréal Paris

Οι ώριμες επιδερμίδες αγαπούν πολύ αυτόν τον ορό κι αυτό γιατί η εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεση υαλουρονικού οξέως «γεμίζει» την επιδερμίδα εντατικά λειαίνοντας την επιφάνειά της και επαναφέροντας τον όγκο. 

Hyaluronic Acid 2% + Β5, The Ordinary (sephora.gr)

Hyaluronic Acid 2% + Β5, The Ordinary (sephora.gr)

Αυτή η σύνθεση συνδυάζει υαλουρονικό οξύ χαμηλού, μεσαίου και υψηλού μοριακού βάρους, καθώς και H.A. επόμενης γενιάς, συστατιά τα οποία, σε συνδυασμό μς την προβιταμίνη B5, χαρίζουν μέγιστη ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Hyaluronic Acid Cream Bοοster, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Hyaluronic Acid Cream Bοοster, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Το Hyaluronic Acid Cream Bοοster της Frezyderm εμπλουτίζει με βιοενεργό υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους τη καθημερινή κρέμα και προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση αριστοποιώντας την κυκλοφορία του νερού σε κυτταρικό επίπεδο. Διατηρεί την πυκνότητα του δέρματος και μειώνει τα σημεία γήρανσης, ενώ προσφέρει 25% αύξηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας και 30% βελτίωση του μικροαναγλύφού της.

Hyaluronic Acid, The Inkey List (sephora.gr)

Hyaluronic Acid, The Inkey List (sephora.gr)

Δρώντας σε πολλές στρώσεις του δέρματος, αυτός ο απλός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός ορός ενυδατώνει την επιδερμίδα βοηθώντας την να φαίνεται πιο υγιής και λεία, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. 

Hyalu B5 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Hyalu B5 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Χάρη στη μοναδική σύνθεσή του με 2 τύπους καθαρού υαλουρονικού αξέος, βιταμίνη Β5 και madecassoside επανορθώνει και «γεμίζει» την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος και ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση.

Revitalift Filler Serum, L'Oréal Paris

Revitalift Filler Serum, L'Oréal Paris

Εμπλουτισμένο με 2 είδη καθαρού Υαλουρονικού οξέος, για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας -0,5% Μακρο Υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση και λείανση, διατηρώντας 1000 φορές το βάρος του σε νερό και 1% Μίκρο Υαλουρονικό Οξύ για διείσδυση στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων- δεν προκαλεί έκπληξη ότι πρόκειται για ένα από τα best selling ενυδατικά serums.

Capture Youth Plump Filler, Dior

Capture Youth Plump Filler, Dior

Η πλούσια, αναζωογονητική και θρεπτική υφή του Capture Youth Plump Filler εισχωρεί τέλεια και αφήνει μια αίσθηση πληρότητας και ελαστικότητας στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας παράλληλα την υφή της.

Liftactiv Supreme Ha Epidermic Filler, Vichy (στα φαρμακεία)

Liftactiv Supreme Ha Epidermic Filler, Vichy (στα φαρμακεία)

Δύο είναι οι λόγοι που κάνουν το συγκεκριμένο ορό να ξεχωρίζει: Η υψηλή περιεκτικότητά του σε υαλουρονικό οξύ διορθώνει τα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα, ενώ η καινοτόμα συσκευασία του κάνει πολύ εύκολη και ασφαλή την εφαρμογή του.

H.A. Intensifier Serum, Skin Ceuticals (skinceuticals.gr)

H.A. Intensifier Serum, Skin Ceuticals (skinceuticals.gr)

Το Η.Α. Intensifier είναι ένας πολύ-λειτουργικός διορθωτικός ορός που αποδεδειγμένα ενισχύει τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στο δέρμα. Η καινοτόμος αυτή σύνθεση περιέχει υψηλή συγκέντρωση καθαρού υαλουρονικού οξέος, proxylane™ και βοτανικά εκχυλίσματα από γλυκόριζα και μωβ ρύζι, που ενισχύουν τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος του δέρματος ενώ παράλληλα, ενυδατώνει άμεσα και επαναφέρει τον όγκο και τη σφριγηλότητα.