Editor's Choice | Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με ρετινόλη που μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την στιγμή

Για μια λεία και σφριγηλή επιδερμίδα.

Θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια το "ιερό δισκοπότηρο" της αντιγήρανσης, ωστόσο μόλις πριν μερικά χρόνια έγινε mainstream. Ο λόγος για τη ρετινόλη, την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α δηλαδή, η οποία είναι το μόνο συστατικό, μετά τα αντηλιακά φίλτρα, που μπορεί αποδεδειγμένα να κάνει τη διαφορά στην αντιγηραντική περιποίηση βοηθώντας την επιδερμίδα να αντισταθεί στο άγγιγμα του χρόνου. Με τη ρετινόλη να φιγουράρει σε ολοένα και περισσότερες λίστες συστατικών, μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσετε τις συνθέσεις που αξίζει να δοκιμάσετε. Ακολουθεί η λίστα του harpersbazaar.gr με τις καλύτερες κρέμες προσώπου με ρετινόλη για να κάνετε πιο εύκολα τη σωστή επιλογή:

Caution

Διαβάστε Επίσης

Ο γενικός κανόνας λέει ότι η ρετινόλη θα πρέπει να χρησιμοποιείται το βράδυ, ώστε να συνδυαστεί µε τους ρυθµούς λειτουργίας των φυσικών µηχανισµών επανόρθωσης της επιδερµίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η πρωινή χρήση της είναι απαγορευτική. Καίριας σημασίας θεωρείται όμως να συνδυαστεί με ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας το οποίο να ανανεώνεται συχνά κατά τη διάρκεια της µέρας, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα.

Γνωστή και ως η "ντίβα" του skincare, η ρετινόλη συνοδεύεται συνήθως κι από αρκετές παρενέργειες, όπως ερυθρότητα και ευαισθησία. Αυτός είναι ο λόγος που πριν την εντάξετε στη ρουτίνα σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για να σας υποδείξει τη σωστή περιεκτικότητα ρετινόλης για την επιδερμίδα σας. Ειδικά αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό είναι να εφαρμόζετε μετά ή πριν τη ρετινόλη ένα ήπιο ενυδατικό προϊόν εμπλουτισμένο με αντιφλεγμονώδη ή καταπραϋντικά συστατικά, που θα ανακουφίσουν τα παραπάνω συμπτώματα. Αν η κατάσταση της επιδερμίδας δεν βελτιώνεται, συνιστάται η μείωση της χρήσης της ρετινόλης σε μία με τρεις φορές την εβδομάδα ή ακόμη και η διακοπή χρήσης της για ένα διάστημα. 

Διαβάστε Επίσης

Editor's Choice | Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με ρετινόλη

A-Passioni™ Retinol Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

A-Passioni™ Retinol Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Η κρέμα ρετινόλης A-Passioni™ Retinol Cream της Drunk Elephant είναι μια καθαρή, πρωτοποριακή σύνθεση που συνδυάζει 1% βίγκαν ρετινόλη με θρεπτικά, πλούσια σε υπερτροφές συστατικά, για να μειώσει δραματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των βαθιών ρυτίδων και της φθοράς του ήλιου, αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα με νεανική όψη που σφύζει από ζωή.

Redermic Retinol, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic Retinol, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα και φοβάστε τις παρενέργειες της ρετινόλης, αυτό ίσως είναι το ιδανικό προϊόν για εσάς. Η σύνθεση του επανορθώνει αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, ενώ παράλληλα σέβεται ακόμα και το ευαίσθητο δέρμα.

Smart Night™ Clinical Md Multi-Dimensional Repair Treatment Retinol, Clinique

Smart Night™ Clinical Md Multi-Dimensional Repair Treatment Retinol, Clinique

Με την ισχύ της ρετινόλης, αυτή η κρεμώδης σύνθεση επιταχύνει τον κύκλο ανανέωσης κυττάρων και μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ο τόνος της επιδερμίδας φαίνεται πιο ομοιόμορφος και λαμπερός, ενώ οι πόροι δείχνουν ελαχιστοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχει άμεση και διαρκή ενυδάτωση, η οποία βοηθά στην άνεση της επιδερμίδας και αντισταθμίζει την ξηρότητα που μερικές φορές σχετίζεται με ρετινόλη.

Night Force A+E, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Night Force A+E, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Η πλούσια σύνθεση της Night Force A+E σε ρετινόλη καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης και μειώνει ορατά τις ρυτίδες, ενώ η βιταμίνη Ε παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Το αποτέλεσμα; Σφικτή, λαμπερή και εξαιρετικά αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Plantscription™ Retinol Night Moisturizer with Alpine Flower, Origins

Plantscription™ Retinol Night Moisturizer with Alpine Flower, Origins


H Plantscription™ Retinol Night Moisturizer with Alpine Flower είναι μια θρεπτική, ενυδατική κρέμα νύχτας με υψηλής ποιότητας ρετινόλη που μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και τους πόρους, προσφέροντας λείανση στην επιδερμίδα.

Perfectionist Pro Rapid Retinol Treatment, Estée Lauder

Perfectionist Pro Rapid Retinol Treatment, Estée Lauder

Η σύνθεσή του Perfectionist Pro Rapid Retinol Treatment επιταχύνει τον φυσικό κυτταρικό κύκλο της επιδερμίδας από την πρώτη κιόλας ημέρα, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ ροσφέρει ορατή βελτίωση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας. Με συνεχή χρήση, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, σφριγηλή και ελαστική.

Suractif Comfort Lift Replenishing Night Cream, Lancaster

Suractif Comfort Lift Replenishing Night Cream, Lancaster

Η σύνθεση της Suractif Comfort Lift Replenishing Night Cream με σύμπλεγμα ρετινόλης αποκαθιστά τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, χαρίζοντας σύσφιξη και ανόρθωση. Με συνεχή χρήση, το πρόσωπο αποκτά ξανά ομοιομορφία και απαλότητα που διαρκεί. 

Retinol 3.0, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Retinol 3.0, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Η κρέμα νύχτας της SkinCeuticals Retinol 0.3 διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολαγόνου για μείωση των λεπτών γραμμών, ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης τόσο από φωτο- όσο και από ενδογενή γήρανση. Μεγαλο της plus είναι ότι διατηρεί βέλτιστη σταθερότητα ρετινόλης και ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς που συνήθως σχετίζονται με τη χρήση ρετινόλης.