Choose Wisely | Πώς να διαλέξετε την κατάλληλη κρέμα με ρετινόλη

Η ιδανική επιλογή για την ώριμη, την ξηρή, την ευαίσθητη και την ακνεϊκή επιδερμίδα.

Τα ρετινοειδή είναι το gold standard για τη θεραπεία της ακμής, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των καφέ κηλίδων και τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Όταν χρησιμοποιούνται τοπικά, επιταχύνουν το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας μια πιο νεανική και υγιή όψη. Η ρετινόλη βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα των ρετινοειδών, μαζί με άλλα εξίσου δραστικά παράγωγα της βιταμίνης Α. Ποια είναι λοιπόν η κατάλληλη κρέμα με ρετινόλη, ρετινάλη ή τρετινοΐνη για εσάς;

Πώς να διαλέξετε την κατάλληλη κρέμα με ρετινόλη, ρετινάλη ή τρετινοΐνη

Ξηρή επιδερμίδα

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα αντί για κρέμα, προτιμήστε ένα έλαιο με ρετινόλη. Εφαρμόστε το μετά την ενυδατική σας κρέμα για να "κλειδώσετε" την υγρασία και χαρίσετε στην επιδερμίδα σας μία καλά ενυδατωμένη και λαμπερή όψη.

Ώριμη επιδερμίδα

Αν έχετε ώριμη επιδερμίδα, επιλέξτε μία κρέμα με ρετινάλη, η οποία λειτουργεί έως και 11 φορές πιο γρήγορα από τη ρετινόλη, επιταχύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, που οδηγούν σε μια πιο ομοιόμορφη, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Ακνεϊκή επιδερμίδα

Διαβάστε Επίσης

Ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με ακνεϊκή επιδερμίδα είναι μία κρέμα με ρετινόλη και σαλικυλικό οξύ, ένα προϊόν δηλαδή που συνδυάζει δύο από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά στη αντιμετώπιση της ακμής. Κορυφαία επιλογή για επιδερμίδες με σπυράκια είναι βέβαια τα custom made προϊόντα από τον δερματολόγο, που συνδυάζουν ποικίλα ενεργά συστατικά.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Αναζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας για το κατά πόσο είστε καλή υποψήφια για χρήση ρετινόλης. Αν σας δώσει "το πράσινο φως", ξεκινήστε με μία κρέμα με ρετινόλη σε πολύ χαμηλό ποσοστό, που θα μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσετε έντονες παρενέργειες από τη χρήση της. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο ερεθισμού, επιλέξτε συνθέσεις που συνδυάζουν τη ρετινόλη με συστατικά, που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, όπως τα κεραμίδια.

Skintellectual

Αν είστε skintellectual, δηλαδή αν αγαπάτε την περιποίηση της επιδερμίδας περισσότερο από τη μέση γυναίκα, τότε αξίζει να δοκιμάσετε ένα προϊόν με τρετινοΐνη, την πιο ισχυρή μορφή ρετινοειδούς, η οποία χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο στην ακνεϊκή, όσο και στην ώριμη επιδερμίδα, αλλά συνοδεύεται από ισχυρές παρενέργειες. Για να τις περιορίσετε, χρησιμοποιήστε την μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές του δερματολόγου σας και ενδεχομένως "τη μέθοδο σάντουιτς", που καλεί για εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας πριν και μετά την εφαρμογή της τρετινοΐνης.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα σας, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Διαβάστε Επίσης