Ρετινόλη | 5 τρόποι να περιορίσετε τις "κουραστικές" παρενέργειές της

Τα μυστικά για να γίνει πιο ομαλή η ένταξη της ρετινόλης στη skincare ρουτίνα.

Η φράση "τα πράγματα γίνονται χειρότερα μέχρι να γίνουν καλύτερα" δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στη ρετινόλη. Οι πρώτες εβδομάδες χρήσης είναι και οι πιο δύσκολες: Η ακμή επιδεινώνεται, η επιδερμίδα ξηραίνεται, κοκκινίζει και ξεφλουδίζει. Σταδιακά οι παρενέργειες της ρετινόλης μειώνονται, αποκαλύπτοντας την πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα, που είχατε ποτέ. Μέχρι τότε, ιδού οι τρόποι για να κάνετε τη ένταξή της στη ρουτίνα σας πιο ομαλή:

Ρετινόλη και παρενέργειες | 5 τρόποι να τις μειώσετε 

Ξεκινήστε με μικρό ποσοστό περιεκτικότητας

"Συστήστε" τη ρετινόλη στην επιδερμίδα σας, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα στο εν λόγω συστατικό. Ξεκινήστε με περιεκτικότητα της τάξεως του 0,2 και 0.3% και σταδιακά, όσο η επιδερμίδα σας τη συνηθίζει, αυξήστε το.

Εντάξτε τη σταδιακά στη ρουτίνα σας

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα ρετινόλη. Ξεκινήστε εντάσσοντάς τη στη ρουτίνα σας μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα εφαρμογής σε δύο φορές την εβδομάδα κι έπειτα μέρα παρά μέρα. 

Εφαρμόστε τη ρετινόλη την κατάλληλη στιγμή

Για να περιορίσετε όσο το δυνατόν τις ενοχλητικές παρενέργειες της ρετινόλης, φροντίστε να εφαρμόζετε το προϊόν σε στεγνή κι όχι σε βρεγμένη ή νωπή επιδερμίδα.

Επιλέξτε ένα έλαιο με ρετινόλη

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, αντί για έναν ορό ή μία κρέμα, επιλέξτε ένα έλαιο με ρετινόλη, το οποίο θα ενυδατώσει παράλληλα την επιδερμίδα μειώνοντας την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.

Δοκιμάστε τη μέθοδο retinol sandwich

Προκειμένου να περιορισθούν ακόμα περισσότερο οι παρενέργειες της ρετινόλης μπορείτε να εφαρμόσετε κάτω αλλά και πάνω από αυτή μία ενυδατική κρέμα, ακολουθώντας τη λεγόμενη μέθοδο σάντουιτς. Το retinol sandwich εκτός από το ότι θα περιορίσει το πόση ρετινόλη θα απορροφήσει η επιδερμίδα, θα την ενυδατώσει παράλληλα. Μερικά από τα συστατικά με τα οποία κάνει εξαιρετικό "ζευγάρι" η ρετινόλη κι αξίζει να περιέχει η κρέμα σας είναι το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη

Director's Note: Εάν οι παρενέργειες είναι υπερβολικά έντονες, επισκεφθείτε αμέσως το δερματολόγο σας.

Διαβάστε Επίσης