Q&A O'clock | Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις για τη ρετινόλη βρίσκουν απάντηση

Μάθετε τα πάντα για το δραστικό συστατικό που άλλαξε για πάντα τον τομέα αντιγήρανση.

Είναι "πολυτάλαντη", είναι "πρώτο όνομα" στην αντιγήρανση κι άκρως δημοφιλής, ενώ από πολλούς θεωρείται "η diva του skincare". Ο λόγος φυσικά για τη ρετινόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια απαντάται σε ολοένα και περισσότερες συνθέσεις προϊόντων περιποίησης υποσχόμενη θαυματουργά αποτελέσματα στην επιδερμίδα.

Δεν απολεπίζει μόνο, αλλά παράλληλα εισχωρεί βαθιά στο δέρμα για να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην αύξηση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου.

Μερικοί πιστεύουν ότι οι οροί ρετινόλης έχουν να κάνουν μόνο με ποσοστά και ενώ αυτό εν μέρει είναι αλήθεια, σημαντικό επίσης ρόλο, παίζει και ο σωστός συνδυασμός αλλά και οι τύποι των ρετινοειδών.

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ένα ρετινοειδές. Αυτός είναι ένας γενικός όρος για ολόκληρη την οικογένεια παραγώγων της βιταμίνης Α – που ποικίλλουν από σχετικά ήπια προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή έως ισχυρές συνταγογραφούμενες θεραπείες. Τα ρετινοειδή υπάρχουν σε πολλές μορφές (Ρετινυλεστέρας, Ρετινόλη, Ρετιναλδεΰδη, Ρετινοϊκός εστέρας και Ρετινοϊκό οξύ). Ανεξάρτητα από το ποια χρησιμοποιούμε, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δέρμα μετατρέπει όλα τα ρετινοειδή σε Ρετινοϊκό Οξύ. Όσο πιο στενά σχετίζεται ένα Ρετινοειδές με το Ρετινοϊκό Οξύ, τόσο πιο γρήγορα το δέρμα σας θα το χρησιμοποιήσει και θα ωφεληθεί από αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr