Πανάδες στο πρόσωπο | Οι 7 καλύτερες κρέμες για να τις μειώσετε άμεσα

Αποχρωματίζουν τις κηλίδες κι αποτρέπουν την επανεμφάνισή τους χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

Οι πανάδες προσώπου είναι αδιαμφισβήτητα το καλοκαιρινό σουβενίρ που θα ευχόσασταν να μην είχατε πάρει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί. Τι γίνεται όμως αν τελικά επιστρέψατε στην πόλη με αυτές στην "βαλίτσα" σας; 

Τι είναι οι πανάδες προσώπου;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Οι πανάδες προσώπου είναι μικρές περιοχές επιπρόσθετης μελάγχρωσης που δημιουργούνται από μελανίνη, την ορμόνη που καθορίζει το χρώμα της επιδερμίδας. Είναι επίπεδες, καφέ κι εμφανίζονται είτε ως μεμονωμένη κηλίδα ή ως ομάδα.

Τι προκαλεί τις πανάδες προσώπου;

Οι πανάδες προσώπου μπορούν να προκληθούν από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και λόγω κληρονομικότητας ή ορμονικών αλλαγών (βλ. εγκυμοσύνη).

Πώς να μειώσετε τις πανάδες προσώπου;

Διαβάστε Επίσης

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία σε αυτήν την περίπτωση. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε να μένετε μακριά από τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες και φυσικά να φοράτε αντηλιακό σε καθημερινή βάση και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες. Τώρα αν οι πανάδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας και δεν θέλετε να τις αντιμετωπίσετε με λέιζερ, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εντάξετε στη ρουτίνα σας μία λευκαντική κρέμα για πανάδες προσώπου:

Director's Choice | Οι κρέμες που μειώνουν τις πανάδες προσώπου

Pigmentclar UV SPF 30, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Pigmentclar UV SPF 30, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Αυτή η ενυδατική κρέμα άμεσης απορρόφησης βοηθά στη μείωση των επίμονων κηλίδων και επαναφέρει την ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα παρέχει τριπλή προστασία ενάντια στις μακρές UVA, τη ρύπανση και το οξειδωτικό στρες.

White Lucent Brightening Gel Cream, Shiseido

White Lucent Brightening Gel Cream, Shiseido

Αυτή η δροσερή gel cream περιορίζει την παραγωγή πλεονάζουσας μελανίνης, προλαμβάνει την εμφάνιση δυσχρωμιών και ανομοιογένειας, ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση 24 ωρών στην επιδερμίδα.

Nivea Cellular Luminous630, Nivea

Nivea Cellular Luminous630, Nivea

Η κρέμα ημέρας κατά των κυλίδων με SPF50 προστατεύει την επιδερμίδα τόσο σε κυτταρικό επίπεδο από τις κηλίδες και την επανεμφάνισή τους, όσο και από φωτογήρανση και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλείται από τον ήλιο, παρέχοντας ταυτόχρονα έλεγχο της λιπαρότητας για ματ αποτέλεσμα.

Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift Day Cream, APIVITA (στα φαρμακεία)

Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift Day Cream, APIVITA (στα φαρμακεία)

Η αντιρυτιδική κρέμα της σειράς Wine Elixir εκτός από το ότι μειώνει τις ρυτίδες κι ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνει και μειώνει τις πανάδες που προκαλούνται από τον ήλιο και τη βιολογική γήρανση, χαρίζοντας ομοιόμορφη και φωτεινή όψη με σύμπλοκο γλυκόριζας

Spot End Corrective, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Spot End Corrective, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Χάρη στο συνδυασμός συστήματος λεύκανσης και συμπλέγματος κερατολυτικών ενεργών, αυτή η κρέμα μειώνει την παραγωγή της μελανίνης και αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες και τις πανάδες.

Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer, Caudalie (στα φαρμακεία)

Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer, Caudalie (στα φαρμακεία)

Πλούσια σε νιασιναμίδη, σε χρωστικές φυσικής προέλευσης και σε βινιφερίνη, ένα πατενταρισμένο συστατικό της Caudalie 62 φορές πιο αποτελεσματικό από τη βιταμίνη C, η κρέμα της σειράς Vinoperfect διορθώνει τις κηλίδες και συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισής τους, χαρίζοντας ομοιόμορφο και φωτεινό τόνο στην επιδερμίδα.

Spot End Day Cream SPF15, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Spot End Day Cream SPF15, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Αυτή η κρέμα προσώπου περιέχει συνδυασμό τριπλού συστήματος λεύκανσης (αρβουτίνη, λιποαμινοξύ φαινυλαλανίνης, φωσφινικό ανάλογο αλανίνης) και αντιηλιακής κι έτσι προστασίας προλαμβάνει τις δυσχρωμίες και αντιμετωπίζει τις κηλίδες ηλικίας, τις κηλίδες που οφείλονται στον ήλιο, τις πανάδες λόγω εγκυμοσύνης και τις κηλίδες από τη χρήση καλλυντικών.