Beauty Sleep | Η ιδανική βραδινή ρουτίνα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας

Τα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Όσο πολύτιμη είναι η αντηλιακή και αντιοξειδωτική προστασία που προσφέρετε στην επιδερμίδα σας στη διάρκεια της πρωινής ρουτίνας ομορφιάς, τόσο πολύτιμη είναι και η εφαρμογή προϊόντων φροντίδας πριν πέσετε για ύπνο. Από τις 10 η ώρα περίπου κάθε βράδυ ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης της επιδερμίδας από τις φθορές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ταυτόχρονα ξεκινά και η διαδικασία αποτοξίνωσης, κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται για να διευκολύνουν την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος.

Ο βαθύς βραδινός καθαρισμός και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων νύχτας ευεργετούν αυτές τις διαδικασίες και διατηρούν την υγιή εικόνα της επιδερμίδας. Όταν το σώμα ξεκουράζεται, τα αντιγηραντικά προϊόντα αλλά και τα προϊόντα με απολεπιστικές ιδιότητες που περιέχουν ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ έχουν πιο αποτελεσματική δράση, καθώς η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική στην απορρόφησή τους.

Επίσης, η εφαρμογή προϊόντων με ενυδατικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides, είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγρασίας της, καθώς η παραγωγή του σμήγματος μειώνεται τις βραδινές ώρες, ενώ παράλληλα αλλάζει το pH της, το οποίο γίνεται πιο όξινο, με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα και το πρωί η επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και να έχει τραχιά υφή.

Επιπλέον, την ώρα που κοιμάστε μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και έτσι η επιδερμίδα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τις φλεγμονές και την ακμή. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα νύχτας σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, ώστε να αποκομίσετε τα οφέλη της φυσικής της διαδικασίας ανανέωσης, ακολουθώντας μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς. Ξεκινήστε με ντεμακιγιάζ και καθαρισμό, στη συνέχεια εφαρμόστε την τονωτική λοσιόν, αμέσως μετά τον ορό, κατόπιν κρέμα ματιών και τέλος κρέμα νύχτας. Αν χρησιμοποιείτε κάποια θεραπεία με οξέα, θα την εφαρμόσετε μετά την τονωτική λοσιόν, ενώ αν επιθυμείτε επιπλέον θρέψη, θα απλώσετε ένα έλαιο ως το τελευταίο βήμα μετά την κρέμα.

20s-30s: Ενυδάτωση

Beauty Sleep | Η ιδανική βραδινή ρουτίνα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας
Καταπραϋντική ενυδατική κρέμα νύχτας Toleniane Ultra Nuit, La Roche-Posay (στα φαρμακεία). Κρέμα νύχτας με προβιοτικά Culture Probiotic Night Recovery Cream, Antipodes (Sephora).

Η βιταμίνη Ε, το υαλουρονικό οξύ και τα προβιοτικά είναι τα συστατικά που πρέπει να επιλέξετε για τη βραδινή σας ρουτίνα.

40s-50s: Ρυτίδες

Beauty
Αντιρυτιδική και συσφιγκτική κρέμα νύχτας Anti-Wrinkle Rich Night Cream, Frezyderm (στα φαρμακεία). Ορός με ρετινόλη Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum, L’Oréal Paris.

Αναζητήστε προϊόντα με ρετινόλη και ρεσβερατρόλη, που μειώνουν το βάθος και την έκταση των ρυτίδων.

50s-60s: Εμμηνόπαυση

Beauty
Ανάλαφρη κρέμα επαναπύκνωσης νύχτας Arkéskin Nuit Fluide, Lierac (στα φαρμακεία). Κρέμα σύσφιγξης νύχτας Neovadiol Replenishing Firming Night Cream, Vichy (στα φαρμακεία).

Επενδύστε σε κρέμες νύχτας που αναπληρώνουν τα λιπίδια και προσφέρουν άνεση και σύσφιγξη στην επιδερμίδα.

Όμορφη το πρωί

Αν τις περισσότερες ημέρες νιώθετε το πρωί την επιδερμίδα σας ξηρή, θαμπή, άτονη και με έντονες ρυτίδες και σημάδια ύπνου, τότε το πιο πιθανό είναι ότι ακολουθείτε λάθος βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Επαναφέρετε τη φρεσκάδα και τη λάμψη του δέρματός σας εντάσσοντας στη βραδινή περιποίηση προϊόντα με απολεπιστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης της επιδερμίδας.

Αμπούλες ανανέωσης

Beauty

Με πιο συμπυκνωμένη και δραστική σύνθεση από έναν ορό, οι αμπούλες προσφέρουν άμεση αναζωογόνηση. Οι Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate της Darphin με ρετινόλη εξασφαλίζουν κυτταρική ανανέωση και λείανση των ρυτίδων, ενώ οι Liftactiv Specialist Glyco-C Night Peel Ampoules της Vichy με γλυκολικό οξύ και βιταμίνη Cg μειώνουν τις δυσχρωμίες (στα φαρμακεία).

Ναι στα οξέα

Beauty

Το βράδυ είναι η ιδανική στιγμή για να εφαρμό- σετε προϊόντα με απολεπιστική δράση, όπως τα οξέα. Η κρέμα Good In Bed Passionfruit Softening Night Cream της Glam Glow (Sephora) με AHAs, BHAs και PHAs και έλαιο φρούτων του πάθους ενισχύει τη λάμψη και η Ρόδι μάσκα με AHAs και ένζυμα της KORRES (στα φαρμακεία) συσφίγγει τους πόρους και αντιμετωπίζει τις ατέλειες.

Βαθιά θρέψη

Beauty

Τα προϊόντα με πλούσιες υφές, όπως τα balms και τα έλαια, προσφέρουν αίσθηση χαλάρωσης πριν από τον ύπνο. Δοκιμάστε το balm Beessential Night Balm της Apivita με πρόπολη, μελισσοκέρι και αιθέρια έλαια και το έλαιο Midnight Recovery Concentrate της Kiehl’s που επανορθώνει τις φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και ενδυναμώνει τον προ- στατευτικό φραγμό της.

Αντθγηραντική θεραπεία

Beauty

Αντιμετωπίστε τα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, χαλάρωση και καφέ κηλίδες, με την αγωγή 25 ημερών Age Repair Set της Frezyderm. Κάθε βράδυ εφαρμόζετε πρώτα μία αμπούλα Retinol Caps δίνοντας έμφαση στις περιοχές με πιο έντονες ρυτίδες και στη συνέχεια απλώνετε τον ορό Precious Elixir. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προϊόντων προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας (στα φαρμακεία).